X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Brak komórek zarodka po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aniasz91 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś umie mi powiedzieć o czym świadczy wynik histopatologiczny o następującej treści: skrzepy krwi oraz śluz z granulocytami. Nie stwierdzono kosmków łożyskowych i tkanek zarodka?

Moja historia wyglądała następująco: w 6 tc widoczne jajo płodowe wraz z zarodkiem, czynność serca słabo widoczna. Przez dwa kolejne tygodnie brak rozwoju ciąży, obumarła na poziomie 6 tc. W 8 tc wywołanie poronienia, finalnie łyżeczkowanie.

Po wyniku histopatologicznym zalecono USG i beta hCG. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, a ja mam straszny mętlik w głowie. Ewidentnie ciąża była, w macicy. Zarodek został stwierdzony przez trzech lekarzy - prowadzącego, lekarza na zastępstwie i później w szpitalu. Dlaczego więc nie ma jego komórek? Ciąża usunęła się w całości dzięki farmakologii i niepotrzebnie wykonano łyżeczkowanie? Źle wykonano zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ