X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Miesiączka po stracie
Odpowiedz

Miesiączka po stracie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 11 marca 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 stycznia poroniłam, krwawienie trwało 14 dni. Problem w tym, że nie mam jeszcze okresu. Mam wrażenie, że trwa to zbyt długo (54 dni).
    Przy poprzednich poronieniach miesiączkę dostałam po 34 dniach.
    Co myślicie?

• Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej współczuję😕 masz jakieś symptomy niepokojące? Badałaś czy beta spadła ? Ja przy pierwszym czekałam ok 9 tyg, byłam u lekarza który stwierdził że jest ok, zaraz powinien być okres i trzeba czekać i w sumie za kilka dni dostałam.

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 11 marca 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych symptomów.
    I nie mam możliwości sprawdzenia bety, bo w kraju, w którym mieszkam, jej nie robią.
    To moje 3 poronienie i w przypadku wcześniejszych miesiączkę dostawałam po 34 dniach.

Kontaktowałam się z ginem i stwierdził, że jeśli okres nie pojawi się do 90 dni to dopiero wtedy się temu przyjrzy...
    Jak dla mnie to bardzo długo 🫤

• mariegold_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Nie mam żadnych symptomów.
    I nie mam możliwości sprawdzenia bety, bo w kraju, w którym mieszkam, jej nie robią.
    To moje 3 poronienie i w przypadku wcześniejszych miesiączkę dostawałam po 34 dniach.

Kontaktowałam się z ginem i stwierdził, że jeśli okres nie pojawi się do 90 dni to dopiero wtedy się temu przyjrzy...
    Jak dla mnie to bardzo długo 🫤

Hej Annasz, ja po poronieniu dostałam miesiączkę bodajże w 66 dniu i to w trakcie przyjmowania progesteronu, który ginekolog przepisał mi na wywołanie. Natomiast faktycznie byłam pod opieką ginekologów robiących usg i sprawdzających betę. Może jednak jest jakaś opcja zrobienia jej prywatnie bez skierowania, jeśli wciąż nie dostałaś miesiączki?

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Bb96 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dostałam miesiączkę po 29 dniach od zabiegu. Dziś byłam u swojego lekarza i kazał zrobić mi poziom beta HCG. Zastanawiam się jednak czy jeśli dostałam miesiączki, to czy to nie potwierdza, że poziom beta HCG spadł. Orientujecie sie w temacie ?

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bb96 wrote:
    Cześć, ja dostałam miesiączkę po 29 dniach od zabiegu. Dziś byłam u swojego lekarza i kazał zrobić mi poziom beta HCG. Zastanawiam się jednak czy jeśli dostałam miesiączki, to czy to nie potwierdza, że poziom beta HCG spadł. Orientujecie sie w temacie ?

Ja po poronieniu dostałam miesiączke równe 4 tygodnie po. Przy wypisie ze szpitala miałam żeby badać betę co 7 dni i sprawdzać czy spada. Najpierw spadała szybko, później coraz wolnej. W momencie kiedy dostałam okres beta była na poziomie około 20. Tydzień później miałam pierwszą kontrolną wizytę u ginekologa i beta wynosiła 3. Moja ginekolog powiedziała że to normalne że teraz już spada wolno. W szpitalu mówili ze może spadać nawet ponad 6 tygodni.

• Annasz Znajoma

Wysłany: 20 marca 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    Hej Annasz, ja po poronieniu dostałam miesiączkę bodajże w 66 dniu i to w trakcie przyjmowania progesteronu, który ginekolog przepisał mi na wywołanie. Natomiast faktycznie byłam pod opieką ginekologów robiących usg i sprawdzających betę. Może jednak jest jakaś opcja zrobienia jej prywatnie bez skierowania, jeśli wciąż nie dostałaś miesiączki?

W 58 dniu dostałam plamień, trwały 5 dni , choć myślałam że rozkręci się to do normalnej miesiączki, ale nie. W ogóle to w trakcie tych plamień śluz był typowo płodny. Nie rozumiem...

Nie mam opcji zrobienia bety, zrobiłam jedynie test ciążowy, który wyszedł negatywny.

• Koś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    u mnie też dziwny pierwszy okres po poronieniu.
    Dzisiaj jest 11 dzień krwawienia (!) ale z przerwami, np. wczoraj pół dnia było czysto i na wieczór znowu trochę krwi, rano brudy, a teraz znowu żywa krew i mały skrzepik.
    Czy tak może być? Poroniłam sama, bez leków i bez zabiegu.

I IVF - ET 15.01.2024
    6 tc. 💔
    mamy jeszcze ❄❄
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koś wrote:
    Hej Dziewczyny,
    u mnie też dziwny pierwszy okres po poronieniu.
    Dzisiaj jest 11 dzień krwawienia (!) ale z przerwami, np. wczoraj pół dnia było czysto i na wieczór znowu trochę krwi, rano brudy, a teraz znowu żywa krew i mały skrzepik.
    Czy tak może być? Poroniłam sama, bez leków i bez zabiegu.
    Dziwne, że twój okres trwa aż tyle czasu, ale mój lekarz mówił że po poronieniu nasz organizm i nasza gospodarka hormonalna musi dojść do siebie a trochę to może zająć, więc te okresy mogą się naprawiać z czasem.

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • klauuuduska Debiutantka

Wysłany: 23 września 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    17 sierpnia dostałam pierwszą partię tabletek na wywołanie poronienia, niestety nie oczyściło się i dostałam jeszcze 21.08 i 31.08 (nie wiem czy w PL też takie są procedury i tak to się ciągnie ale niestety mieszkam poza granicami). Ostatnia wizytę kontrolną miałam 10.09 i ginekolog powiedziała, że za 11 dni powinna przyjść miesiączka ale niestety nie przyszła tylko 7dni po kontroli miałam przez 3 dni plamienia ze śluzem, mało ale coś było i nie wiem czy to już zaliczyć do okresu? Myślałam, że to plamienia przepowiadające okres ale niestety…

• Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy liczycie początek okresu? Od zakończenia krwawienia czy Od poronienia?

👩‍🦰1990, 🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Od kiedy liczycie początek okresu? Od zakończenia krwawienia czy Od poronienia?
    Ja miałam ciążę biochemiczną i liczyłam od początku krwawienia/poronienia.

-26.02.25r.- Połówkowe 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2024, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    04.10 miałam zabieg, dzień wcześniej jeszcze biło serduszko. Krwawiłam tydzień, na kontroli po 2 tyg. od zabiegu wszystko ok i zielone światło do starań, jeszcze brak dominującego pęcherzyka w jajniku. Dzisiaj 37 dc widziałam popołudniu zabarwiony krwią śluz i już później go nie było, czysto. Test w 35 dc negatywny.

Nigdy nie miałam plamień przed @. Miałyście takie przerywane plamienia dopiero po poronieniu?

Trochę liczę, że może to plamienie implantacyjne. Nie mam pojęcia kiedy była owulacja, ale było ♥️ w 21 i 29 dc. 😩

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ