Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po ciąży pozamacicznej -
Odpowiedz

Ciąża po ciąży pozamacicznej -

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 18 września 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Kochane mam do Was pytanie kiedy udało wam się zajsc w zdrową ciąże po ciąży pozamacicznej? I czy zdażyło się że po ciazy pozamacznej kolejny raz ona wystąpiła??

Jestem po ciąży pozamacicznej beta pięknie rosła, przyrosty były wręcz idealne. Do czasu aż 30.08 pojawił się okropny ból po prawej stronie i lekkie plamienie :(

Na usg wyszło ze ciaza jest ulokowana przy samym jajowodzie, dostalam skierowanie do szpitala ale obyło się bez zabiegu beta sama zaczela spadać.
    Bedac teraz u lekarza powiedzial ze nie ma już śladu po ciazy i jest w szoku ze tak szybko się wszystko wchłonęło (beta tez juz spadla do 3.2 )
    Lekarz powiedzial ze on nie widzi przeciwskazań i jeżeli dojdziemy do siebie możemy się starać :(
    Dostalam tez skierowanie na hsg ale dopiero moze je wykonać jak upłyną 2 cykle. Nie wiem co mam o tym myśleć:(

Przepraszam jeśli już jest taki wątek ale mam nadzieje ze jest tu jakaś dobra duszyczka która cos doradzi i odpowie.

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ola! Witaj w klubie. Na wątku o ciąży pozamacicznej można przeczytać dużo historii dziewczyn którym udało się zajść w zdrową ciążę po cp. 😉 Podobno zawsze jest większa szansa, że po jednej ciąży ektopowej może być druga taka sama. Ale u Ciebie na szczęście obyło się bez zabiegu i żadnej ingerencji hirurgicznej. Poczekaj te 2 cykle i leć na badanie drożności tak jak lekarz Ci zlecił. Upewnisz się, że masz wszystko drożne i będzie można się starać 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ