X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Mutacje MTHFR, a kolejna ewentualna ciąża...?
Odpowiedz

Mutacje MTHFR, a kolejna ewentualna ciąża...?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dojrzałam do tego, ze sprawdzić swoje wyniki badań... I tak czynnik V leiden mam ujemny. Kariotypy prawidłowe. Ale niestety MTHFR mam dodatnie zarówno jedne, jak i drugie i jest jeszcze dodane heterozygota. Czy przy takim wyniku mam szanę na donoszenie ciąży i urodzenie zdrowego dziecka? Trochę się podłamałam...
    Poczytałam trochę o tym i niektóre wypowiedzi mnie uspokoiły. Jednak na innych stronach mnie odpowiedzi podłamały, że to zwiększa możliwośc urodzenia dziecka z wadami genetycznymi, z zespołem downa, z rozszczepienem kręgosłupa...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam mutacje w tym genie. Dostaje na to kwas foliowy 15 mg i profilaktycznie clexane 0.4 Po tych lekach jak widac ciaza na finiszu. Miałam robione badania genetyczne i synio zdrowy wiec głowa do góry i powodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:12

Mysz86, Anoolka, Anna255 lubią tę wiadomość

[*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ