Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Miesiączka po stracie
Odpowiedz

Miesiączka po stracie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 11 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 stycznia poroniłam, krwawienie trwało 14 dni. Problem w tym, że nie mam jeszcze okresu. Mam wrażenie, że trwa to zbyt długo (54 dni).
    Przy poprzednich poronieniach miesiączkę dostałam po 34 dniach.
    Co myślicie?

• Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej współczuję😕 masz jakieś symptomy niepokojące? Badałaś czy beta spadła ? Ja przy pierwszym czekałam ok 9 tyg, byłam u lekarza który stwierdził że jest ok, zaraz powinien być okres i trzeba czekać i w sumie za kilka dni dostałam.

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
  • Annasz Znajoma

Wysłany: 11 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych symptomów.
    I nie mam możliwości sprawdzenia bety, bo w kraju, w którym mieszkam, jej nie robią.
    To moje 3 poronienie i w przypadku wcześniejszych miesiączkę dostawałam po 34 dniach.

Kontaktowałam się z ginem i stwierdził, że jeśli okres nie pojawi się do 90 dni to dopiero wtedy się temu przyjrzy...
    Jak dla mnie to bardzo długo 🫤

• mariegold_ Nowa

Wysłany: 18 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annasz wrote:
    Nie mam żadnych symptomów.
    I nie mam możliwości sprawdzenia bety, bo w kraju, w którym mieszkam, jej nie robią.
    To moje 3 poronienie i w przypadku wcześniejszych miesiączkę dostawałam po 34 dniach.

Kontaktowałam się z ginem i stwierdził, że jeśli okres nie pojawi się do 90 dni to dopiero wtedy się temu przyjrzy...
    Jak dla mnie to bardzo długo 🫤

Hej Annasz, ja po poronieniu dostałam miesiączkę bodajże w 66 dniu i to w trakcie przyjmowania progesteronu, który ginekolog przepisał mi na wywołanie. Natomiast faktycznie byłam pod opieką ginekologów robiących usg i sprawdzających betę. Może jednak jest jakaś opcja zrobienia jej prywatnie bez skierowania, jeśli wciąż nie dostałaś miesiączki?

• Bb96 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dostałam miesiączkę po 29 dniach od zabiegu. Dziś byłam u swojego lekarza i kazał zrobić mi poziom beta HCG. Zastanawiam się jednak czy jeśli dostałam miesiączki, to czy to nie potwierdza, że poziom beta HCG spadł. Orientujecie sie w temacie ?

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bb96 wrote:
    Cześć, ja dostałam miesiączkę po 29 dniach od zabiegu. Dziś byłam u swojego lekarza i kazał zrobić mi poziom beta HCG. Zastanawiam się jednak czy jeśli dostałam miesiączki, to czy to nie potwierdza, że poziom beta HCG spadł. Orientujecie sie w temacie ?

Ja po poronieniu dostałam miesiączke równe 4 tygodnie po. Przy wypisie ze szpitala miałam żeby badać betę co 7 dni i sprawdzać czy spada. Najpierw spadała szybko, później coraz wolnej. W momencie kiedy dostałam okres beta była na poziomie około 20. Tydzień później miałam pierwszą kontrolną wizytę u ginekologa i beta wynosiła 3. Moja ginekolog powiedziała że to normalne że teraz już spada wolno. W szpitalu mówili ze może spadać nawet ponad 6 tygodni.

• Annasz Znajoma

Wysłany: 20 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    Hej Annasz, ja po poronieniu dostałam miesiączkę bodajże w 66 dniu i to w trakcie przyjmowania progesteronu, który ginekolog przepisał mi na wywołanie. Natomiast faktycznie byłam pod opieką ginekologów robiących usg i sprawdzających betę. Może jednak jest jakaś opcja zrobienia jej prywatnie bez skierowania, jeśli wciąż nie dostałaś miesiączki?

W 58 dniu dostałam plamień, trwały 5 dni , choć myślałam że rozkręci się to do normalnej miesiączki, ale nie. W ogóle to w trakcie tych plamień śluz był typowo płodny. Nie rozumiem...

Nie mam opcji zrobienia bety, zrobiłam jedynie test ciążowy, który wyszedł negatywny.

• Koś Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    u mnie też dziwny pierwszy okres po poronieniu.
    Dzisiaj jest 11 dzień krwawienia (!) ale z przerwami, np. wczoraj pół dnia było czysto i na wieczór znowu trochę krwi, rano brudy, a teraz znowu żywa krew i mały skrzepik.
    Czy tak może być? Poroniłam sama, bez leków i bez zabiegu.

I IVF - ET 15.01.2024
    6 tc. 💔
    mamy jeszcze ❄❄
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koś wrote:
    Hej Dziewczyny,
    u mnie też dziwny pierwszy okres po poronieniu.
    Dzisiaj jest 11 dzień krwawienia (!) ale z przerwami, np. wczoraj pół dnia było czysto i na wieczór znowu trochę krwi, rano brudy, a teraz znowu żywa krew i mały skrzepik.
    Czy tak może być? Poroniłam sama, bez leków i bez zabiegu.
    Dziwne, że twój okres trwa aż tyle czasu, ale mój lekarz mówił że po poronieniu nasz organizm i nasza gospodarka hormonalna musi dojść do siebie a trochę to może zająć, więc te okresy mogą się naprawiać z czasem.

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • klauuuduska Debiutantka

Wysłany: 23 września, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    17 sierpnia dostałam pierwszą partię tabletek na wywołanie poronienia, niestety nie oczyściło się i dostałam jeszcze 21.08 i 31.08 (nie wiem czy w PL też takie są procedury i tak to się ciągnie ale niestety mieszkam poza granicami). Ostatnia wizytę kontrolną miałam 10.09 i ginekolog powiedziała, że za 11 dni powinna przyjść miesiączka ale niestety nie przyszła tylko 7dni po kontroli miałam przez 3 dni plamienia ze śluzem, mało ale coś było i nie wiem czy to już zaliczyć do okresu? Myślałam, że to plamienia przepowiadające okres ale niestety…

• Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 21 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy liczycie początek okresu? Od zakończenia krwawienia czy Od poronienia?

👩‍🦰1990, 🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP

10.2024 19t 🩷💔
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Od kiedy liczycie początek okresu? Od zakończenia krwawienia czy Od poronienia?
    Ja miałam ciążę biochemiczną i liczyłam od początku krwawienia/poronienia.

-14.11.- 1 wizyta (5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • ol4 Znajoma

Wysłany: 11 listopada, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    04.10 miałam zabieg, dzień wcześniej jeszcze biło serduszko. Krwawiłam tydzień, na kontroli po 2 tyg. od zabiegu wszystko ok i zielone światło do starań, jeszcze brak dominującego pęcherzyka w jajniku. Dzisiaj 37 dc widziałam popołudniu zabarwiony krwią śluz i już później go nie było, czysto. Test w 35 dc negatywny.

Nigdy nie miałam plamień przed @. Miałyście takie przerywane plamienia dopiero po poronieniu?

Trochę liczę, że może to plamienie implantacyjne. Nie mam pojęcia kiedy była owulacja, ale było ♥️ w 21 i 29 dc. 😩

👱‍♀️29 🙎‍♂️31

10.24 💔 9tc.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ