X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aniasz91 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś umie mi powiedzieć o czym świadczy wynik histopatologiczny o następującej treści: skrzepy krwi oraz śluz z granulocytami. Nie stwierdzono kosmków łożyskowych i tkanek zarodka?

Moja historia wyglądała następująco: w 6 tc widoczne jajo płodowe wraz z zarodkiem, czynność serca słabo widoczna. Przez dwa kolejne tygodnie brak rozwoju ciąży, obumarła na poziomie 6 tc. W 8 tc wywołanie poronienia, finalnie łyżeczkowanie.

Po wyniku histopatologicznym zalecono USG i beta hCG. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, a ja mam straszny mętlik w głowie. Ewidentnie ciąża była, w macicy. Zarodek został stwierdzony przez trzech lekarzy - prowadzącego, lekarza na zastępstwie i później w szpitalu. Dlaczego więc nie ma jego komórek? Ciąża usunęła się w całości dzięki farmakologii i niepotrzebnie wykonano łyżeczkowanie? Źle wykonano zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ