X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Milion pytań
Odpowiedz

Milion pytań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:28

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Alicjusz Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobną sytuację ale tylko z lekarzem. Który powiedział mi że u pani na pewno nic z tego nie będzie bo nic nie widać. Mówiąc mu że lekarka 2 dni wcześniej powiedziała że widać zarodek i wszystko jest na najlepszej drodze. I najlepiej to proszę się udać do szpitala z tym plamieniem bo to już jest KONIEC ;(

Alicjusz
  • Alicjusz Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz jestem o wiele mądrzejsza a co do partnera to może po prostu się przestraszył tego jak to przeżywałaś i boi się przechodzić przez to 2 raz. A co do cyklu to 35 dni cyklu to jeszcze jest regularne. Co innego jak byś miała co 78 lub więcej dni .

Alicjusz
  • Omon Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może boi się straty po raz drugi? Sama nie wiem.
    Ale rozumiem Cię, u mnie dopiero co ginekolog wykrył PCOS (swoją drogą to PCO i PCOS to to samo?) ale nie mówił mi o szansach, powiedział tylko, że jego żona też ma PCOS a mają dwójkę cudownych zdrowych dzieci, więc nigdy nie można wyrokować i mam to sobie cały czas powtarzać. Ale fakt, że powiedział, żebyśmy się nie przestawali teraz starać i za pół roku jak nie będę w ciąży to mam do niego wrócić i włączy jakieś leki (nie mówił nic konkretnego, bo stwierdził, że na chwilę obecną mi ta wiedza niepotrzebna a za pół roku jak nie wyjdzie to wszystko powie).
    Ale i tak zrobiłam jeszcze badania hormonów w 3 dniu cyklu i skonsultuję to jeszcze z endokrynologiem. Co do cykli to ja mam nieregularne - pierwszy po poronieniu 48 dni, drugi 68, ile będzie trwał ten to tylko Bóg wie, podobno przy PCOS mogę nie mieć okresu nawet pół roku.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:28

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Omon Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam policystyczny tylko jeden jajnik, więc pewnie dlatego lekarz mnie uspokoił i dał pół roku "wolnego" na starania

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ