Forum Poronienie Ciąże obumarłe 6/7tydzien co dalej?
Odpowiedz

Ciąże obumarłe 6/7tydzien co dalej?

Oceń ten wątek:
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 26 października 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję za odpowiedź

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 29 października 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny którym ciąże zatrzymywał się w 6/7 tygodniu?

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • Dooti Autorytet
    Postów: 1331 1435

    Wysłany: 29 października 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie zbadaj jeszcze przeciwciała przeciwjądrowe ANA, ja miałam dodatnie, co w połączeniu z trombofilią (u mnie obniżone białko S) powodowało iż ciąża obumierała (wszystkie straty do 10tc). Przy czwartej ciąży dostałam sterydy + heparyna i Acard i mam teraz wspaniałego synka.

    Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Emisia Autorytet
    Postów: 290 135

    Wysłany: 29 października 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Koniecznie zbadaj jeszcze przeciwciała przeciwjądrowe ANA, ja miałam dodatnie, co w połączeniu z trombofilią (u mnie obniżone białko S) powodowało iż ciąża obumierała (wszystkie straty do 10tc). Przy czwartej ciąży dostałam sterydy + heparyna i Acard i mam teraz wspaniałego synka.
    Dooti a kto Cię prowadził? Czy jakiś lekarz z Warszawy?

    2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 29 października 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zrobić badania immunologiczne - na początek Test CBA, Test IMK, Allo MRL i genetyczne KIR.

    Poza tym wszystkie przeciwciała: plemnikowe, łożyskowe, ANA, na APS itd.

    Poniżej link do listy i tygodni kiedy robić badania.

    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/badania-po-poronieniu,1245.html

    Do powtórzenia tarczycowe bo robiłaś je jeszcze w ciąży a w ciąży anty mogą rosnąć i normy dla ciężarnych są też inne.

    Reszta badań pewnie zależeć będzie od wyników tych podstawowych i mutacji.

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • Dooti Autorytet
    Postów: 1331 1435

    Wysłany: 30 października 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Dooti a kto Cię prowadził? Czy jakiś lekarz z Warszawy?

    Nie, ja z Podkarpacia jestem, lekarz z mojego miasta.

    Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś jestem lżejsza o 1200zl ale w zamian dostanę odpowiedzi na:
    Morfologia
    Crp
    Białko S
    Białko C
    ANA 2
    Zespół antyfosfolipidowy
    Cytomelagia
    P/p plemnikowe
    P/p łożyskowe
    Homocysteina
    Kwas foliowy
    Wit b12
    Wit b6
    Tsh
    Ft3
    Ft4
    Anty tpo
    Anty tg

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3488 2408

    Wysłany: 7 listopada 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika mam nadzieję,że to Twoja ostatnia strata,że uda Ci się w końcu donosić ciążę.Na pewno nie jest łatwo ale warto być upartym i dążyć do celu.Robiliście też DNA plemników? Niby takie rzadkie badanie a też może coś wnieść,gdyż plemnik z uszkodzonym DNA też potrafi niby zapłodnić komórkę-tylko wiadomo,że taka ciąża albo wcale się nie rozwinie albo obumrze.No i dawki leków są też nie mniej ważne-ja mam 55kg i mam neoparin 0,4ml. plus acard 75.Robiłam badania na krzepliwość i na razie jest ok.
    Oby Ci się udało coś dowiedzieć więcej dzięki tym badaniom-zawsze warto wiedzieć z jakim wrogiem się walczy.Powodzenia :*

    izalika lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia - podwyższone leukocyty i monocyty
    Crp - 4,5 (0-10)
    Białko S
    Białko C
    ANA 2
    Zespół antyfosfolipidowy
    Cytomelagia IGG >468 IGM 0,2
    P/p plemnikowe
    P/p łożyskowe
    Homocysteina 14,4 (5,1 - 15,4)
    Kwas foliowy 17,28 (4,6 - 18,7)
    Wit B12 365 (211 - 911)
    Wit b6
    TSH 4,56
    FT3 4,00
    FT4 0,90
    Anty tpo 41 (28 - 60)
    Anty tg 180 (15-60)

    Reszta w innym laboratorium.
    Po prostu kipie że wściekłości!!!! Rozerwe mojego endo na strzępy!!! Tsh i anty tg wyższe niż w ciąży..... Jezu trzymaj mnie bo nie wyrobię!!!!! Jutro szukam nowego endokrynologa a teraz idę płakać :-(

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior ja mam ok 100kg i moja gin profilaktycznie też przepisywala mi Neoparin 0,4 i nie wiem czy to nie za mało....

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3488 2408

    Wysłany: 7 listopada 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tarczycą kochana nie najlepiej u Ciebie :/ Dobry endokrynolog jest potrzebny no i homocysteina do zbicia ale to pewnie już wiesz.No ja bym prosiła lekarkę o dawkę przynajmniej 0,6 ale nie wiem,czy taki zwykły gin ma pojęcie i będzie chciał przepisać.Może lepiej poradzić się hematologa...Mam nadzieję, że szybko sobie poradzisz z tą tarczycą i homocysteiną.Ja brałam 50 euthyrox i jak zaszłam w ciążę to tsh od razu mi skoczyło i biorę na razie 75 Z tarczycą nie ma żartów bo w ciąży tsh może gwałtownie skoczyć i trzeba tego pilnować.Powodzenia kochana-jeszcze będzie dobrze :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:09

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️
  • Ewela1234 Koleżanka
    Postów: 40 11

    Wysłany: 7 listopada 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny którym ciąże zatrzymywał się w 6/7 tygodniu?
    Moja ciąża sie zatrzymałą w 6 tyg zarodek sie zle rozwijal ..poroniłam samoistnie dwa tyg temu ..jutro ide do lekarza na usg czy wszystko sie oczyściło . to moja pierwsza ciąza i poronienie .Mam nadzieje ze teraz sie uda.

  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 wrote:
    Moja ciąża sie zatrzymałą w 6 tyg zarodek sie zle rozwijal ..poroniłam samoistnie dwa tyg temu ..jutro ide do lekarza na usg czy wszystko sie oczyściło . to moja pierwsza ciąza i poronienie .Mam nadzieje ze teraz sie uda.
    Ewela a robiłaś jakieś badania?

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    No z tarczycą kochana nie najlepiej u Ciebie :/ Dobry endokrynolog jest potrzebny no i homocysteina do zbicia ale to pewnie już wiesz.No ja bym prosiła lekarkę o dawkę przynajmniej 0,6 ale nie wiem,czy taki zwykły gin ma pojęcie i będzie chciał przepisać.Może lepiej poradzić się hematologa...Mam nadzieję, że szybko sobie poradzisz z tą tarczycą i homocysteiną.Ja brałam 50 euthyrox i jak zaszłam w ciążę to tsh od razu mi skoczyło i biorę na razie 75 Z tarczycą nie ma żartów bo w ciąży tsh może gwałtownie skoczyć i trzeba tego pilnować.Powodzenia kochana-jeszcze będzie dobrze :*
    A kiedy zaczynasz starania?

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3488 2408

    Wysłany: 7 listopada 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się teraz w październiku udało.Jestem w 6t4d ale boję się strasznie.Suwaczka chyba sobie szybko nie założę.Teraz mi cukier za wysoki wyszedł także zawsze coś :/

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mi się teraz w październiku udało.Jestem w 6t4d ale boję się strasznie.Suwaczka chyba sobie szybko nie założę.Teraz mi cukier za wysoki wyszedł także zawsze coś :/
    Trzymam mocno kciuki:-) jakie leki bierzesz?

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika masz bardzo wysoką homocysteine (najlepsze dla starań i ciąży jest poniżej 8) i kwas foliowy. Bierzesz metylowany witaminy b?

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3488 2408

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :* Aktualnie biorę Euthyrox 75.,Neoparin 0,4ml.,luteinę dopochwową 2x100mg,acard 75mg. Wit D3 3000j,magnez 400mg.i aktywny kwas foliowy 400ug.
    Myślę nad jodem jeszcze ale moja endokrynolog mnie nastraszyła,że absolutnie nie jod.Nie wiem co się tak boją endokrynolodzy jodu-hashi nie mam,więc raczej mogę brać ale muszę się jeszcze doszkolić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:27

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6613 5019

    Wysłany: 8 listopada 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:53

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • izalika Autorytet
    Postów: 334 256

    Wysłany: 8 listopada 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Izalika masz bardzo wysoką homocysteine (najlepsze dla starań i ciąży jest poniżej 8) i kwas foliowy. Bierzesz metylowany witaminy b?
    Pismaj nie brałam do tej pory ale dziś zamawiam przez neta

    12.06.2017 1 aniołek 9tc
    28.09.2017 2 aniołek 11tc
    14.10.2018 3 aniołek 11tc
    Hashimoto, MTHFR 1298 Hetero, PAI1 4GHETERO, wysoka homocysteina, Ana2 typ ziarnisty 1:160, insulinoopornosc, niedoczynność tarczycy
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego