X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aniasz91 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś umie mi powiedzieć o czym świadczy wynik histopatologiczny o następującej treści: skrzepy krwi oraz śluz z granulocytami. Nie stwierdzono kosmków łożyskowych i tkanek zarodka?

Moja historia wyglądała następująco: w 6 tc widoczne jajo płodowe wraz z zarodkiem, czynność serca słabo widoczna. Przez dwa kolejne tygodnie brak rozwoju ciąży, obumarła na poziomie 6 tc. W 8 tc wywołanie poronienia, finalnie łyżeczkowanie.

Po wyniku histopatologicznym zalecono USG i beta hCG. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, a ja mam straszny mętlik w głowie. Ewidentnie ciąża była, w macicy. Zarodek został stwierdzony przez trzech lekarzy - prowadzącego, lekarza na zastępstwie i później w szpitalu. Dlaczego więc nie ma jego komórek? Ciąża usunęła się w całości dzięki farmakologii i niepotrzebnie wykonano łyżeczkowanie? Źle wykonano zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ