X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Badanie genetyczne kariotyp
Odpowiedz

Badanie genetyczne kariotyp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam z mężem na badaniach genetycznych po poronieniach w Rudzie Śląskiej, czy któraś z Was też tam była ?

Ile mniej wiecej czeka się na wyniki ?
    Co w przypadku gdy okaże się że ma któreś z nas jakiś wadliwy gen ?? Wtedy tylko adopcja ?? ...
    Wiem że nie powinnam myśleć w ten sposób ale wolę wiedzieć wcześniej wszelkie ewentualności

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Mnie czekają takowe badania w poniedziałek, ale gdzie indziej. Zdaje mi się, że na wątku Zaczynamy znowu starania jedna z dziewczyn pisała coś o Rudzie Śląskiej właśnie, podpytaj tam :)

No cóż, jeśli wyjdą wadliwe geny (jeszcze zależy co) to jest coś takiego jak in vitro z selekcją zarodków, co w Polsce jest "prawnie zakazane", ale za granicą można to zrobić na legalu.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ampoule Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam kariotypy w rudzie śląskiej w genomie. Wynik byl po miesiącu od pobrania razem z wizytą u genetyka. Wtedy tez dostałam skierowanie na badanie w kierunku trombofilii.

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ