Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Szczepienie noworodków i niemowląt
Odpowiedz

Szczepienie noworodków i niemowląt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam takie pytanie jak to wyglądało u was po porodzie jeśli chodzi i szczepienie dziecka na WZW B i BCG czy personel wymagał od was zgody czy robili te szczepienia z automatu ? I w której dobie robili BCG naczytałam się że ta szczepionka robi więcej złego niż dobrego i teraz już sama nie wiem.
    Następną kwestią są szczepienia 6w1, 5w1 oraz te pojedyńcze refundowane jakie wy wybieraliście i czym to było uwarunkowane ? Jakie macie opinie oraz doświadczenia. Ponieważ przez to wszystko co się słyszy mam totalny mętlik w głowie i już sama nie wiem na co w przyszłości się zdecydować

• Karo_97 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia w szpitalu to musiałam wyrazić zgodę + na podanie witaminy K. Oczywiście zgodziłam się. Moja córeczka w maju skończy rok, była szczepiona 6w1, ponieważ zależało mi na jak najmniejszej ilości wkłuć i maksymalnej ochronie, dodatkowo byla szczepiona na grypę oraz meningokoki. Moim zdaniem nie warto czytać opinii randomowych ludzi, a polegać na oficjalnych zaleceniach i stanowiskach lekarzy. Nikt na przykład nie kwestionuje wiedzy i umiejętności pilota w trakcie lotu, ale o zdrowiu i medycynie to każdy jest specjalistą :D oczywiście bałam się za każdym razem rekcji nieporządanych oraz tego, jak moja córeczka zniesie szczepienie, ale jak dotąd była niewielka temperatura zbita paracetamolem. W momencie niepokoju myślę sobie - ok, nie daj Boże ona zachoruje, trafi do szpitala i będę ją oglądać walczącą o życie i podpiętą pod różne aparatury. Wydaje mi sie, że odpowiedź jest oczywista. Szczepienia wyeliminowały choroby które nas masowo zabijały - to fakt, a nie wymysł. Takze jak najbardziej trzeba szczepić.

Britta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przeszło przez wszystkie szczepienia jak w kalendarzu i nie żałuje może i przemęczyliśmy się z gorączką ale dzięki temu te choroby na które był zaszczepiony przechodzi łagodniej. Szczególnie RSV. Skończyliśmy w szpitalu z kroplówką bo aż był odwodniony od gorączki i bałabym się pomyśleć co by było jakby nie był na to zaszczepiony. Podobno do 6 miesiąca życia dzieci nawet mogą na to umrzeć i organizm sobie nie radzi z zwalczaniem bo jest zbyt słaby. Też szczepiliśmy tymi odpłatnymi szczepionkami a nie na NFZ żeby nie chodzić co chwilę do przychodni i nie męczyć dziecka.

👶🏽 𝒜𝓃𝓉ℴ𝓈́ 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026
    🎀 𝒩ℯ𝓁𝓊𝓈𝒾𝒶 18.12.2026

age.png

preg.png
  • angleugh Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich! Uważam, że dyskusja na temat szczepień niemowląt i małych dzieci jest bardzo ważna. Być może powinniśmy również zastanowić się, w jaki sposób te informacje są przekazywane rodzicom, ponieważ ma to bezpośredni wpływ na ich decyzje. Właściwe zrozumienie może zwiększyć liczbę szczepień i dodatkowo chronić zdrowie publiczne!

basketball stars
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ