Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Szczepienie noworodków i niemowląt
Odpowiedz

Szczepienie noworodków i niemowląt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam takie pytanie jak to wyglądało u was po porodzie jeśli chodzi i szczepienie dziecka na WZW B i BCG czy personel wymagał od was zgody czy robili te szczepienia z automatu ? I w której dobie robili BCG naczytałam się że ta szczepionka robi więcej złego niż dobrego i teraz już sama nie wiem.
    Następną kwestią są szczepienia 6w1, 5w1 oraz te pojedyńcze refundowane jakie wy wybieraliście i czym to było uwarunkowane ? Jakie macie opinie oraz doświadczenia. Ponieważ przez to wszystko co się słyszy mam totalny mętlik w głowie i już sama nie wiem na co w przyszłości się zdecydować

• Karo_97 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia w szpitalu to musiałam wyrazić zgodę + na podanie witaminy K. Oczywiście zgodziłam się. Moja córeczka w maju skończy rok, była szczepiona 6w1, ponieważ zależało mi na jak najmniejszej ilości wkłuć i maksymalnej ochronie, dodatkowo byla szczepiona na grypę oraz meningokoki. Moim zdaniem nie warto czytać opinii randomowych ludzi, a polegać na oficjalnych zaleceniach i stanowiskach lekarzy. Nikt na przykład nie kwestionuje wiedzy i umiejętności pilota w trakcie lotu, ale o zdrowiu i medycynie to każdy jest specjalistą :D oczywiście bałam się za każdym razem rekcji nieporządanych oraz tego, jak moja córeczka zniesie szczepienie, ale jak dotąd była niewielka temperatura zbita paracetamolem. W momencie niepokoju myślę sobie - ok, nie daj Boże ona zachoruje, trafi do szpitala i będę ją oglądać walczącą o życie i podpiętą pod różne aparatury. Wydaje mi sie, że odpowiedź jest oczywista. Szczepienia wyeliminowały choroby które nas masowo zabijały - to fakt, a nie wymysł. Takze jak najbardziej trzeba szczepić.

Britta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama Antosia Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przeszło przez wszystkie szczepienia jak w kalendarzu i nie żałuje może i przemęczyliśmy się z gorączką ale dzięki temu te choroby na które był zaszczepiony przechodzi łagodniej. Szczególnie RSV. Skończyliśmy w szpitalu z kroplówką bo aż był odwodniony od gorączki i bałabym się pomyśleć co by było jakby nie był na to zaszczepiony. Podobno do 6 miesiąca życia dzieci nawet mogą na to umrzeć i organizm sobie nie radzi z zwalczaniem bo jest zbyt słaby. Też szczepiliśmy tymi odpłatnymi szczepionkami a nie na NFZ żeby nie chodzić co chwilę do przychodni i nie męczyć dziecka.

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ