Pionizacja po cesarskim cięciu
-
WIADOMOŚĆ
-
Po 12h wstałam i poszłam pod prysznic. Myłam się normalnie, miałam mydło z białego jelenia bo ono bez zbędnych dodatków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 12:10
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziewczyny no i mam wskazanie do cc. Zrobią mi dopiero tydzień przed 40 tc i terminem porodu. Ledwo juz chodzę. Zacznę pewnie naturalnie... wskazanie rozejscie spojenia łonowego.
Mam pytanie do Edwarda20 bo chyba Ty też miałaś to samo. Ortopeda ani gin w badaniu USG nie widzi mojego spojenia bo jest na nim pęcherz. Ale jak mnie ortopeda nacisnął palcem na spojenie to taki bol ze aż krzyknęłam i ciepło mi się zrobiło. Czy to może być to? -
Pepper wrote:Dziewczyny no i mam wskazanie do cc. Zrobią mi dopiero tydzień przed 40 tc i terminem porodu. Ledwo juz chodzę. Zacznę pewnie naturalnie... wskazanie rozejscie spojenia łonowego.
Mam pytanie do Edwarda20 bo chyba Ty też miałaś to samo. Ortopeda ani gin w badaniu USG nie widzi mojego spojenia bo jest na nim pęcherz. Ale jak mnie ortopeda nacisnął palcem na spojenie to taki bol ze aż krzyknęłam i ciepło mi się zrobiło. Czy to może być to?
Pecherz moczowy?
Mnie robil usg ortopeda, bo gin nie miala odpowiedniej glowicy. Wszystko bylo widac. W badaniu palcami tez mnie bardzo bolalo, takze ortopeda juz wtedy wiedzial ze to to, a usg potwierdzilo.
Lepiej nie probowac sn. Mnie od razu powiedzieli, ze przy porodzie naturalnym to spojenie moze mi sie tak rozejsc, ze potem jedynym leczeniem jest wiszenie na jakis pasach przez kilka mcy. Poczytaj w necie. Ja sie strasznie balam ze kaza mi rodzic sn ze mialam wybrany prywatny szpital na cc, w razie gdyby mnie odeslali z normalnego. Na szczescie sie udaloPepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Dziewczyny no i mam wskazanie do cc. Zrobią mi dopiero tydzień przed 40 tc i terminem porodu. Ledwo juz chodzę. Zacznę pewnie naturalnie... wskazanie rozejscie spojenia łonowego.
Mam pytanie do Edwarda20 bo chyba Ty też miałaś to samo. Ortopeda ani gin w badaniu USG nie widzi mojego spojenia bo jest na nim pęcherz. Ale jak mnie ortopeda nacisnął palcem na spojenie to taki bol ze aż krzyknęłam i ciepło mi się zrobiło. Czy to może być to?
a dlaczego będą Cię tak długo trzymac? i skoro masz wskazanie do cc, to czemu czekają aż zacznie się naturalnie? -
pannazuzanna wrote:a dlaczego będą Cię tak długo trzymac? i skoro masz wskazanie do cc, to czemu czekają aż zacznie się naturalnie?
O to samo pytałam i dr powiedział, że inaczej nie może. Weszły jakieś durne zapisy od stycznia tego roku, że cesarkę w 39 tc się robi... to jakieś porąbane... co ja mam zrobić -
Pepper my się znamy z innego wątku. Może pamiętasz pisałam, że pierwszy termin na cc mam dość szybko bo w 36 tygodniu ciąży ale to ze względu na to ciśnienie ale jeśli ciśnienie będzie ok i wytrzymam to mam planowane cc 1 lutego to będzie 38 tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:16
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny
-
Cześć, zagląda ktoś tu jeszcze? Na jakich lekach przeciwbólowych bylyscie w trakcie pionizacji? Ketonal dozylnie czy coś innego? Brałyście potem paracetamol, ibuprofen, Diclofenac itp. podczas karmienia piersią?"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Cześć, zagląda ktoś tu jeszcze? Na jakich lekach przeciwbólowych bylyscie w trakcie pionizacji? Ketonal dozylnie czy coś innego? Brałyście potem paracetamol, ibuprofen, Diclofenac itp. podczas karmienia piersią?
Marcelina85 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
J.S wrote:Ja bralam ciagle ketonal, bo paracetamol na mnie w ogole nie dzialal. Ciecie mialam o 17, a w nocy jeszcze przed pionizacja dostalam morfine, bo nie moglam wytrzymac z bolu. Po pionizacji juz tylko ketonal dozylnie.
A jak z karmieniem na takich silnych lekach? -