X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak wygladają wasze @ po łyżeczkowaniu? Czy macie zrosty?
Odpowiedz

Jak wygladają wasze @ po łyżeczkowaniu? Czy macie zrosty?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu ponad 2 miesiące.
    Na pierwszy okres czekałam prawie 7 tygodni, przyszedł bardzo obfity, przypominał okresy sprzed ciąży.
    Kolejny cykl trwał 30 dni i kolejna @ jest zaskakująco skąpa, w porównaniu do tego co było. Jest o połowę mniej krwi. Trzeci dzień a ja mogę nosić już tylko wkładkę.
    Zastanawiam się czy to normalne, czy to raczej objaw zrostów, które mogą pojawić się z czasem. Niestety wizyta u gin dopiero za miesiąc.

Czy któraś z was tak miała? Czy to musi byc od razu efekt zrostów?? Niestety głowa pracuje.
    I czy u was po zabiegu obyło się bez zrostów w macicy, czy krwawienie było jak dawniej?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza @ po zabiegu przyszła po 30dniach i była plamieniem. Po kolejnych 23 dniach dostałam kolejną i była bardzo silna. Przez 2-3 dni wodospad, potem jeszcze plamiłam tydzień. Trzecia @ wyglądała już bardziej normalnie, czyli miałam silny pierwszy dzień, potem już coraz słabiej a od 4 dnia już same wkładki wystarczały.
    Nie wiem czy pomogłam :)

Ojkaojka lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesiączka była taka sama jak zawsze ... nic a nic się nie zmieniło.

Ojkaojka lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ