X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród SN a szew okrężny na szyjce
Odpowiedz

Poród SN a szew okrężny na szyjce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanie do osób, które rodziły po szwie okrężnym. Czeka mnie właśnie zabieg założenia szwu (21tc), do zdjęcia będzie w okolicy 37tc.

Jak po zdjęciu szwu wyglądał Wasz poród? Czy w ogóle udało się rodzić SN? I ile czasu trwał poród? Zastanawia mnie to, czy ze względu na krótka szyjkę poród przebiega szybciej?

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam tak dwa razy. Wydaje mi się, że niewydolność szyjki mi tu nie pomogła a liczyłam na to. Pierwszy poród to była wielogodzinna męczarnia a drugi raz dwa i po sprawie :)

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja rodziłam tak dwa razy. Wydaje mi się, że niewydolność szyjki mi tu nie pomogła a liczyłam na to. Pierwszy poród to była wielogodzinna męczarnia a drugi raz dwa i po sprawie :)

O nie, miałam nadzieję na inną odpowiedź 😃 a po zdjęciu szwu poród szybko nadszedł? W mojej głowie rysuje się obraz, że samo zdjęcie spowoduje "zwolnienie blokady".

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy samo zdjęcie tego szwu jest bolesne? Założenie miałam w znieczuleniu ogólnym, wiadomo że zdjęcie to już szybka sprawa, ale jednak to jakieś działanie na szyjce.

• Zenka1 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam jaka wygląda zdjęcie szwu. Czy trzeba znów położyć się do szpitala?

preg.png
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka1 wrote:
    Też się zastanawiam jaka wygląda zdjęcie szwu. Czy trzeba znów położyć się do szpitala?

To już mogę odpowiedzieć z doświadczenia - nie trzeba kłaść się do szpitala, szew może zdjąć ginekolog podczas wizyty (mój tego odmówił odsyłając mnie na izbę przyjęć) albo w szpitalu, w którym był zakładany. Mi akurat zdjęli wcześniej, jak już położyli mnie do szpitala (33tc), ponieważ zaczęły odchodzić wody, więc i tak byłam w szpitalu.

Samo zdjęcie nie jest przyjemne i trochę boli, ale jest naprawdę bardzo szybkie (nawet nie minuta) i do przeżycia.

Zenka1 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ