X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Szwy do cesarki roszpuczalne czy tradycyjne?
Odpowiedz

Szwy do cesarki roszpuczalne czy tradycyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    Dziewczyny a ile cm długości macie tej blizny? Bo mi lekarz powiedział że to będzie minimum 17 cm a mi sie wydaje że to dosyć dużo.

Ja mam bliznę na długosć 15 cm, to wcale nie tak dużo. Jest zupełnie niewidoczna, poniżej linii majtek :-)

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rozpuszczalne. Blizna jest praktycznie nie widoczna. Jestem rok po cc i mam blizne taka sama jaknsiostra po cc a ona miala tradycyjne szwy. Wiec u nas nie widac roznicy. Mysle ze to od "reki" lekarza szyjacego zalezy lub poprostu skóry. Ale specjalistą nie jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy ile masz brzucha, moja kuzynka miala na 16 cm, a ja mam na 10 cm.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bliznę 13 cm. 17 cm to dużo.
    Szew miałam tradycyjny, zdjęty tydzień po cc, zdejmowanie trwało sekundę, nic nie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:01

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam normalny szew, zdjęty po tygodniu, ale musieli soluxem mnie naświetlać, bo zrobiła się mała dziurka w ranie i się sączyła.
    Podobno tradycyjne szwy pozwalają na lepsze gojenie się rany.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ