Poród Bytom
-
Czarna Dalia wrote:Rodzę tam przez CC po 20.11. przez CC
Z tego co pamiętam z dni otwartych - można zorganizować obecność osoby towarzyszącej, ale to jest płatne i trzeba odpowiednio wcześniej zgłosić na oddziale:).
Ooo, to może się spotkamy ja mam termin na 27.11 ale z tymi terminami to różnie bywa.
No właśnie już wiem, że 700 zł kosztuje. -
Mam pytanie - czy przed przyjęciem do szpitala w Bytomiu trzeba wykonać jakieś konkretne badania np. z krwi? Wiem, że przyjęcie jest dzień wcześniej, ale lekarz nie wspominał nic o potrzebnych badaniach (a ja w stresie nie dopytałam). Wiem, że wymaga się wymazu w kierunku GBS, ale czy mam robić świeżą morfologię i mocz, czy to już pobiorą sobie w szpitalu? Grupę krwi mam sprzed roku, alloprzeciwciała z połowy ciąży. Jak z wynikiem HIV albo odczynem Coombsa? W trakcie ciąży miałam te badania, ale nie są one z ostatnich tygodni.
Zrozumiałam to wszystko tak, że mam mieć ze sobą wynik GBS i udać się na izbę przyjęć w stosownym terminie, ale chciałabym to potwierdzić u kogoś, kto niedawno tam rodził 🙂 -
Kwiatuszek56 wrote:Czy możecie dać znać jak będziecie już po CC w bytomiu jak wrażenia z pobytu w szpitalu ? Czy była dobra opieka i pomoc przy noworodku?
Wybieram się w przyszłym tygodniu (chyba, że mała zechce wydostać się szybciej, ale mocno liczę na to, że doczekamy) i w miarę możliwości dam znać ☺️ -
A ja mam pytanie czy byłyście może obecne na dniach otwartych? Są warte uwagi? Jestem raczej zdecydowana na poród tam ale zastanawiam się właśnie czy wybrać się na dni otwarte ☺️
A jak byłyście to możecie napisać mniej więcej jak to wygląda? ☺️ -
Klaudusia! wrote:A ja mam pytanie czy byłyście może obecne na dniach otwartych? Są warte uwagi? Jestem raczej zdecydowana na poród tam ale zastanawiam się właśnie czy wybrać się na dni otwarte ☺️
A jak byłyście to możecie napisać mniej więcej jak to wygląda? ☺️ -