lekarz nie wie czy to poronienie?!
-
Przy takiej niskiej becie to normalne że nic nie widać na usg. Jeśli tyle po terminie @ masz betę kolo 40 to niestety nie wróży dobrze.
-
Musisz zobaczyć czy będzie przyrost bety.Tak wczesnej ciąży nie widać na USG.Byłam w podobnej sytuacji i lekarz mówił że w takim czasie działa natura.Nic się nie robi albo się utrzyma albo nie.U mnie okazało się puste jajo .Poroniłam w 8 tygodniu .A krwawiłam przez cały czas.
-
olcia77 wrote:Kasionek bardzo wspolczuje, wiem co przezywasz. Nie moge pogodzic sie z ta strata. Moja 1 ciaza i odrazu poronienie zastanawiam sie dlaczego.. wmawiam sobie ze jestem jakas wadliwa, ze kolejne ciaze beda takie same;(. Wiem napewno ze juz poronilam, wczoraj lecialy czarne skrzepy, duze. Wygladaly jak watrobka. Piersi przestaly bolec. Niestety tutaj we Francji inaczej traktuja ciaze. Nie przepisuja tabletek. Usg robia dopiero okolo 10-11 tyg. Ja mam duzy problem z prolaktyna. Lekarz niewiedzisl czy odstawiac ja czy mam brac dalej. Bralam bo wiem ze mam skoki od stresu, stresu mialam duzo , duzo pracy. Byc moze to wszystko sie przyczynilo. I bolal mnie brzuch od samego poczatku jak na okres. Myslalam ze to normalne. Moze cos sie niedobrego dzislo?
-
Dziekuje kochana. Wlasnie wrocilam ze szpitala. Beta 12:( krwawienie ustaje. Mam za tydzien jeszcze isc sprawdzic czy beta spadla calkiem. Orientujesz sie moze kiedy moge zrobic pierwsze badania hormonalne po tak wczesnym poronieniu? Ile odczekac zeby byly one wiarygodne? Przepraszam ze pytam, wiem powinnam zapytac lekarza ale on raczej nie byl zainteresowany tematem mojej prolaktyny bo mowilam o tym..niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
olcia77 wrote:DZiekuje za odpowiedz. Co to oznacza ta beta tak niska? Ze ciaza obumarla wczesniej?
Gin w pl mówił żeby z badaniami wstrzymać się do 6 tyg po poronieniu. -
Hope- dziekuje za odpowiedz. Z mojej miesiaczki wynikalo ze to byl 5 tydzien. Na bete poszlam rano zanim zaczelam krwawic. Jak zobaczylam wyniki popoludniu( chwile wczesniej zobaczylam krew na papierze) wiedzialam ze cos nie tak z tym wynikiem. Wyylada jakby ciaza zatrzymala sie na 3 tyg prawda?? Czyli 2 tyg chdozilam z martwym zarodkiem? Niewiem jak mam to interpretowac. Jestem zalamana ciagle o tym mysleniedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Taki wynik kolo 40 to zazwyczaj jest kolo 12 dpo wiec faktycznie 3+ kilka dni.
-
moja beta urosła miedzy wtorkiem a czwartkiem (17-19 kwietnia) tylko niecałe 10% (614,1-674,3) w 48 godzin, gin juz w poniedzialek powiedzial ze prawdopodobnie juz poroniłam, nie dał dupka ani luteiny... od daty spodziewanej @ plamie na brązowo już 20 dzień... zapewne w poniedzialek na wizycie powie ze to koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:13
-