Forum Poronienie Czy taki zestaw badań po 2 poronieniach będzie okej?
Odpowiedz

Czy taki zestaw badań po 2 poronieniach będzie okej?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Emisia Autorytet
    Postów: 286 135

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Mysle, że tak. Lekarzy unika jak ognia i pewnie odbierze to jako oskarżenie, że poronilam z jego winy. Czasem to gorzej jak z dzieckiem. Ale potrafię wiercic dziurę w brzuchu, więc jestem dobrej myśli :)

    Hehehe no wiem wiem, tez mam swojego „dorosłego dzidziusia” :)
    Mój M już jakaś wiedzę posiadł przez nasze doświadczenia. Wiadomo ze do poronienie nie musi dojść tylko z naszych kobiecych przyczyn i ze dziecko to materiał genetyczny od mamy i taty - i z różnych przyczyn może się nieprawidłowo rozwijać :(
    Trzymam kciuki żeby dał się szybko przekonać
    Pozdr

    2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1123 679

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) mój jest jeszcze na etapie "to co to ta owulacja?" chociaż tłumaczyłam już milion razy jak wygląda cały cykl kobiety ;)

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9025

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    No nam akurat fragmentacja wyszła okej ale MSOMe już nie. Tam są 4 klasy plemników. My w I 0% a w II tylko 12% reszta grupa III i IV, wiec szansa na zapłodnienie przez plemnik z I i II są bardzo małe.
    Jeśli chodzi o badanie mutacji to ja chciałam to zrobić żeby niepotrzebnie się nie kuć i nie łykać acardu np. Teraz wiem ze w ciąży będzie to konieczne. Można zrobić sobie pomiar homocysteiny- jeśli jest podwyższona to może być przyczyna właśnie w mutacjach.
    Czyli u Was problem raczej natury męskiej :/ Homocysteinę miałam sprawdzaną przed ivf i była w normie. Ja mam też problem, żeby zajść w ciążę. Przed ivf próbowaliśmy 3 lata bezskutecznie...

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1123 679

    Wysłany: 1 września 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno, czy te badania mozna wykonać odrazu po poronieniu czy trzeba odczekać jakiś czas?

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9025

    Wysłany: 1 września 2018, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A jeszcze jedno, czy te badania mozna wykonać odrazu po poronieniu czy trzeba odczekać jakiś czas?
    Hormony, z tego co wiem, to dopiero po 2-3 miesiącach

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.