X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Dziwne pytanie
Odpowiedz

Dziwne pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zarodek nie urósł. Serca nie widać:(. W środę mam dostać tabletki.
    Mam dziwne pytanie w weekend mam wesele, czy mogę wypić jednego/dwa drinka?

• Murilega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro. Jak rozumiem jesteś w trakcie oczekiwania na poronienie (poronienie zatrzymane) i nie ma nadziei że to było zbyt wczesne USG. Jeśli tak jest to ja pewnie bym sobie na tego jednego drinka na weselu pozwoliła, bo to jak sobie wyobrażam byłby bardzo trudny mentalnie czas.

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅
    9.12 USG - 2kg człowieka

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo.ci kochana dziekuje. Jest ciężko. Prawie 9 tydzień z miesiączki wiec chyba nadzieja umarła. 27.03 zarodek miał 3 mm. Wczoraj 3mm...

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug7687 wrote:
    Bardzo.ci kochana dziekuje. Jest ciężko. Prawie 9 tydzień z miesiączki wiec chyba nadzieja umarła. 27.03 zarodek miał 3 mm. Wczoraj 3mm...

Bardzo Ci współczuję. Byłam w podobnej sytuacji w 2021 roku. Poroniłam w wigilię. Po świętach poszłam do Pani doktor na kontrolę ale okazało się że jeszcze nie wszystko się oczyściło i zaproponowała tabletki. Z racji tego że jestem pielęgniarką mogłam je przyjmować w domu. W między czasie mieliśmy zaplanowany bal karnawałowy. Pani doktor sama zasugerowała żebym wypiła 2-3 drinki to może szybciej „poleci”. Niestety tak się nie stało i musiałam mieć zabieg.
    Teraz również jestem w ciąży ale lekarze podejrzewają puste jajo płodowe. Wiem co czujesz ❤️

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ