X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Badanie genetyczne kariotyp
Odpowiedz

Badanie genetyczne kariotyp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam z mężem na badaniach genetycznych po poronieniach w Rudzie Śląskiej, czy któraś z Was też tam była ?

Ile mniej wiecej czeka się na wyniki ?
    Co w przypadku gdy okaże się że ma któreś z nas jakiś wadliwy gen ?? Wtedy tylko adopcja ?? ...
    Wiem że nie powinnam myśleć w ten sposób ale wolę wiedzieć wcześniej wszelkie ewentualności

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Mnie czekają takowe badania w poniedziałek, ale gdzie indziej. Zdaje mi się, że na wątku Zaczynamy znowu starania jedna z dziewczyn pisała coś o Rudzie Śląskiej właśnie, podpytaj tam :)

No cóż, jeśli wyjdą wadliwe geny (jeszcze zależy co) to jest coś takiego jak in vitro z selekcją zarodków, co w Polsce jest "prawnie zakazane", ale za granicą można to zrobić na legalu.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam kariotypy w rudzie śląskiej w genomie. Wynik byl po miesiącu od pobrania razem z wizytą u genetyka. Wtedy tez dostałam skierowanie na badanie w kierunku trombofilii.

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ