łyżeczkowanie/poronienie samoistne - spadek bety
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa poroniłam w 12 tc. Miałam zabieg łyżeczkowania. Nie wiem jaka była beta wyjściowa ale 20 dni po zabiegu wynosiła 32,59.
33 dni po zabiegu była 11,54. Dwa dni później dostałam niby okres ale krwawienia było tylko trochę, więcej takiej ciemnej wydzieliny. Na drugi dzień już tylko plamienie ciemne przez trzy dni (do dzisiaj). Drugiego dnia tego niby okresu beta 8,33.
Co do zabiegu łyżeczkowania, to wieczorem przed dostałam tabletki dopochwowe, które mało co podziałały - jedynie niewielkie ciemne plamienie. Następnego dnia ok. 10 godz. zabieg pod narkozą, więc pamiętam tylko jak mi się trochę zakręciło w głowie, a później obudziłam się już poza salą zabiegową
-
D_basiula - do szpitala koszula nocna, kapcie, podpaski. Ja musiałam się rano zgłosić, nie licząc ostatniego razu dwa poprzednie lekko krwawiłam/plamiłam to nie dawali mi tabletek na rozwarcie, jak nic się nie krwawi to dają najpierw tabletki żeby coś ruszyło. Ale tak to po obchodzie zabierali na zabieg, raz wyszłam tego samego dnia, dwa razy nocowałam.
shelikeastars - ostatnie poronienie, miałam 9t0d z usg, a z miesiączki kiedy poroniłam i był zabieg było 10t3d, normalnie już było nieco brzuszek widać, po szpitalu ze 3 dni jeszcze gorzej mnie wydęło Brzuch jak brzuch, ale bardzo mnie bolały wtedy słowa córki, mówiła : Mamusiu, ty jesteś w ciąży. Pół dnia jej tłumaczyłam, że nie. Nie wie o żadnym poronieniu. Po tygodniu od poronienia jakoś brzuch zaczął maleć, po dwóch był całkiem normalny już.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline- dziękuję kochana, właśnie po poronieniu i po zabiegu tak bardzo mój brzuch się zrobił jeszcze większy jak miałam i nadety, dlatego się pytałam co zrobić i czy ktoś tak miał, ostatnio mnie właśnie zapytano mnie, czy w ciąży jestem i który to miesiąc byłam w sklepie szukałam czegoś luźniejszego boli to bardzo wyobrażam sobie jak musi boleć tłumacząc dziecku, że mama nie jest w ciąży ehhshelikeastars
-