Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Kiedy poronię
Odpowiedz

Kiedy poronię

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PaulaSzym Nowa

Wysłany: 2 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Śledzę Wasze aktywności od dawna, to dzięki Wam rozpoznawałam wczesne objawy ciąży i mogłam się nimi cieszyć. Jestem po poronieniu w styczniu 2024 roku - puste jajo płodowe, 7tc, beta prawie 50000. W tamtej ciąży czułam się fatalnie, dwa dni po owulacji odczuwałam już silny ból piersi, później doszły mdłości i właściwie nie wychodziłam z łóżka.
    Teraz mam dwie kreski(test w 27dc), ostatnia miesiączka 25 marca, zagnieżdżenie prawdopodobnie w 29 dc, miałam wówczas delikatnie plamienie, 32 dc byłam u lekarza ale jeszcze nic nie było widać. Od początku nie mam większych objawów, na początku byłam trochę senna, miałam ochotę na kilka rzeczy, teraz zupełnie nic, bolą mnie jedynie piersi, ale na wizycie lekarz przepisał mi progesteron mimo iż przed wizytą robiłam wynik i mialam 36. W związku z tym brakiem objawów nastawiam się na najgorsze, a ból piersi zwalam na kanwę przyjmowanego progesteronu. Zastanawiam się czy to, że dalej go przyjmuję może opóźniać krwawienie poronne? Nie robiłam bety, bo to dla mnie zbyt duży stres, jednak teraz żałuję, bo wiedziałabym na czym stoję. Wizyta u lekarza dopiero 9 maja, a ja czuję że wpadam w jakieś paranoje.

• Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSzym wrote:
    Dziewczyny,

Śledzę Wasze aktywności od dawna, to dzięki Wam rozpoznawałam wczesne objawy ciąży i mogłam się nimi cieszyć. Jestem po poronieniu w styczniu 2024 roku - puste jajo płodowe, 7tc, beta prawie 50000. W tamtej ciąży czułam się fatalnie, dwa dni po owulacji odczuwałam już silny ból piersi, później doszły mdłości i właściwie nie wychodziłam z łóżka.
    Teraz mam dwie kreski(test w 27dc), ostatnia miesiączka 25 marca, zagnieżdżenie prawdopodobnie w 29 dc, miałam wówczas delikatnie plamienie, 32 dc byłam u lekarza ale jeszcze nic nie było widać. Od początku nie mam większych objawów, na początku byłam trochę senna, miałam ochotę na kilka rzeczy, teraz zupełnie nic, bolą mnie jedynie piersi, ale na wizycie lekarz przepisał mi progesteron mimo iż przed wizytą robiłam wynik i mialam 36. W związku z tym brakiem objawów nastawiam się na najgorsze, a ból piersi zwalam na kanwę przyjmowanego progesteronu. Zastanawiam się czy to, że dalej go przyjmuję może opóźniać krwawienie poronne? Nie robiłam bety, bo to dla mnie zbyt duży stres, jednak teraz żałuję, bo wiedziałabym na czym stoję. Wizyta u lekarza dopiero 9 maja, a ja czuję że wpadam w jakieś paranoje.
    Hej😊 kochana czemu się stresujesz? Brak objawów o niczym nie świadczy każda ciąża jest inna. Ja dwie ostatnie ciążę poroniłam, objawów miałam masę nawet po poronieniu. Teraz jestem w 9 tygodniu ciąży i do niedawna nie miałam nawet bólu piersi🙂 też dostałam progesteron mimo dobrego wyniku bo jest on standardem dla wielu lekarzy jeśli chodzi o ciążę po poronieniach ale działa też wspierająco na odpowiedź immunologiczną matki. Do niedawna czułam się tak jak Ty, spisywałam ciążę na straty, ale widzę że nic nie jest czarne albo białe jeśli chodzi o ten stan. Czekaj spokojnie, ja bym już nie robiła bety, bierz witaminy wypoczywaj, czyli rób wszytsko co możesz aby ciążę wesprzeć ☺️

PaulaSzym lubi tę wiadomość

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 2 maja, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) w tym co piszesz nie ma nic, co mogłoby niepokoić. Poza rosnącym brzuchem możesz nie mieć żadnych objawów przez całą ciążę ;)
    Zadbaj o siebie, wysypiaj się, chodź na spacery, zdrowo jedz i czekaj na wizytę ❤️

PaulaSzym lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • PaulaSzym Nowa

Wysłany: 2 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ❤️ jesteście nieocenione. Teraz widzę jak bardzo czasami odpływam, po tej pierwszej stracie jestem jakaś sfiksowana. Analizuję wszystko, nie myślę o niczym innym, a najgorsze jest to, że nie mam się tym z kim dzielić, nie chcę martwić rodziny. Dziękuję, że tu jesteście ❤️

Sisi1905, Insane lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ