X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża w pierwszym miesiącu po poronieniu? Możliwe?
Odpowiedz

Ciąża w pierwszym miesiącu po poronieniu? Możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, we wrześniu byłam w ciąży biochemicznej, straciłam ją w około 2 tygodnie po poczęciu.
    W październiku dostałam miesiączkę 28 dni później (cykle zawsze miałam 28dniowe).
    7 i 8 dnia cyklu kochałam się z moim partnerem, teraz mam podejrzenia o ciążę (jest dzisiaj 21 dzień cyklu). Czy to jest możliwe, że poronienie wpłynęło na przestawienie owulacji?

p19ucsqvxiw6ruix.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest całkiem możliwe, bywają bardzo wczesne owulacje, poronienie to jednak szok dla organizmu, choć przy ciąży biochemicznej jest nieco mniejszy niż np. powyżej 6-7 tygodnia.

Mogłaś mieć owulację np. 10-11dc

Zaczekaj kilka dni i zrób test bądź prędzej beta HCG.

selavy84 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)

p19ucsqvxiw6ruix.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ