X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Celiakia utajona
Odpowiedz

Celiakia utajona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was robila to badanie? Czy kiedykolwiek slyszalyscie, ze moze miec zwiazek z poronieniami? Widze, ze niektore kliniki od leczenia poronien nawykowych robia to badanie. Szczerze, jakos mnie nie przekonuje, ale moze ktoras z Was ma doswiadczenie i rzeczywiscie zostala zdiagnozowana pod katem celiakii?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym czytałam .Ba nawet jak poczytałem opis na necie to byłam pewna ,że to mam.Jiz chciałam robić badanie ale w trakcie akurat miałam wizytę u immunologa i ona wyraźnie powiedziała ,że to naciągnięte.Skoro nie mam objawów to nie mam tego badać.

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, że podobno można nie mieć objawów, ale część jelit zniszczona i wieczny stan zapalny bo organizm ciągle próbuje je odbudować, ale jakoś tego nie pojmuję. Miałam kiedyś anemię, mam wzdęcia, nie wiem. Zdziwiłam się że niektóre kliniki to robią (mieszkam w UK) bo tu raczej w drugą stronę - nie chcą nic badać. Wiec skoro badają to muszą mieć dobry pomysł. Nic to, zrobiłam test na wszelki wypadek, zobaczymy co wyjdzie :-)

1 x naturalna cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoć ten gen ma dużo ludzi ale jest nie aktywny.Wiec samo badanie genetyczne nie jest wystarczające a robiłaś na test dna ?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Taki zwykły test z krwi na przeciwciała chyba jakieś.

1 x naturalna cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ