X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak miesiączki po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Brak miesiączki po zabiegu łyżeczkowania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dostałyście miesiaczke po zabiegu? Mi zaczął się 5tyg i brak jakichkolwiek plamien czy krwawień, 3dni lekkie bóle jak na miesiaczke i nic więcej zaczynam się martwić

• promykk Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Kiedy dostałyście miesiaczke po zabiegu? Mi zaczął się 5tyg i brak jakichkolwiek plamien czy krwawień, 3dni lekkie bóle jak na miesiaczke i nic więcej zaczynam się martwić
    Hej, po łyżeczkowaniu dostałam 1 miesiączkę po 39 dniach, a normalne cykle mam krótkie 25 dni. Lekarz mówił, że jak po 8 tyg. nie dostanę to zrobić test (staraliśmy się dalej) i jak negatywny to przyjść zobaczyć co się dzieje. 🤗

Nvciiiia lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, po łyżeczkowaniu dostałam 1 miesiączkę po 39 dniach, a normalne cykle mam krótkie 25 dni. Lekarz mówił, że jak po 8 tyg. nie dostanę to zrobić test (staraliśmy się dalej) i jak negatywny to przyjść zobaczyć co się dzieje. 🤗

Widzę że udało Ci się szybko zajść po zabiegu czy stosowałaś jakieś suplement na pomoc czy tak szczęście dopisało?😊 Daje mi to dużą nadzieję jak widzę takie sytuacje 😊

• promykk Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Widzę że udało Ci się szybko zajść po zabiegu czy stosowałaś jakieś suplement na pomoc czy tak szczęście dopisało?😊 Daje mi to dużą nadzieję jak widzę takie sytuacje 😊
    Podobno od razu po poronieniu kilka miesięcy jest większa płodność, hormony rozhulane, jajniki próbują „nadrobić”. Na kontroli 2 tyg. po łyżeczkowaniu gin już dał zielone światło do starań, udało się w 3 cyklu.

Nie zmieniałam nic, jedynie po pozytywnym teście badałam razem z betą progesteron i rzeczywiście był niski, dostałam duphaston i jeszcze acard w tej ciąży.

Wszystkiego dobrego. ❤️‍🩹

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ