Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 ja już dostałam okres ale to było oczywiste przy jaśniejących testach... Nie mówię, że definitywnie kończę ale na razie jakoś mi się odechciało i nie chodzi tu o poronienia ale o fakt, że po ujrzeniu dwóch kresek jest euforia a po 3dniach wyrzuty sumienia, że zamiast poświęcić swój czas dwóm maluchom ja sobie strzelam trzecie🤷🏼♀️ Nie wiem skąd to uczucie - może po prostu nie jestem gotowa na kolejne dziecko 🤔
Co do piersi ja po 15m.kpi mam lekkie zwisy 😂 -
Lady przykro mi …
Co do tych odczuć. Muszę Ci powiedzieć, ze w poprzednim cyklu liczyłam się z wpadką. Miałam objawy zaraz po owu tak jak w każdej ciąży. Obudziłam się w nocy z paniką. Jak sobie poradzę, kto będzie Zosię woził do przedszkola i na zajęcia. W ciąży z Adasiem jeszcze nie chodziła No i była pandemia. Było prościej. No i co z Adasiem, który już teraz przy niej jest jakby na dalszym planie. Ja na pewno miałabym ciąże z perturbacjami krwawieniami i plamieniami. Nie mogłabym sobie pozwolić na leżenie całymi dniami. Wszystkie te emocje i strach wróciły, które miałam w 1 trymestrze a wiadomo oksytocyna po porodzie skutecznie wyczyściła z pamięci. Teraz to wszystko wróciło i nerwowo wykonywałam testy. Gdyby był mój na miejscu trochę byłoby prościej. Obawiam się, ze myśląc zdroworozsądkowo muszę dać sobie spokój.
No właśnie u mnie nie jest zle ale tez lekki zwis. Ja karmiłam 16 m. Ponoć trzeba drugie tyle czasu na odbudowę. Póki co szału nie ma. W dodatku wciąż nie mogę się pozbyć postawy ciała po ciąży. Muszę się pilnować ale niestety zapominam i przez to brzuch jeszcze bardziej się pokazuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 07:47
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Widzisz Zula36 rozum nam podpowiada, że trzecie dziecko to chyba za dużo dla nas, że lepiej jak damy sobie spokój a serce tak bardzo by chciało 3go bobasa... Czasu już nie mamy dużo, to ostatnia chwila i co tu wybrać 😒
Pewnie byśmy sobie jakoś poradziły ale musimy się też liczyć z tym, że będziemy "przeorane" że tak powiem 😂 Na pewno nie byłoby łatwo ale serce jest głupie 😆 Ja to bym najchętniej z rok jeszcze poczekała aż Sebastian będzie większy, bardziej samodzielny ale właśnie my mamy już ten wiek, że nie powinnyśmy odkładać tak tych starań 😐
Ahhh co ma być, to będzie jak to mówią 😐
Zula36, Siri lubią tę wiadomość
-
Hej Agulineczka Sebastian nadal nie mówi - jedynie zaczął więcej powtarzać. Jak robi pszczółka, wąż, konik, dwa, trzy i to chyba na tyle z nowości 🤷🏼♀️ Tak i nie to komunikuje ruchami głowy. Tata to chyba w życiu nie powie 😆 a stary tak na to czeka z upragnieniem 🤣 ja w sumie też, bo już mi się obrzydło słowo mama🥴
Teraz jestem w Pl i może już jutro pójdę do logopedy-miałam na jutro wizytę ale babka jeszcze nie dała znać o której godzinie. Dwa dni temu miał echo serca i dziurka nadal się nie zrosła ale kardiolog mówi, że to nic poważnego - kontrola za 2lata.Jutro okulista rano - ciekawe czy dowiem się jakichś konkretów.
Foto80, Natka95, Agulineczka dla Waszych skarbów spóźnione życzenia urodzinowe. Dużo zdrowia i samych pięknych chwil w życiu 🥰JJ. lubi tę wiadomość
-
Malina,
Nie mogę narzekać...Lilianna nie ma kolek nie ulewa jej się, idzie spać o 21.00 i budzi się 7.00/8.00 z jedną pobudka na jedzenie, odłożona na matę potrafi przelezec całe okno aktywności,a ja mam czas dla Laury,która jest zakochana w siostrze. Wiadomo,czasem muszę karmić i się bawić klockami czy w berka, czasem muszę wybrać,która bardziej mnie potrzebuje w danej chwili,więc ta która musi poczekać niestety płacze,no ale urodziłam się tylko z dwoma rękami,więc nie da sie inaczej🤷♀️
Jak u Ciebie, kiedy wracasz do pracy? Dobrze pamiętam,że chciałaś się zacząć starać od września o rodzenstwo?😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 09:31
Malina, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gelaaaaaa
Dziewczynki są cudowne aż do schrupania😍😍😍😍 przepiękne zdjęcia, niesamowita pamiątka♥️
Cieszę się, ze wszystko się z Laura poukładało i ze siostry nierozłączne. I ze Ty lepiej się czujesz i świetnie siebie radzisz🥰
Do pracy wracam w listopadzie, Alasiek w październiku idzie do żłobka. We wrześniu jedziemy jeszcze na wakacje☺️ wiec na początku września odpuszczamy żłobek, by mały nic nie podłapał. A Co do starań, im więcej czasu mija, tym tak na prawdę trudniej do ich wrócić i ciężej się zdecydować. I czasami bardzo chcemy, a czasami myślimy, ze dobrze jest jak jest. W każdym razie póki co muszę wyleczyć zapalenie kłębuszków nerkowych, co prawda wszystkie wyniki mam lepsze niż w czasie starań - wiec chyba to jakiś znak😅, ale czasami mam białko w moczu🤷♀️ a ze my dalej kp to leczenie farmakologiczne odpada i zostaje jedynie kontrola. Przed ciąża z Alaśkiem jakoś samo przeszło, może i teraz sie tak uda. Tak czy inaczej kupiłam kolejne 3 opakowania tabletek antybebe🙉 wiec starania odroczone😉 -
Malina ja jeszcze czasem zaglądam, bo jestem ciekawa co u Was wszystkich 😉 Życzę powodzenia w powrocie do pracy no i oczywiście jak najwięcej zdrówka dla Alasia w żłobku.
Nas choroby tak przeczołgały w tym roku, że czasem nam się żyć odechciewało. Dominik teraz już ponad dwa miesiące chodzi do żłobka, nie choruje ale przynosi jakieś świństwa i chorujemy my z mężem. Ostatnio w ciągu półtora miesiąca mieliśmy po 3! anginy oboje... 🤦 a młody na szczęście nic. Oby u Was było inaczej 🙂
Muszę się pochwalić, że mój synek jest odpieluchowany! Na razie w dzień, bo w nocy jeszcze śpi w pantsie, chociaż potrafi obudzić się i wołać siku. Poszło łatwiej niż się spodziewałam a jaki jest dumny, że już nie potrzebuje pieluszki 😊
Ja czuję coraz większy żal i jakoś mi smutno, że Dominik nie będzie miał rodzeństwa. Serducho by bardzo chciało ale rozum studzi te zapędy... Nie dałabym rady i za bardzo się już boję komplikacji. Może tak miało być i postaram się dać synkowi wszystko co najlepsze.
Chociaż nie ukrywam, że cichutko liczę na jakiś niespodziewany"prezent" od losu 😜🤣 wtedy już nie byłoby nad czym się zastanawiać.
Gela przepiękne zdjęcia!
Lady daj znać jakie wyniki u Sebastiana. Mam nadzieję, że wszystko dobrze...
Gela093, Malina, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Malina, jeżeli wam tak dobrze i jestes spełniona to rozumiem Cię doskonale😊 super,że udaje wam się tak długo karmic😍 mam nadzieję,że Alankowi spodoba się żłobek, wtedy będzie Ci łatwiej wrócić do pracy😊 niestety to jest minus przy kp,że to leczenie farmakologiczne czesto jest niemożliwe 😓
Trodde gratulacje dla Dominika,super że wam łatwo poszlo🤗
Tyle co się rodziły dzieciaki, a tu już takie dorosłe się robią i wchodzą w kolejny etap😢Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Hejka Lady? Jak po wizycie u logopedy?
Trodde gratuluję odpieluchowania! U mnie Adaś miał fazę siadania i robienia siku ale gdzieś mu przeszło. Czekam aż Zosia pójdzie do przedszkola to będę mogła go lepiej przypilnować.
Malinka gratuluje tak długiego kp i powodzenia w żłobku. Ja bardzo się boje kolejnych chorób. Mnie i Adasia równo przeczołgały. -
Hej dziewczyny ja już po wakacjach w Pl 😊
Pani logopeda niestety nie odezwała się więcej także jesteśmy bez wizyty ale ja się nie martwię jakoś bardzo. Sebastian jest bardzo kumatym chłopcem, znowu mamy parę nowych słów, więc wierzę, że potrzebuje po prostu trochę więcej czasu. No i przy okazji się dowiedziałam, że w mojej rodzinie też są przypadki, że chłopcy zaczęli mówić w wieku 3lat😜 Byliśmy też u okulisty i miał tylko badane dno oka, które wyszło prawidłowo. Nadal ma blade nerwy wzrokowe ale okulistka twierdzi, że przy tak jasnej karnacji może tak jeszcze być... Nie wiem, nie wiem, bo czytam, że być tak nie powinno... Jeśli chodzi o wzrok to nadal nic nie wiem - dopiero jak Sebastian będzie kontaktowy, to będę wiedzieć na 100% jak widzi 🤷🏼♀️
Gela093 jakie piękne zdjęcia dziewczynek 🥰 To wspaniała pamiątka 😊 Fajnie, że Laura jest zakochana w siostrze😍 O tak - mamy tylko dwie ręce i dwa kolana😂 Nie wiem serio gdzie bym dała trzecie🤣
Trodde oo jaaaa 😲 Dominik już odpieluchowany 😲 Gratuluję 😊 Mój Sebastian podobnie jak Zocha będzie szczał w pampersa póki sama go nie zdejmę 😂 Nie wiem kiedy się za to wezmę 🥴
Malina o kurcze a to białko w moczu (bez żadnych innych objawów) może świadczyć o zapaleniu kłębuszków🤔 Jak badam Zosi mocz paskiem, to zawsze wychodzi obecność białka. Miała badany mocz ale chyba tylko na bakterie i niby nic nie wyszło 🤷🏼♀️ Co do starań to na spokojnie - samo przyjdzie i będziecie wiedzieć czy chcecie, czy nie 😌
Mój Sebastian idzie za tydzień pierwszy raz do placówki. Na razie 2x w tygodniu po 4godz ale ze względu na to, że jest obcokrajowcem, to dostaniemy 2dni extra. Ja jednak czekam na wolne miejsce w żłobku, bo 4godziny mnie nie ratują jeśli zamierzam pracować 🤷🏼♀️ Chorób też się boję ale mam nadzieję, że będzie mniej chorować niż Zosia - w końcu łapał po niej co chwilę coś 😂 tak czy siak zaopatrzyłam się już w testy - covid, grypa A, B, Rsv i adenovirusy😂 Lubię wiedzieć co dopadło moje dziecko 😂
Żonkil spóźnione życzenia urodzinowe dla Paulinki 🥰🍰 Dużo zdrowia i cudownego dzieciństwa 🥰
Gela093, Żonkil lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Natka serdeczne gratulacje!!! Niech córeczka rośnie zdrowo ❤️🌹
Napisz jak się czujesz jak znajdziesz chwilkę 🙂
Dziękuję że pytasz :)u nas dobrze, mała już skończyła miesiąc, nie wiem kiedy to zleciało.
Póki co jest dobrze, jakoś sobie radzę z dwójką, lepiej lub gorzej Róża póki co dobrze śpi i w dzień i w nocy 🙈 oby tak zostało
Udało się kolejny raz urodzić SN. Poród wspominam bardzo dobrze, zajęło to jakieś 3 godziny od takich mocnych skurczy, więc całkiem sprawnie szybko, ale intensywnie i niestety z nacięciem, ale wgl nie daje mi się we znaki
Co u Was dziewczyny, bo wątek już wymiera -
Hej dziewczyny
U nas dobrze :
Lady dziękuję za życzenia dla Paulinki Niedługo Rok skończy Karolcia
A mi wyszedł test ostatnio dodatni, ale boję się co dalej
Natka GRATULACJE -
Żonkil, że co 🙈🙈🙈🙈❓ Ja trzymam mocno kciuki 😁😁😁😁 Mi na razie negatywy wychodzą ale może w końcu "zatrybię" 🤣 Chwal się testami opowiadaj 😁😁😁😁
Natka95 gratuluję narodzin córci, cieszę się że wszystko w porządku i życzę aby dalej było dobrze, by córcia nie była taka wymagająca jak brat 😊
U nas w porządku jedynie trochę Zosi nastawienie do brata się odmieniło... Z rana jest dobrze ale jak Zosia wróci ze szkoły to nie ma ochoty na zabawy z Sebastianem, często go odrzuca, krzyczy jak ten jej coś zabiera 😒 Jak bawi się w gronie koleżanek, to Sebastian nie może się zbliżyć, bo Zosia wpada w taką złość, że o matko😯 Nie wiem czemu się jej tak odmieniło a on biedny by za nią dał się pokroić 😒 Mam nadzieję, że w końcu jej przejdzie, bo zal mi Sebastiana
A tu moje skarby w drodze do placówek 🥰
https://zapodaj.net/plik-zzGd38S1DJ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 21:00
Gela093, Żonkil lubią tę wiadomość
-
Przepraszam, że tak wpadam w wątek, ale chciałabym podzielić się z Wami swoją historią. Po 10 latach walki, badań, zabiegów, operacji, leków itp. 20.10.2023 r. na świat przyszedł mój cud. Jeśli chcesz zapoznać się z moją drogą do macierzyństwa zapraszam na wpis do pamiętnika. Być może choć jedna z Was odnajdzie w mojej historii promyk nadziei.
JJ., Żonkil lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Jeśli jesteś po stratach lub strasz się o poczęcie takie spotkanie może być dla Ciebie wsparciem w tym procesie.
Spotkanie odbędzie się 18.11.2023 o godz 10:00 w IKI CASA w Krakowie. wstęp wolny, ale obowiązują zapisy. po więcej informacji IG @iki_casa
Gorąco Was dziewczyny zachęcam i zapraszam! -
Natka gratulacje 😊
Zonkil, co za wiadomość 😁 gratulacje🤗
Malina,jak powrót do pracy i jak Alan odnalazł się w żłobku?
Lady Dior, jak te Twoje dzieci wyrosły 😳 Sebastian za każdym razem wygląda inaczej😊 mam nadzieję, że nastawienie Zosi co do brata się zmieniło. Poszla do szkoły ma koleżanki w swoim wieku to młodszy brat poszedł na bok...ja też tak traktowałam rodzenstwo🤭Lady_Dior, Żonkil lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 Ty opowiadaj jak tam córeczki 🥰
Mój Sebastian był zapisany do kinderdagopvang ale jak mi zaśpiewali cenę to se darowałam 🤦🏼♀️ za 3dni w tygodniu 1400e🤦🏼♀️ Pogięło ich. Wiem, że dużo bym dostała spowrotem ale dla mnie nawet 500e to dużo by było, bo wróciłabym do pracy na te 3dni i co ja bym zarobiła jak jeszcze z 500e bym płacić musiała 🤦🏼♀️ Tak że Sebastian chodzi do speelzaal na razie 2dni ale za niedługo dostanie jeszcze 2dni extra gratis. Sebastian nie choruje tak jak Zosia - do tej pory od kiedy chodzi do speelzaal to raz miał katar ale teraz Zosia przyniosła wirusa i Sebastian się zaraził. Już idzie 3ci tydzień jak Zosia jest chora-chyba zanim wyzdrowiała złapała kolejnego wirusa🥴
Żonkil co się nie odzywasz 😆 Daj znać jak tam testy-będzie rodzeństwo 🙈❓
Zula36 kochana jak tam to nowe przedszkole Zosi? Mam nadzieję, że jesteś zadowolona 😌 Mój Sebastian już na szczęście rozwinął się z mową ale i tak muszę koniecznie umówić się do logopedy, bo on często mówi niewyraźnie, że tylko ja wiem o co mu chodzi o często opuszcza 1wsze litery 🤷🏼♀️ Także rozglądam się za logopedą tu w Nl.