Celiakia utajona
-
Czy ktoras z Was robila to badanie? Czy kiedykolwiek slyszalyscie, ze moze miec zwiazek z poronieniami? Widze, ze niektore kliniki od leczenia poronien nawykowych robia to badanie. Szczerze, jakos mnie nie przekonuje, ale moze ktoras z Was ma doswiadczenie i rzeczywiscie zostala zdiagnozowana pod katem celiakii?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Ja o tym czytałam .Ba nawet jak poczytałem opis na necie to byłam pewna ,że to mam.Jiz chciałam robić badanie ale w trakcie akurat miałam wizytę u immunologa i ona wyraźnie powiedziała ,że to naciągnięte.Skoro nie mam objawów to nie mam tego badać.
-
No właśnie, że podobno można nie mieć objawów, ale część jelit zniszczona i wieczny stan zapalny bo organizm ciągle próbuje je odbudować, ale jakoś tego nie pojmuję. Miałam kiedyś anemię, mam wzdęcia, nie wiem. Zdziwiłam się że niektóre kliniki to robią (mieszkam w UK) bo tu raczej w drugą stronę - nie chcą nic badać. Wiec skoro badają to muszą mieć dobry pomysł. Nic to, zrobiłam test na wszelki wypadek, zobaczymy co wyjdzie5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -