Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Dziwne pytanie
Odpowiedz

Dziwne pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zarodek nie urósł. Serca nie widać:(. W środę mam dostać tabletki.
    Mam dziwne pytanie w weekend mam wesele, czy mogę wypić jednego/dwa drinka?

• Murilega Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro. Jak rozumiem jesteś w trakcie oczekiwania na poronienie (poronienie zatrzymane) i nie ma nadziei że to było zbyt wczesne USG. Jeśli tak jest to ja pewnie bym sobie na tego jednego drinka na weselu pozwoliła, bo to jak sobie wyobrażam byłby bardzo trudny mentalnie czas.

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅

Leki: Acard,

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo.ci kochana dziekuje. Jest ciężko. Prawie 9 tydzień z miesiączki wiec chyba nadzieja umarła. 27.03 zarodek miał 3 mm. Wczoraj 3mm...

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug7687 wrote:
    Bardzo.ci kochana dziekuje. Jest ciężko. Prawie 9 tydzień z miesiączki wiec chyba nadzieja umarła. 27.03 zarodek miał 3 mm. Wczoraj 3mm...

Bardzo Ci współczuję. Byłam w podobnej sytuacji w 2021 roku. Poroniłam w wigilię. Po świętach poszłam do Pani doktor na kontrolę ale okazało się że jeszcze nie wszystko się oczyściło i zaproponowała tabletki. Z racji tego że jestem pielęgniarką mogłam je przyjmować w domu. W między czasie mieliśmy zaplanowany bal karnawałowy. Pani doktor sama zasugerowała żebym wypiła 2-3 drinki to może szybciej „poleci”. Niestety tak się nie stało i musiałam mieć zabieg.
    Teraz również jestem w ciąży ale lekarze podejrzewają puste jajo płodowe. Wiem co czujesz ❤️

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ