X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Żelazna - płatne poporodowe sale rodzinne
Odpowiedz

Żelazna - płatne poporodowe sale rodzinne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalsien Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam termin na koniec stycznia i chciałabym po porodzie w św. Zofii leżeć w pojedyńczej płatnej sali rodzinnej. Macie może jakieś zdanie na ten temat (same tam leżałyście, a może koleżanki?). Warto? Trochę to kosztuje, a nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie :/

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy sale rodzinna. Chcieliśmy wcześniej zarezerwować ale nie było takiej możliwości. Miałam panowane cc. We wtorek o 18 musiałam się zgłosić i juz wtedy chciałam iść na ta osobna sale ale były zajęte i leżałam na ogólnej. Na drugi dzień przed 9 miałam cięcie. Do 16 leżałam na pooperacyjnej i dopiero wtedy poinformowali nas ze możemy się przenieść. Powiem tak - warunki są mega! Jak w hotelu. Jest tv. Bardzo czysto, przyjemnie. Niesamowity komfort,bezpieczeństwo. Położne bardzo miłe, co chwile przychodziły, troszczyły się, pomagały. Polecam z całego serca.

zrz69vvj69ave0jf.png

• Natalsien Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję! Jestem zdecydowana na 100%, boję się tylko, że nie będzie miejsc :( mam fobię na punkcie chronienia swojej intymności, stąd ta decyzja.

• Friend Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientacyjnie jakie to są ceny?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Natalsien Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg cennika ze strony szpitala 500 zł za 24h i 300 zł za 12h. Nie obowiązują podobno standardowe godziny odwiedzin- ojciec dziecka może nocować w pokoju z matką i dzieckiem.
    Na stronie piszą o "bardziej indywidualnym podejściu do pacjentki". Ciekawe co to w praktyce oznacza. Rok temu leżałam na Żelaznej na ginekologii i opiekę (darmową!) miałam na najwyższym poziomie..

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak byłam jedną noc na ogólnej miałam opiekę bardzo dobrą,nie mogę na to narzekać,ale w sali rodzinnej było lepiej. Cisza i spokój bez wrzeszczących noworodków innych mam :P Tatuś może być cały czas,spał z nami,wstawał do małego,podawał go-jest dużo łatwiej. Płaciliśmy 500 zł na dobę. Ceny jak w Mariocie :P ale jeśli kogoś stać to czemu nie? Poza tym nie rodzi się codziennie ;) w takich momentach intymność,spokój i bliskość męża 24/h jest BEZCENNA :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:13

Natalsien lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• Natalsien Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tylko jeszcze ciekawa gdzie w szpitalu są te sale? To jest jakiś oddzielny oddział? Na którym piętrze?

• Friend Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę tylko potwierdzić, że jak straciłam pierwsza ciążę, to leżałam na Żelaznej. Opieka była niesamowita - szczególnie w tak trudnych okolicznościach.

A jeśli chodzi o taką intymność po porodzie to ta kwota nie wydaje się być duża. Szczególnie bliskość Męża jest więcej warta :-) I to nie tylko w pomocy z dzieckiem, ale też psychiczne odczucie, że nie zostałaś nagle sama z dzieckiem...

Natalsien, Modraszka lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam nadzieję, że to nie jest w tym Domu Porodów - bo słyszałam, że tam problemem jest to, ze gdyby coś działo się złego to nie mają odpowiednich sprzętów, i trzeba wrócić do Szpitala - co może być kluczowe w różnych sytuacjach.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to na pewno nie jest Dom Porodów.
    Nie pamiętam gdzie dokładnie leżałam,ale chyba było to 2 piętro nad izbą przyjęć w którymś tam bloku. Sorry,nie wytłumaczę dokładniej-za dużo było emocji :P

zrz69vvj69ave0jf.png

• Natalsien Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypytałam dzisiaj o wszystko mojego lekarza. Te sale są na parterze koło domu narodzin..to jest jakby oddzielny oddział. Raczej nie powinno być problemu z dostaniem się..oby :)

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę to nieźle mi sie pomieszało. Ale zaraz...jechałam windą... :P
    hmm. :P

Natalsien wrote:
    Wypytałam dzisiaj o wszystko mojego lekarza. Te sale są na parterze koło domu narodzin..to jest jakby oddzielny oddział. Raczej nie powinno być problemu z dostaniem się..oby :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• Nowa

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sale rodzinna przeszłam w drugiej dobie. Warunki hotelowe jak najbardziej, położne na telefon, opieka ok... 500zl? Opłata kosmiczna ale w tym momencie płaci się za obecność męża/osoby towarzyszącej a nie za tv czy kolorowa pościel. Dla mnie to było wybawienie chociaż uważam ze cena przesadzona.

• Wiollonczella Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o takiej płatnej poporodowej sali rodzinnej. Jeśli chcesz leżeć sama i nie mieć innego towarzystwa w sali to możesz sobie taką salę wykupić, nie wiem jak duże są to koszty.

• majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ