Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
Odpowiedz

Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"

Oceń ten wątek:
  • Kllaudiia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! To ja Baksia.. nie zgadniecie ale znowu zapomniałam hasła tutaj jak i na starego maila 🤡

Malina gratulacje !! Jak malutka ? Jak się czujesz ? Wcześniej zaglądałam tutaj i czekałam na Twoją wiadomość 🥰 i między czasie starałam się przypomnieć swoje hasło 🤡😅
    To widzę, że Marcelinka też śpieszyła się na świat 😅 może to i dobrze, bo ominęło Cię te czekanie i zastanawianie się kiedy się zacznie 🫣
    U nas Paulina jest późnym wcześniakiem (urodziła się w 36t4dni) i myślałam, że moja była malusia, a ważyła 2850 więc domyślam się jaka malusia była Marcelinka 🥹
    A ja Dziękuję za wszystkie miłe słowa ! Lady u mnie Pierwsze miesiące były dość hm szalone. Mąż ma pracę wyjazdową więc dość szybko zostałam sama z dziewczynami. Starsza nie chodziła przez 2 miesiące do przedszkola,bo chciałam aby została z nami, a po drogie aby nie przynosiła żadnej choroby z placówki. Tak więc było dość ciężko,bo jednak brakowało czasu na odpoczynek. Z plusów to było na pewno to, że młodsza uwielbiała chustę więc drzemki były w tej chuście i wtedy miałam czas na zabawę ze starszą. Młodsza to przeciwieństwo siostry, a przynajmniej na razie 😅 jest z nią ,,łatwiej,, nie wiem czy taki typ czy po prostu musiała się dostosować do pewnych rzeczy 🤷‍♀️ nie jest łatwo,jest dużo na głowie, mało czasu na odpoczynek, na czas dla siebie tym bardziej, że nie mamy, a może bardziej nie korzystamy z pomocy innych ale jest cudownie 🥰
    Tak więc podziwiam mamuśki które mają więcej niż 2 dzieci 🤣 serioooo pokłony dla wszystkich 🙇🏼‍♀️

• Kllaudiia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel_lika0 wrote:
    Hej. Tak popatrzyłam na Twoja stopkę. Możesz przybliżyć historie co się działo, ze miałaś 3 poronienia i jakie leki brałaś aby urodzić 1wsze dziecko?

Hej, nie wiem czy jeszcze zaglądasz tutaj ale wcześniej miałam problem z zalogowaniem się 🫣
    Z zajściem w ciążę nie miałam problemu ale traciłam każdą w 1 trym. 2 razy było serduszko i nagle po 2 tyg już nie biło. Znalazłam kobiety z podobnymi problemami które leczyły się u Prof Malinowskiego. Pojechałam do niego i kazał mi zrobić sporo badań. Z tych badań wyszło,
    Że tak w skrócie mam zbyt silny organizm i zwalcza on ciążę - bo to jest coś obcego. Miałam szczepienia limfocytami od partnera, a następnie leki po pozytywnym teście : heparyna,accofil, acard,encorton,luteina. I z takim zestawem udało się od razu zajść w ciążę i urodzić pierwsze i drugie dziecko

• Malina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu Baksia🥰 jak miło Cię słyszeć!
    Myślałam, że tylko ja z Lady takie weteranki zostałyśmy. Bo chyba już tu żadna z dziewczyn nie zagląda. Ale z drugiej strony to przecież 5 lat mija od naszych zakończonych szczęśliwie starań. Choć ja Wam dziewczyny powiem że mam sentyment do tego miejsca☺️ to taka nasza historia.

Baksia, tak Marcelka była bardzo drobniutka. Teraz już mamy 4kg bardzo ładnie nadrabia. Ale pomimo, że urodziła się w 37tc to ze względu na niska wagę urodzeniowa, została zaklasyfikowana jako późny wcześniak. Miała też niewielki problem z termoregulacją ale na szczęście szybko się wygrzałyśmy i nie zabrali mi jej do inkubatora🙏 porobili też mnóstwo badań, wszystkie wyszły prawidłowo, więc jestem spokojna😮‍💨
    W ogóle od 30tc miałam zagrożenie przedwczesnym porodem, ze względu na skracająca się szyjkę. Od początku była miękka, ale dość długa bo 6/7cm. Więc nie było zmartwień. Ok 30 tc Marcelka obróciła się główką do dołu, wcześniej leżała poprzecznie, i się zaczęło. W 30tc szyjka nagle 2,4cm, w 32 już 1,9 cm więc wylądowałam w szpitalu. Nie podali sterydów kazali się oszczędzać, bo wyszło że po dłuższym leżeniu szyjka się wydłuża. Więc po dobie wypuścili do domu i kazali leżeć. W 34 było już 9mm, w 36 zaledwie 6 mm. Jakoś wytrzymałyśmy do tego magicznego 37tc. Każdy dzień był dla nas na wagę złota a każdy kolejny tydzień to kamień milowy.
    Marcysia zupełnie inna niż Alas, charakterna dziewczynka, wie czego chce i uwielbia spać na rękach a najlepiej to na moim brzuszku czasami jeszcze ostatecznie nie pogardzi wózkiem. Więc praktycznie jest nieodkładana. Ale biorąc pod uwagę, że jest to nasze ostatnie Maleństwo (choć chciałoby się jeszcze jedno🙊) to kompletnie mi to nie przeszkadza. Doceniam każdą chwilę. No i noce mamy super bo bardzo ładnie śpi. A tak poza tym jakoś się docieramy i z dnia na dzień jest coraz lepiej.

Baksia ogromny szacun za to że tak sobie świetnie sama poradzilas z dwójką. U nas Alas normalnie chodzi do przedszkola, bo ja bym nie dała rady🙈 z Marcysia na rękach miałam problem żeby nawet coś zjeść a nie mówiąc już żeby ogarnąć Alaśka. Z tym że też sezon inny bo raczej te choróbska już bardziej wyciszone, więc może i łatwiej było podjąć taką decyzję. Poza tym on bardzo lubi chodzić do przedszkola, co chwilę mają jakieś wycieczki, wyjścia do filharmonii, teatru kina itd.

Wiesz my podobnie, też nie korzystamy z pomocy i wszystko ogarniamy sami. Chciałabym powoli wrócić do ćwiczeń bo brzuszek jeszcze trochę większy ale nawet nie wiem kiedy te 20/30 minut dziennie wygospodarować🙈 ale to ze spokojem zdążę z tym a dzieciaczki już nigdy nie będą takie małe.
    A Ty jak się czujesz? Paulinka będzie miała zaraz roczek 🥰

age.png

202604184956.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tu czasem zaglądam, bo właśnie mam sentyment :) Malina właśnie często się mówi,że kolejne dziecko jest przeciwieństwem poprzedniego i u mnie się to sprawdza 😆 a dziewczynki często są właśnie charakterne-z tego co pamiętam Agulineczka tez pisała, że córcia bardziej charakterami od synka😆

Baksiu które to już Twoje konto😅 no ale się nie dziwię-mamy tyle na głowie, że takie hasło można łatwo zapomnieć. Czasu brakuje a jak się nie ma pomocy,to nie ma o czym mówić 🙈

U nas generalnie dobrze .Między Zosią a Sebastianem nic się nie zmieniło-wojna niemal codziennie -naprawdę brak mi sił na nich.Zosia jest taka niedobra dla Sebastiana....Wczoraj coś się mnie zapytała w aucie i czekała na moją odpowiedź a w tym czasie Sebastian coś chciał powiedzieć to tak się na niego wydarła (że niby przerwał),że aż ja w szoku byłam. Taka agresywna reakcja z jej strony i bardzo mnie to zdenerwowało, bo biedak nie chciał źle a ona wszystko odbiera od niego negatywnie.No muszę coś z nią zrobić,bo bardzo nie podoba mi się jak traktuje Sebastiana i często w nerwach powtarza "jesteś najgorszym bratem na świecie " 🙄 Tak generalnie jest dobrą dziewczynką,bardzo mnie kocha,jest wrażliwa ale relacja z bratem to jakiś kosmos...

Sebastian no jakby trochę lepiej z nim niż jak miał 2/3lata 😄 chodzi do 1wszej klasy I mówi normalnie po holendersku (w przedszkolu przez 2lata nic nie mówił) aczkolwiek nadal jest nieśmiały względem starszych ale z dziećmi szaleje dość tak.Jest lepiej niż przypuszczałam. Ma wadę wymowy,bo sepleni nadal i nie wiem co z tym zrobimy,bo holenderski logopeda to nie polski i nie wiem-muszę pomyśleć. Nie pamiętam, czy pisałam w zeszłym roku (raczej tak) ale widzi tylko na 63% więc dość słabo ale prawo jazdy będzie jeszcze mógł zrobić. Nie wyje już o byle co ale mamy jeszcze akcje czasami .W tym tyg.az 2razy bo chciał truskawki ale nie poprosił ładnie tylko "daj mi" więc mu zwróciłam uwagę, przypomniałam jak się mówi,to wpadł w taki szał,że dobrze ,ze w bloku nie mieszkamy 😂 Darł się pół godziny, bo nie chciał kulturalnie poprosić 😂 Mam z nim jeszcze cyrki ale jest i tak lepiej niż było a to już plus.

Feluś jest nadal kochanym chłopcem :) Dużo mówi po chińsku 😆 po polsku tylko parę słów,po holendersku też. Zosia jednak dużo więcej mówiła w tym wieku -chłopcy jacyś "zacofani"😁 Felek już za niedługo będzie mieć 2latai zaczyna się okres buntu-jak coś się mu nie spodoba to podchodzi i bije🙈 przypuszczam, że naśladuje rodzeństwo, bo oni czasem się biją w żartach😄 mamy mamonę trochę, no ale taki etap.Nadal karmię piersią-nie wiem kiedy to zakoncze-na razie nie mam siły nawet myśleć o tym😄
    Od tygodnia chodzi 3x w tyg.do opiekunki-tam ma dwie koleżanki :) Ja pracuję średnio 30godz.tygodniowo.W pracy odpoczywam 😄
    To tyle co u mnie i mam nadzieję, że reszta dziewczyn się odezwie ,bo ciekawa co u nich 🥰

Moje skarby🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 23:21

Malina lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Kllaudiia Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Malina to miałaś dużo stresu pod koniec ciąży 😔 dobrze, że wszystko dobrze się skończyło 🥰
    My leżałyśmy 6 dni w szpitalu i mała była w inkubatorze więc te pierwsze 2 doby były dość ciężkie dla mnie,bo może i miałam chwilę aby dojść do siebie po porodzie ale i tak z tego nie korzystałam tylko myślałam co u małej odciągałam (a bardziej starałam się odciągać 🤡) mleko i bardzo mnie to dobijało, że nie ma jej przy mnie. Tak więc super, że u Was udało się tego uniknąć 🥰
    Jeśli chodzi o nieodkładane dzieci to ja mam takie 2 przypadki 🤣 tutaj dziewczyny są bardzo podobne noo Paulina jeszcze akceptuje wózek i wcześniej chustę więc jest lepiej ale najlepiej śpi się na mamusi 😅 ale podchodzę do tego tak samo jak Ty, wiem, że więcej dzieci nie będziemy mieć więc ostatni raz mamy w domu takiego maluszka i nie odmawiam jej drzemek kontaktowych 😃 a i to dla mnie też taki przymusowy odpoczynek,bo gdyby spała w łóżeczku to pewnie znając siebie ogarniałabym chatę, a nie odpoczywała 🫣
    Super, że nocki macie super! Ja wychodzę z założenia,
    Że jak nocka jest dobra to w ciągu dnia nie będzie tak źle. U nas też nie jest najgorzej z tymi nockami. Mała je średnio co 3h. Jak ma jakieś skoki rozwojowe to faktycznie było parę nocy kiedy budziła się częściej alee podawałam cyca (tak śpi ze mną w łóżku 🤫) i jak zjadła to od razu zasypiała, a ja razem z nią 😃
    Faktycznie u Was trochę inna pora roku więc nie wiem czy aż tak długo trzymałabym starsza w domu c🤔 ale niestety jak wróciła do przedszkola to i tak po chwili była chora więc Paulina już ma za sobą sporo katarków 🤡
    Też czasami myślę o tym, że fajnie byłoby poćwiczyć ale tak jak mówisz ciężko znaleźć czas na to, a jak już mąż ogarnia dziewczyny to mam tyle rzeczy do ogarnięcia w domu, że nie myślę o ćwiczeniach, a czasami potrzebuje chwili samotności to idę do wanny 🤣
    Chociaż u mnie coraz łatwiej będzie z tym czasem wolnym, może nie długim ale zawsze jakaś chwilka dla siebie ,bo u nas już RD więc z czasem mała nie będzie musiała jeść co 3h mleka , oby 🤣
    Jeny tak Paulina zaraz będzie miała rok..ja nie wiem kiedy to zleciało. Przecież wakacje zlecą mega szybko 🤯

A co do tego miejsc to też mam sentyment. I jak tutaj zaglądam to mam nadzieję, że dziewczyny odezwą się i napiszą co u nich 🥰 przez długi czas zaglądałam codziennie ale jak coś już pisałam to nagle musiałam przerwać,bo dzieci mnie potrzebowały, a w wieczorami nie mogłam sklepić zdania, a później hasła zapomniałam 😅

• Kllaudiia Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Lady ale masz słodziaki !!! 😍 cudowni są !
    Moja 5 latka tak czasami daje nam popalić, że ja to się zastanawiam kiedy do nas ktoś zapuka i zapyta się co się u nas dzieje 🤡 tak się drze jak coś jest nie tak jak ona chce 🤡

Właśnie nie wiem które to już moje konto ale obiecuję, że ostatnie 🤣 jak i tutaj zapomnę hasła i nie będę mogła go odzyskać to odpuszczam 🤣🤣
    Tak więc jeśli jesteście chętne na kontakt przez FB to ja jestem za 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 23:53

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, gratuluję z całego serca😍 cudownie sie czyta o waszych maluszkach😍😍

Ja tu zaglądałam do pewnego czasu, ale niestety te reklamy mnie pokonaly🙄 wiec jeżeli chcecie sie przenieść na fb, to ja z miłą checia😊

Malina lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Kllaudiia Koleżanka

Wysłany: 21 lipca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 dodałam Cię do znajomych,zaakceptuj to wyślę Ci moje dane na fb 😃

• Malina Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Malina, gratuluję z całego serca😍 cudownie sie czyta o waszych maluszkach😍😍

Ja tu zaglądałam do pewnego czasu, ale niestety te reklamy mnie pokonaly🙄 wiec jeżeli chcecie sie przenieść na fb, to ja z miłą checia😊

Dziękuję😘♥️🥰
    Podobnie jak Klaudia wysłałam zaproszenie😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 11:35

age.png

202604184956.png
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaglądam :)

My z młodą walczymy z opóźnionym rozwojem mowy. Jest diagnozowana w kierunku afazji motorycznej. Prawdopodobnie to wszystko jest pokłosiem tej ciężkiej ciąży. Aczkolwiek dzielnie włączymy, dużo ćwiczeń i jest postęp :)
    Wszystkiego dobrego dla Was ;)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 ja jeszcze do niedawna nie wiedziałam o co chodzi z tymi reklamami a od 2miesiecy tez mi ciągle wyskakują 🙄 Strasznie irytujące to jest ale nie aż tak,by zaprzestać wchodzenia na to forum 😅

Joanien mam nadzieję, że córcia szybko będzie robić postępy i się rozgada jak ta lala😁 ale wiem jakie to stresujące-mój Sebastian rozgadał się na dobre długo po 2gim rż.W placówce gdzie chodzil od2rż.do 4rż.nie mówił wcale.Dopiero w szkole zaczął mówić i na dzień dzisiejszy świetnie sobie radzi z holenderskim 😀 zwłaszcza w gronie dzieci,bo jak ma z paniami rozmawiać to gorzej-nadal jest nieśmiały .Nadal mu czasem odbija jakaś palma,że się zastanawiam czy aby na pewno jest "zdrowy" 🤷🏼‍♀️ Tak czy siak jest o niebo lepiej niż kiedyś... Feliks to zupełnie inne dziecko-o niego się w ogóle nie martwię 😁
    Aktualnie jesteśmy w Polsce na wakacjach -starszaki mają liszajec (Zosiansie zaraziła od kolegi i zaraziła Sebastiana) ja mam opryszczkę ,Felek tylko lekki katar tak że no-żyć nie umierać 🤪

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 56 57 58 59 60
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ