X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża w pierwszym miesiącu po poronieniu? Możliwe?
Odpowiedz

Ciąża w pierwszym miesiącu po poronieniu? Możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, we wrześniu byłam w ciąży biochemicznej, straciłam ją w około 2 tygodnie po poczęciu.
    W październiku dostałam miesiączkę 28 dni później (cykle zawsze miałam 28dniowe).
    7 i 8 dnia cyklu kochałam się z moim partnerem, teraz mam podejrzenia o ciążę (jest dzisiaj 21 dzień cyklu). Czy to jest możliwe, że poronienie wpłynęło na przestawienie owulacji?

p19ucsqvxiw6ruix.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest całkiem możliwe, bywają bardzo wczesne owulacje, poronienie to jednak szok dla organizmu, choć przy ciąży biochemicznej jest nieco mniejszy niż np. powyżej 6-7 tygodnia.

Mogłaś mieć owulację np. 10-11dc

Zaczekaj kilka dni i zrób test bądź prędzej beta HCG.

selavy84 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)

p19ucsqvxiw6ruix.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ