znieczulenie do porodu TENS
-
Założyłam nowy wątek, bo nic na ten temat na forum nie znalazłam. Mój szpital zamierza wprowadzić znieczulenie do porodu w formie TENS - przyskórnej elektrycznej stymulacji nerwów. Może któraś z was miała z tym styczność i wie jak to wygląda? Będę wdzięczna za wszelkie informacje
-
Używałam go podczas porodu.
Wcześniej byłam na szkoleniu, ale moim zdaniem szkolenie jest niepotrzebne jeśli personel szpitala będzie umiał dobrze przykleić elektrody.
Miałam podaną oksytocynę, więc siłą rzeczy skurcze są dużo bardziej bolesne, ale czułam sporą różnicą z tensem i bez. Wiem, bo w pewnym momencie zdjęłam TENSa i poszłam pod prysznic. Tak czy siak w pewnym momencie poprosiłam o ZZO. Generalnie jak jest możliwość, to radzę skorzystać. -
Dzięki za odpowiedź. U mnie w szpitalu nie ma w ogóle znieczulenia do porodu, tzn póki co był dostępny tylko gaz rozweselający...teraz właśnie TENS chcą wprowadzić. Nie wiem w sumie czy jest sens jednak, bo w sytuacji jak to nie zda egzaminu to i tak nic innego nie będzie...Nie wiem czy się nie decydować na inny szpital
-
Hej!
Podbijam temat - jakie słyszałyście opinie o TENSie? A może same stosowałyście?
Podobno jest dostępny w moim szpitalu na życzenie. Ciekawa jestem, jak to działa[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-