X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kiedy badania hormonalne po poronieniu?
Odpowiedz

Kiedy badania hormonalne po poronieniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    2 dni temu poronilam, 5 tc.
    Kiedy moge najwczesniej isc na badania hormonalne( prolaktyna, tsh itp.) zeby wyniki byly wiarygodne? Pozdrawiam

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił odczekać ok. 3 miesiące, wówczas organizm już w miarę wraca do normy i wyniki badań najwiarygodniejsze.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu Twojej straty...wiem jakie to ciężkie. Ja swoje maleństwo straciłam w 13 tc...

olcia77 lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana, mi rowniez przykro z powodu Teojego aniolka :( wiem co czujesz. Od srody przezywan to samo.. obwiniam sie za wszystko niestety mieszkam w kraju gdzie trakruja ciaze olewczo. 3 usg w ciagu calej ciazy, rzadkie wizyty . Od 2 lat mam problem z prolakryna i tarczyca a lekarz nie pofatygowal sie dac skierowanie na badania :( podejrzewam ze to bylo przyczyna.
    Sciskam mocno!

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ