X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Celiakia utajona
Odpowiedz

Celiakia utajona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was robila to badanie? Czy kiedykolwiek slyszalyscie, ze moze miec zwiazek z poronieniami? Widze, ze niektore kliniki od leczenia poronien nawykowych robia to badanie. Szczerze, jakos mnie nie przekonuje, ale moze ktoras z Was ma doswiadczenie i rzeczywiscie zostala zdiagnozowana pod katem celiakii?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym czytałam .Ba nawet jak poczytałem opis na necie to byłam pewna ,że to mam.Jiz chciałam robić badanie ale w trakcie akurat miałam wizytę u immunologa i ona wyraźnie powiedziała ,że to naciągnięte.Skoro nie mam objawów to nie mam tego badać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, że podobno można nie mieć objawów, ale część jelit zniszczona i wieczny stan zapalny bo organizm ciągle próbuje je odbudować, ale jakoś tego nie pojmuję. Miałam kiedyś anemię, mam wzdęcia, nie wiem. Zdziwiłam się że niektóre kliniki to robią (mieszkam w UK) bo tu raczej w drugą stronę - nie chcą nic badać. Wiec skoro badają to muszą mieć dobry pomysł. Nic to, zrobiłam test na wszelki wypadek, zobaczymy co wyjdzie :-)

1 x naturalna cb
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoć ten gen ma dużo ludzi ale jest nie aktywny.Wiec samo badanie genetyczne nie jest wystarczające a robiłaś na test dna ?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Taki zwykły test z krwi na przeciwciała chyba jakieś.

1 x naturalna cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ