Ile sie czeka na poronienie
-
Hej dziewczyny ,może się ze mną podzielić swoimi przeżyciami na temat poronienia samoistnego? W 7tyg moja ciaza obumarla,dostalam skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia tabletkami ale wiem że można też poczekać na to w domu,jak było u Was ? Po jakim czasie u Was się to zaczęło? U mnie już 10 dni i nic
-
U mnie przy pierwszym poronieniu dwa tyg minelo odkad ciaza przestala sie rozwijac.Ja nawet nie bylsm tego swiadoma tylko poczulam sie nagle duzo lepiej. Potem zaczely sie delikatne plamienia i dopiero po 5 dniach sie zaczely bole. Przy drugiej ciazy chyba tez ze dwa tyg trwalo zanim moj organizm sie zorientowal ze nie ma co trzymac. W 7 tyg nie byl widoczny zarodek ani zaden slad ciazy na usg. Ale juz delikatnie plamilam na ciemny braz.Tez trwaly plamienia troche zanim sie zaczelo. Przy ostatniej ciazy moglo pojsc szybciej gdyby nie duphaston ktory bralam. Zatrzymal mi plamienia i krwawienia a ciaza i tak nie rosla ale to byl sam poczatek to zaraz po odstawieniu duphastonu po dwoch trzech dniach jak okres po prostu. Ja bym wybrala poronienie w domu i czekanie. Naturalnie w tym tyg powinno sie samo ladnie czyscic, po zabiegu moze byc roznie z odbudowa endometrium. Starania tez nie mozna zaczac od razu,po naturalnym poronieniu mozna od razu od nastepnego cyklu ale to Twoja decyzja. Ja mialam wszystkie poronienia w domu,bez wywolywania ,bylo to ciezkie zwlaszcza to w 12 tyg bo bole skurczowe byly juz bardzo podobne do porodowych. Wtedy sie przestraszylam ilosci krwi bo chlustalo bardzo.Przy kazdym poronieniu wystepuja skurcze,czasem dosc silne. Ale Jesli czujesz ze mozesz dac rade sama to ja bym wybrala ta opcje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:25
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok -
Tyrka wrote:Jestem aktualnie niestety w podobnej sytuacji, ja zdecydowałam się na zabieg w prywatnej klinice. Jeśli chodzi o czekanie to po moim przeczytaniu różnych forów wzdłuż i wszerz mogę powiedzieć, że można czekać nawet do miesiąca.
Moge spytac z jakich okolic jestes i jaki jest koszt takiego zabiegu prywatnie ? Dziękuję -
Moja ciąża zatrzymała się na 6+1, zabieg łyżeczkowania miałam w 8+6 wg OM. Do tego czasu nie zaczęło się nawet plamienie, o poronieniu dowiedziałam się przez przypadek na wizycie. Nie mam pojęcia kiedy zaczęłoby się gdybym nie zgłosiła się do szpitala, ale biorąc pod uwagę, że nawet tabletki nie wywołały poronienia to myślę że mogłabym czekać nawet miesiąc od zatrzymania ciąży albo i dłużej.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -