X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród wysoki cukier
Odpowiedz

Poród wysoki cukier

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 14 lutego, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Czesc dziewczyny
    Miala któraś sytuacje podobna do mnie ?
    Generalnie jestem po cesarce
    I na kolejny dzień zmierzyłam cukier a tam cukier 267.
    Ja przed ciaza I w.ciazy takich cukrow nie.mialam .
    Lekarze w szpitalu.kazali brac spowrotem insuline bo.jeszcze leże w szpitalu.
    A przed porodem diabetolog kazała odstawić. . Już nie.wiem.co myśleć i.co.robic

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 14 lutego, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz wyjścia jak dalej brać insulinę. Organizm od razu po porodzie nie ogarnie cukrów. Co prawda ja nie mam cukrzycy ciążowej tylko typ 1 sprzed ciąży. W ciąży o połowę większe zapotrzebowanie na insulinę, które zmalało mniej więcej do stanu sprzed ciąży do około tygodnia po porodzie.

• Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 15 lutego, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiz wrote:
    Nie masz wyjścia jak dalej brać insulinę. Organizm od razu po porodzie nie ogarnie cukrów. Co prawda ja nie mam cukrzycy ciążowej tylko typ 1 sprzed ciąży. W ciąży o połowę większe zapotrzebowanie na insulinę, które zmalało mniej więcej do stanu sprzed ciąży do około tygodnia po porodzie.

Ale zmniejszać jednostki?
    Nim wizytę u diabetologa będę mieć trochę minie .
    A właściwie moja.diabetolog kazała po.porodzie.odstawic odrazu insulinę.

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 15 lutego, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellonaa wrote:
    Ale zmniejszać jednostki?
    Nim wizytę u diabetologa będę mieć trochę minie .
    A właściwie moja.diabetolog kazała po.porodzie.odstawic odrazu insulinę.

Ile jednostek insuliny na poszczególne posiłki brałaś w ciąży? Może na początek warto zmniejszyć o 1/3 i zaobserwować skutek w postaci wysokości cukru po posiłku?

A czy w szpitalu miałaś konsultację diabetologiczną? Ile jednostek zalecili lekarze?

Diabetolog zlecił odstawienie po porodzie i ok, ale nie możesz funkcjonować z poziomem ponad 200 cukru. Dlatego wydaje mi się, że musisz powoli schodzić z insuliny przy obserwacji jak organizm reaguje. Sytuacja zmieni się jak wyjdziesz że szpitala i będziesz wtedy więcej się ruszać. Cukry powinny wrócić do normy bez insuliny.

A w nocy jak teraz wyglądają cukry?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ