X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Immunoterapia + szczepienia limfocytami
Odpowiedz

Immunoterapia + szczepienia limfocytami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madlen32 Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze do Was bo chciałabym zaczerpnąć z Waszej wiedzy i doświadczenia w temacie immunoterapii i szczepień. Jestem po trzech poronieniach, dwa ostatnie w 16 tygodniu. Lekarze u których byłam rozkładają ręce i nie dają większych szans na donoszenie kolejnej ciąży. Jedynie jeden lekarz zaproponował mi leki immunosupresyjne i szczepienia limfocytami (6szczepień) ale mam obawy z tym związane. Może któraś z Was to stosowała...

3 poronienia naturalnych ciąż: 01.2016 6tc, 04.2017 16tc, 08.2019 16tc
    histeroskopia- wycięta przegroda; niedobór białka C 37%; NK 27%; ANA 2- dodatnie; mutacje PAI i MTHFR w homo i hetero
  • Celka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wejdź na wątek Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami . Tam wiele dziewczyn się szczepiło

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ