X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie "Coś jest w powietrzu..." ??
Odpowiedz

"Coś jest w powietrzu..." ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, od kilku dni prześladują mnie słowa ginekologa, który badał mnie w szpitalu i stwierdził obumarcie płodu i początek poronienia, to było na początku tego miesiąca.
    Mówiąc mi o tym powiedział mi coś jeszcze, dosłownie te słowa:
    Przykro mi, że muszę pani przekazywać taką wiadomość. Niestety, ostatnio mamy o wiele więcej poronień niż w podobnym okresie w innych latach. Coś jest w powietrzu. Od końca tych mrozów w połowie stycznia do teraz bardzo dużo mam pacjentek w pani sytuacji"

Dało mi to do myślenia. Czym ta sytuacja mogła być spowodowana? Może epidemią grypy? W mojej pracy w lutym była właśnie epidemia. Połowa ludzi na zwolnieniach, wielu chorych chodziło do pracy. Ja nie zachorowałam. A może wirusy dostały się do dziecka?

• daktylek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w grudniu od swojej ginki usłyszałam te same słowa. Ona nazwała to czarną serią....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ginekolog mi powiedział że 80 % poronień są przez wirusy które wystarczy że są w organizmie i nie dają objawów...
    ciekawe jak to jest jeszcze z tym Czarnobylem..,ja byłam dzieckiem urodzonym w tych latach..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• daktylek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wisz ze tez kiedys myslalam o tym Czarnobylu ;) moze zakrawa to juz o schiza ale dziwnym trafem teraz nagle jest wysyp Hashimoto i innych dolegliwosci tarczycowych....

Arleta, Sówka35 lubią tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja też pierwsza ciążę poronilam pod koniec grudnia w zeszłym roku, lekarz qtedy powiedział że codziennie do niego przychodziły pacjentki albo z poronieniem albo z plamieniami. Coś faktycznie musi być w powietrzu...
    tylko co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w grudniu i pamiętam, że jak byłam w szpitalu to do porodu w tym czasie przyszły 2 dziewczyny a na łyżeczkowanie 5.
    Także wydaje mi się, że coś w tym jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją 1 ciażę straciłam w listopadzie natomiast w grudniu miałam zabieg, kolejną ciążę w marcu. Od lekarz nie usłyszałam tych słow ale za każdym razem na początku coś mnie brało(kaszel, katar, osłabienie- wszystko jak przy przeziebieniu) może to jakiś ukryty wirus...nie mam pojęcia ale też w obu przypadkach miała coś takiego tylko raz że gdy wstałam rano miałam tak silny skurcz/ból brzucha że aż zgięło mnie w pół i trzymało kilkadziesiąt sekund. Za pierwszym razem myślałam że to przypadek ale w 2 ciaży też miałam coś takiego więc może wtedy organizm zatrzymał te ciąże.

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja pierwszą ciążę straciłam pod koniec listopada. Zakończyła się łyżeczkowaniem. Mój przypadek komentowało kilku lekarzy ale puenta ta sama "czarna seria". Nie wiedziałam , czy chcą mnie pocieszyć , że jestem jedna z wielu czy faktycznie tak jest. Leżąc w szpitalu, zauważyłam, że na patologii ciąży nie leżą tylko kobiety w ciąży niestety. Dopiero uwierzyłam. Ja wiem, że będąc w pierwszych tygodniach ciąży miałam silną infekcję, nawet opryszczkę wirusową na ustach.. być może przyczyniła się do zatrzymania rozwoju płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:29

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Ja swoją 1 ciażę straciłam w listopadzie natomiast w grudniu miałam zabieg, kolejną ciążę w marcu. Od lekarz nie usłyszałam tych słow ale za każdym razem na początku coś mnie brało(kaszel, katar, osłabienie- wszystko jak przy przeziebieniu) może to jakiś ukryty wirus...nie mam pojęcia ale też w obu przypadkach miała coś takiego tylko raz że gdy wstałam rano miałam tak silny skurcz/ból brzucha że aż zgięło mnie w pół i trzymało kilkadziesiąt sekund. Za pierwszym razem myślałam że to przypadek ale w 2 ciaży też miałam coś takiego więc może wtedy organizm zatrzymał te ciąże.
    Też miałam taki ból brzucha że zginęło mnie w pół i nie mogłam się wyprostować. I też podejrzewam że to był ten moment.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ