Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Celiakia utajona
Odpowiedz

Celiakia utajona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was robila to badanie? Czy kiedykolwiek slyszalyscie, ze moze miec zwiazek z poronieniami? Widze, ze niektore kliniki od leczenia poronien nawykowych robia to badanie. Szczerze, jakos mnie nie przekonuje, ale moze ktoras z Was ma doswiadczenie i rzeczywiscie zostala zdiagnozowana pod katem celiakii?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym czytałam .Ba nawet jak poczytałem opis na necie to byłam pewna ,że to mam.Jiz chciałam robić badanie ale w trakcie akurat miałam wizytę u immunologa i ona wyraźnie powiedziała ,że to naciągnięte.Skoro nie mam objawów to nie mam tego badać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, że podobno można nie mieć objawów, ale część jelit zniszczona i wieczny stan zapalny bo organizm ciągle próbuje je odbudować, ale jakoś tego nie pojmuję. Miałam kiedyś anemię, mam wzdęcia, nie wiem. Zdziwiłam się że niektóre kliniki to robią (mieszkam w UK) bo tu raczej w drugą stronę - nie chcą nic badać. Wiec skoro badają to muszą mieć dobry pomysł. Nic to, zrobiłam test na wszelki wypadek, zobaczymy co wyjdzie :-)

1 x naturalna cb
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoć ten gen ma dużo ludzi ale jest nie aktywny.Wiec samo badanie genetyczne nie jest wystarczające a robiłaś na test dna ?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Taki zwykły test z krwi na przeciwciała chyba jakieś.

1 x naturalna cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ