Męska tarczyca, a ciąża
-
Jestem właśnie po poronieniu, niestety okazało się, że ciąża obumarła, miałam łyżeczkowanie. Zastanawiam się, czy to, że mój mąż ma niedoczynność tarczycy (TSH 8.5), a także podwyższone trójglicerydy (550), podwyższone Anty TPO (35) i lipemię w ostatnim badaniu mogło mieć wpływ na nieprawidłowy rozwój ciąży... Mąż idzie do endokrynologa w przyszłym tygodniu, ale ja i tak się martwię.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Myszko to mógł być przypadek ale warto żebyś też zrobiła badania tarczycy, progesteron i prolaktynę na początek. Zajrzałam na Twój wykres, wiesz że trzeba mierzyć tempkę najlepiej o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu?
Wiem, do tej pory tak mierzyłam i udało się zajść od razu. Teraz mierzę tak różnie, bo to dopiero pierwszy cykl po zabiegu, więc na razie i tak nie mam zamiaru działać. Ale w kolejnym cyklu będę już mierzyła tak, jak należy. Zresztą do tej pory pierwszą czynnością prze przebudzeniu o 5:50 było mierzenie tempki. A teraz jestem na zwolnieniu i wstaję wtedy, kiedy mi pasuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jak miałam zabieg to mi dali zwolnienie na 5 dni :/normalnie kpina. Powrót do pracy był dla mnie bardzo ciężki Miałam ochotę uciec przed tymi współczującymi spojrzeniami i pytaniami o samopoczucie. Wolałabym żeby nikt nie wiedział i następna ciąża będzie raczej utrzymywana w tajemnicy przynajmniej do końca trzeciego miesiąca.
-
Anoolka wrote:Ja jak miałam zabieg to mi dali zwolnienie na 5 dni :/normalnie kpina. Powrót do pracy był dla mnie bardzo ciężki Miałam ochotę uciec przed tymi współczującymi spojrzeniami i pytaniami o samopoczucie. Wolałabym żeby nikt nie wiedział i następna ciąża będzie raczej utrzymywana w tajemnicy przynajmniej do końca trzeciego miesiąca.
U mnie wie tylko jedna koleżanka. Nikomu nie mówiłam. Wiedzą, że byłam w szpitalu, ale nie mówiłam dlaczego, powiedziałam, że to takie tam moje sprawy zdrowotne i już. Kulturalnie nie drążyli. -
no to pod tym względem masz szczęście, bo u mnie dyrektor wypaplał wszystkim, którzy byli w pobliżu, że jestem w ciąży jak tylko dostał zwolnienie, bo był taki zły, a wtedy było już u mnie po ciąży, więc jak tylko wróciłam do pracy to dostałam gratulacje od takich milszych koleżanek, więc im powiedziałam co i jak, no i kadrowa wie, bo w między czasie dzwoniła, więc teraz czekam czy wieść o poronieniu sama się rozejdzie czy też przyjdzie mi jeszcze o tym informować
-
szpilka wrote:no to pod tym względem masz szczęście, bo u mnie dyrektor wypaplał wszystkim, którzy byli w pobliżu, że jestem w ciąży jak tylko dostał zwolnienie, bo był taki zły, a wtedy było już u mnie po ciąży, więc jak tylko wróciłam do pracy to dostałam gratulacje od takich milszych koleżanek, więc im powiedziałam co i jak, no i kadrowa wie, bo w między czasie dzwoniła, więc teraz czekam czy wieść o poronieniu sama się rozejdzie czy też przyjdzie mi jeszcze o tym informować
Przykra sytuacja. Ja nie chciałam nikomu mówić dopóki nie dostanę od lekarza potwierdzenia, że wszystko jest ok. No i zamiast informować o ciąży, poinformowałam o tym, że idę do szpitala i przez jakiś czas mnie nie będzie. Tak, że poza jedną koleżanką nie wie nikt. Jej powiedziałam, bo musiałam wygadać się komuś, kto przeżył to samo. -
ja nawet nie wiedziałam, że mnie w szpitalu zatrzymają, gdy pojechaliśmy z krwawieniem. w pracy o ciąży też nikomu nie chciałam mówić do końca pierwszego trymestru, ale cóż niektórzy nie mają za grosz poczucia przyzwoitości i informują osoby postronne o ciąży pracownika, no ale ja jestem twarda i się nie dam tak łatwo panu dyrektorowi
-