X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak owulacji po poronieniu
Odpowiedz

Brak owulacji po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • julciak97 Nowa

Wysłany: 7 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, temat będzie długi.. ale liczę na pomoc.
    Poroniłam 17 kwietnia w 6 tygodniu ciąży. Poronienie bez zabiegu, preparatem misoprostol. Po 6 tygodniach normalnie dostałam pierwszy okres. I od tamtego czasu ciągle mam jakieś problemy.. bez przerwy jak nie torbiel czynnościowa na jednym jajniku to na drugim, trądzik jakiego nigdy nie miałam (czoło, broda, policzki i szyja) nieregularne miesiączki, oraz brak owulacji.. bądź bardzo szybkie niespodziewane pęknięcie pęcherzyka. W lipcu śledziłam cykl z lekarzem. Co 2 dzień chodziłam na USG, i nic się nie działo. Po kolejnych 2 dniach nagle się okazało że do owulacji już doszło bo lekarz widział płyn w zatoce Douglasa..i znów się nie udało . Organizm przygotowuje się do owulacji, mam wszystkie objawy ale z jakiegoś powodu do niej nie dochodzi.Mój cykl trwa 24 dni, i od początku zastanawiam się czy tutaj nie leży problem, w lipcu owulację miałam dopiero w 17dc. Ginekolog do którego chodzę każe brać luteinę co cykl, ale pomimo przyjmowania jej miesiączka potrafi się przebić. Nie zlecił mi żadnych badań, zapytałam czy nie należy najpierw śledzić progesteronu żeby ocenić czy potrzebuje luteinę, ale on twierdzi że tak się robi po poronieniu. Powiem szczerze nie ufam mu.. zastanawiam się nad jakimś innym ginekologiem, nad badaniami, czy udać się do lekarza od niepłodności? Nie bardzo wiem co mam z tym zrobić.. boje się że to już tak zostanie, że nigdy nie uda mi się zajść ponownie w ciążę. Każdy kolejny miesiąc boli mnie coraz bardziej, a jak słyszę słowa lekarza"Pani przestanie o tym myśleć to się uda" szlak mnie trafia. Być może któraś z was może mi coś doradzić, do kogo się udać :(
    Dodam że robiłam badania w kierunku trombofili po poronieniu i mam mutacje Pai-1 oraz MTHFR obie. Biorę acard 75 mg, a w ciąży lekarz powiedział że heparyna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ