X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Męska tarczyca, a ciąża
Odpowiedz

Męska tarczyca, a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po poronieniu, niestety okazało się, że ciąża obumarła, miałam łyżeczkowanie. Zastanawiam się, czy to, że mój mąż ma niedoczynność tarczycy (TSH 8.5), a także podwyższone trójglicerydy (550), podwyższone Anty TPO (35) i lipemię w ostatnim badaniu mogło mieć wpływ na nieprawidłowy rozwój ciąży... Mąż idzie do endokrynologa w przyszłym tygodniu, ale ja i tak się martwię.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko wydaje mi się że nie ma to wpływu, mężuśkowi tylko musicie zrobić badanie nasienia i toby było na tyle. A w którym tygodniu obumarła?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, w 11 tygodniu miałam zabieg, ale ciąża zatrzymała się na 7,5 tygodniu.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to mógł być przypadek ale warto żebyś też zrobiła badania tarczycy, progesteron i prolaktynę na początek. Zajrzałam na Twój wykres, wiesz że trzeba mierzyć tempkę najlepiej o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Myszko to mógł być przypadek ale warto żebyś też zrobiła badania tarczycy, progesteron i prolaktynę na początek. Zajrzałam na Twój wykres, wiesz że trzeba mierzyć tempkę najlepiej o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu?

Wiem, do tej pory tak mierzyłam i udało się zajść od razu. Teraz mierzę tak różnie, bo to dopiero pierwszy cykl po zabiegu, więc na razie i tak nie mam zamiaru działać. Ale w kolejnym cyklu będę już mierzyła tak, jak należy. Zresztą do tej pory pierwszą czynnością prze przebudzeniu o 5:50 było mierzenie tempki. A teraz jestem na zwolnieniu i wstaję wtedy, kiedy mi pasuje ;)

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na długo dostałaś zwolnienie?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A na długo dostałaś zwolnienie?

Łącznie z pobytem w szpitalu łącznie na prawie dwa tygodnie. We wtorek mnie przyjęli, w środę miałam zabieg i wyszłam i do końca następnego tygodnia dostałam zwolnienie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam zabieg to mi dali zwolnienie na 5 dni :/normalnie kpina. Powrót do pracy był dla mnie bardzo ciężki :( Miałam ochotę uciec przed tymi współczującymi spojrzeniami i pytaniami o samopoczucie. Wolałabym żeby nikt nie wiedział i następna ciąża będzie raczej utrzymywana w tajemnicy przynajmniej do końca trzeciego miesiąca.

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja jak miałam zabieg to mi dali zwolnienie na 5 dni :/normalnie kpina. Powrót do pracy był dla mnie bardzo ciężki :( Miałam ochotę uciec przed tymi współczującymi spojrzeniami i pytaniami o samopoczucie. Wolałabym żeby nikt nie wiedział i następna ciąża będzie raczej utrzymywana w tajemnicy przynajmniej do końca trzeciego miesiąca.

U mnie wie tylko jedna koleżanka. Nikomu nie mówiłam. Wiedzą, że byłam w szpitalu, ale nie mówiłam dlaczego, powiedziałam, że to takie tam moje sprawy zdrowotne i już. Kulturalnie nie drążyli.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pod tym względem masz szczęście, bo u mnie dyrektor wypaplał wszystkim, którzy byli w pobliżu, że jestem w ciąży jak tylko dostał zwolnienie, bo był taki zły, a wtedy było już u mnie po ciąży, więc jak tylko wróciłam do pracy to dostałam gratulacje od takich milszych koleżanek, więc im powiedziałam co i jak, no i kadrowa wie, bo w między czasie dzwoniła, więc teraz czekam czy wieść o poronieniu sama się rozejdzie czy też przyjdzie mi jeszcze o tym informować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    no to pod tym względem masz szczęście, bo u mnie dyrektor wypaplał wszystkim, którzy byli w pobliżu, że jestem w ciąży jak tylko dostał zwolnienie, bo był taki zły, a wtedy było już u mnie po ciąży, więc jak tylko wróciłam do pracy to dostałam gratulacje od takich milszych koleżanek, więc im powiedziałam co i jak, no i kadrowa wie, bo w między czasie dzwoniła, więc teraz czekam czy wieść o poronieniu sama się rozejdzie czy też przyjdzie mi jeszcze o tym informować

Przykra sytuacja. Ja nie chciałam nikomu mówić dopóki nie dostanę od lekarza potwierdzenia, że wszystko jest ok. No i zamiast informować o ciąży, poinformowałam o tym, że idę do szpitala i przez jakiś czas mnie nie będzie. Tak, że poza jedną koleżanką nie wie nikt. Jej powiedziałam, bo musiałam wygadać się komuś, kto przeżył to samo.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiedziałam, że mnie w szpitalu zatrzymają, gdy pojechaliśmy z krwawieniem. w pracy o ciąży też nikomu nie chciałam mówić do końca pierwszego trymestru, ale cóż niektórzy nie mają za grosz poczucia przyzwoitości i informują osoby postronne o ciąży pracownika, no ale ja jestem twarda i się nie dam tak łatwo panu dyrektorowi

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ