X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Allo MLR, KIRY, 2 poronienia, zalecane leczenie Accofilem & Encortonem, niski poziom estrogenow - zalecany Clostobegyt
Odpowiedz

Allo MLR, KIRY, 2 poronienia, zalecane leczenie Accofilem & Encortonem, niski poziom estrogenow - zalecany Clostobegyt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Isabelle Nowa

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie, jestem tutaj nowa. Poszukuję wsparcia kobiet poprzez wymianę doświadczeń będących niejako w takiej samej lub w podobnej sytuacji. Oto moja historia: Mam 31lat. 2 lata starań. Jestem po 2 poronieniach. Zatrzymanie rozwoju zarodka na 5-6tyg. Brak akcji serca. Wykryto u mnie pozytywny wynik Leidena V. Zalecany NEOPARIN przez caly okres trwania przyszłej ciąży. Nie jest to jednak główny problem. Chodzi raczej o immunologie. Jestem pod opieka Dr Sydora. Wykonałam: badanie ALLO MLR (0% hamowania, CROSS MATCH wyszedł poprawnie), KIRY: wiekszosc poprawnych, ale brakuje kilku ważnych receptorów ważnych do utrzymania ciazy). Immunolog zaleca włączenie Accofilu zaraz po pozytywnym tescie ciążowy, zastrzyki do 11tyg ciazy, co 72h 1/3ampulki + Encorton w tabletkach. Z moich badań nie wyszła konkretną przyczyną poronien. Dr twierdzi, że 0%hamowania ma okolo 50% kobiet, które są w stanie bezproblemowo donosić ciążę i że u mnie warto byłoby najpierw skupić się na KIRACH. Jest wstępna koncepcja, że u mnie może być problem z zagniezdzeniem zarodka. I tutaj znowu, ma pomóc ACCOFIL (zastrzyki) + Encorton (tabletki). Starania zaczynamy w sierpniu i jestem pełna nadziei, że za trzecim razem będzie WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE. Czy ktoś ma podobnie, czy leczenie Accofilem i Encortonem przyniosło oczekiwane skutki? Dodam, że mieszkam w Wielkiej Brytanii i boję się transportu tych leków samolotem. Ale wezmę je, ze sobą w przenośnej torbie z wkładami chlodzacymi 2-8 C. U mnie jest jeszcze jeden dodatkowy i bardzo ważny problem. Jest mi nie tylko trudno utrzymać ciążę, ale i również zajść w ciążę. Mam bardzo niski poziom estrogenow i chyba przez to cienkie endometrium, co może się właśnie wiązać z problemem implantacji zarodka. Rok temu zażywalam Clostobegyt na stymulacje jajników i podwyższenie estrogenow. W ten sposób zaszłam 1 ciążę po roku staran. Teraz wyniki również nie są zadowalające, pomimo, że mam owulacje, znowu zaczynam stymulacje Clostobegytem od sierpnia. Wierzę, że to pomoże! Z góry dziękuję za przeczytanie mojej historii i dziękuję za komentarze i opinie, które mogą być dla mnie pomocne. Z góry mile widziane wypowiedzi Pan przechodzących przez podobne piekło.

• Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle wrote:
    Witam wszystkich serdecznie, jestem tutaj nowa. Poszukuję wsparcia kobiet poprzez wymianę doświadczeń będących niejako w takiej samej lub w podobnej sytuacji. Oto moja historia: Mam 31lat. 2 lata starań. Jestem po 2 poronieniach. Zatrzymanie rozwoju zarodka na 5-6tyg. Brak akcji serca. Wykryto u mnie pozytywny wynik Leidena V. Zalecany NEOPARIN przez caly okres trwania przyszłej ciąży. Nie jest to jednak główny problem. Chodzi raczej o immunologie. Jestem pod opieka Dr Sydora. Wykonałam: badanie ALLO MLR (0% hamowania, CROSS MATCH wyszedł poprawnie), KIRY: wiekszosc poprawnych, ale brakuje kilku ważnych receptorów ważnych do utrzymania ciazy). Immunolog zaleca włączenie Accofilu zaraz po pozytywnym tescie ciążowy, zastrzyki do 11tyg ciazy, co 72h 1/3ampulki + Encorton w tabletkach. Z moich badań nie wyszła konkretną przyczyną poronien. Dr twierdzi, że 0%hamowania ma okolo 50% kobiet, które są w stanie bezproblemowo donosić ciążę i że u mnie warto byłoby najpierw skupić się na KIRACH. Jest wstępna koncepcja, że u mnie może być problem z zagniezdzeniem zarodka. I tutaj znowu, ma pomóc ACCOFIL (zastrzyki) + Encorton (tabletki). Starania zaczynamy w sierpniu i jestem pełna nadziei, że za trzecim razem będzie WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE. Czy ktoś ma podobnie, czy leczenie Accofilem i Encortonem przyniosło oczekiwane skutki? Dodam, że mieszkam w Wielkiej Brytanii i boję się transportu tych leków samolotem. Ale wezmę je, ze sobą w przenośnej torbie z wkładami chlodzacymi 2-8 C. U mnie jest jeszcze jeden dodatkowy i bardzo ważny problem. Jest mi nie tylko trudno utrzymać ciążę, ale i również zajść w ciążę. Mam bardzo niski poziom estrogenow i chyba przez to cienkie endometrium, co może się właśnie wiązać z problemem implantacji zarodka. Rok temu zażywalam Clostobegyt na stymulacje jajników i podwyższenie estrogenow. W ten sposób zaszłam 1 ciążę po roku staran. Teraz wyniki również nie są zadowalające, pomimo, że mam owulacje, znowu zaczynam stymulacje Clostobegytem od sierpnia. Wierzę, że to pomoże! Z góry dziękuję za przeczytanie mojej historii i dziękuję za komentarze i opinie, które mogą być dla mnie pomocne. Z góry mile widziane wypowiedzi Pan przechodzących przez podobne piekło.
    Czy mogę wiedzieć, jak potoczyła się dalsza historia u Ciebie? Czy udało się?

11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

1. IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
    16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
    22.11 bhcg - 0,4 😢

2. IVF
    • 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ