X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak miesiączki po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Brak miesiączki po zabiegu łyżeczkowania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dostałyście miesiaczke po zabiegu? Mi zaczął się 5tyg i brak jakichkolwiek plamien czy krwawień, 3dni lekkie bóle jak na miesiaczke i nic więcej zaczynam się martwić

• promykk Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Kiedy dostałyście miesiaczke po zabiegu? Mi zaczął się 5tyg i brak jakichkolwiek plamien czy krwawień, 3dni lekkie bóle jak na miesiaczke i nic więcej zaczynam się martwić
    Hej, po łyżeczkowaniu dostałam 1 miesiączkę po 39 dniach, a normalne cykle mam krótkie 25 dni. Lekarz mówił, że jak po 8 tyg. nie dostanę to zrobić test (staraliśmy się dalej) i jak negatywny to przyjść zobaczyć co się dzieje. 🤗

Nvciiiia lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    23.06 1200g 🧁

preg.png
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, po łyżeczkowaniu dostałam 1 miesiączkę po 39 dniach, a normalne cykle mam krótkie 25 dni. Lekarz mówił, że jak po 8 tyg. nie dostanę to zrobić test (staraliśmy się dalej) i jak negatywny to przyjść zobaczyć co się dzieje. 🤗

Widzę że udało Ci się szybko zajść po zabiegu czy stosowałaś jakieś suplement na pomoc czy tak szczęście dopisało?😊 Daje mi to dużą nadzieję jak widzę takie sytuacje 😊

• promykk Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Widzę że udało Ci się szybko zajść po zabiegu czy stosowałaś jakieś suplement na pomoc czy tak szczęście dopisało?😊 Daje mi to dużą nadzieję jak widzę takie sytuacje 😊
    Podobno od razu po poronieniu kilka miesięcy jest większa płodność, hormony rozhulane, jajniki próbują „nadrobić”. Na kontroli 2 tyg. po łyżeczkowaniu gin już dał zielone światło do starań, udało się w 3 cyklu.

Nie zmieniałam nic, jedynie po pozytywnym teście badałam razem z betą progesteron i rzeczywiście był niski, dostałam duphaston i jeszcze acard w tej ciąży.

Wszystkiego dobrego. ❤️‍🩹

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    23.06 1200g 🧁

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ