Poród w Krakowie na Kopernika
-
Witam, czy jest tu jakaś Pani która rodziła na Kopernika, chodzi mi o to co trzeba zabrać ze sobą dla dzidziusia no i dla mamy, raczej wiem ale chcę dopytać szczególnie o rzeczy dla dziecka. Chce zapytać jeszcze jak jest z przyjęciem do szpitala tzn ile dni przed planowanym porodem, oraz jak z opieką położnych, czy trzeba za to płacić? Nie jestem z Krakowa więc nie mam kogo zapytać. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2025, 18:51
-
Halo haaalo, podbijam pytanie 🤗Ona 👱🏻♀️ 32, On 🧑🏻 33
🔬 Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Cykle 35–45 dni
• Kwiecień 2020 – poronienie 5 tc, farmakologicznie, bez łyżeczkowania
• 2021 – cp w lewym jajowodzie, zarodek wyłuszczony, jajowód zachowany
• Sierpień 2022 – naturalny cykl, brak zarodka w 6 tc → szpital: wyłuszczenie jamy macicy → 3 dni później cp w prawym jajowodzie – jajowód usunięty
• Marzec 2025 – kwalifikacja do in vitro | Kwiecień – stymulacja
• 21.04.2025 – punkcja: mamy 5 zarodków 😭🥹❄️❄️❄️❄️❄️
•18.06.2025 - transfer 5.1.1 - beta 8dpt 0,6
•Lipiec 2025- histeroskopia> antybiotyk doxycyklina+metronidazol
•Październik 2025- transfer 5.1.1 - beta 8dpt 112,33 mIU/ml , beta 10dpt 346,48 mIU/ml [..]
Ciąża ♥️

-
Cześć! Urodziłam na Kopernika w tym miesiącu, polecam. Dla dziecka trzeba wziąć tylko rzeczy do ubrania na wypis, listę dla siebie można znaleźć na stronie szpitala. Nie trzeba się wcześniej zgłaszać, rodzisz to przyjeżdżasz. Parking przy szpitalu jest darmowy. Można mieć prywatną położną, ale nie wiem ile to kosztuje. U mnie cała opieka położnicza była "na koszt szpitala" i trafiłam na same super panie. Nie każdemu mogą się podobać studenci położnictwa, ale uważam że warto dać im szansę na "pouczenie się" na sobie, wszyscy starają się być bardzo delikatni👩🏼 + 🧔🏻 + 💙
6.06 ⏸️
11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
2.07 ❤️ 150/1min
30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
...
8.01 👶🏻 48cm 1900g -