Poród wysoki cukier
-
. Czesc dziewczyny
Miala któraś sytuacje podobna do mnie ?
Generalnie jestem po cesarce
I na kolejny dzień zmierzyłam cukier a tam cukier 267.
Ja przed ciaza I w.ciazy takich cukrow nie.mialam .
Lekarze w szpitalu.kazali brac spowrotem insuline bo.jeszcze leże w szpitalu.
A przed porodem diabetolog kazała odstawić. . Już nie.wiem.co myśleć i.co.robic -
Nie masz wyjścia jak dalej brać insulinę. Organizm od razu po porodzie nie ogarnie cukrów. Co prawda ja nie mam cukrzycy ciążowej tylko typ 1 sprzed ciąży. W ciąży o połowę większe zapotrzebowanie na insulinę, które zmalało mniej więcej do stanu sprzed ciąży do około tygodnia po porodzie.
-
Marmiz wrote:Nie masz wyjścia jak dalej brać insulinę. Organizm od razu po porodzie nie ogarnie cukrów. Co prawda ja nie mam cukrzycy ciążowej tylko typ 1 sprzed ciąży. W ciąży o połowę większe zapotrzebowanie na insulinę, które zmalało mniej więcej do stanu sprzed ciąży do około tygodnia po porodzie.
Ale zmniejszać jednostki?
Nim wizytę u diabetologa będę mieć trochę minie .
A właściwie moja.diabetolog kazała po.porodzie.odstawic odrazu insulinę. -
Mellonaa wrote:Ale zmniejszać jednostki?
Nim wizytę u diabetologa będę mieć trochę minie .
A właściwie moja.diabetolog kazała po.porodzie.odstawic odrazu insulinę.
Ile jednostek insuliny na poszczególne posiłki brałaś w ciąży? Może na początek warto zmniejszyć o 1/3 i zaobserwować skutek w postaci wysokości cukru po posiłku?
A czy w szpitalu miałaś konsultację diabetologiczną? Ile jednostek zalecili lekarze?
Diabetolog zlecił odstawienie po porodzie i ok, ale nie możesz funkcjonować z poziomem ponad 200 cukru. Dlatego wydaje mi się, że musisz powoli schodzić z insuliny przy obserwacji jak organizm reaguje. Sytuacja zmieni się jak wyjdziesz że szpitala i będziesz wtedy więcej się ruszać. Cukry powinny wrócić do normy bez insuliny.
A w nocy jak teraz wyglądają cukry? -