X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Mycoplasma pneumoniae
Odpowiedz

Mycoplasma pneumoniae

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że mycoplasma PNEUMONIAE może być powodem poronienia? Zrobiłam badanie z krwi na tą bakterię i wynik w klasie IgM wyszedł mi dodatni a poroniłam w grudniu.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często lekarze po poronieniach zalecają posiew z szyjki macicy w kierunku Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia trachomatis materiał z szyjki jest najbardziej wiarygodny. Warto powtórzyć te badania w takiej właśnie formie, koszt to około 150 zł za komplet w zależności od laboratorium. Mogło być to przyczyną poronienia, wyróżnia się przyczyny poronień po stronie immunologii, genetyki, anatomii macicy oraz właśnie na tle bakteryjnym...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wiem, że przyczyny mogą być różne. W moim labolatorium (mieszkam w małym mieście) niestety nie pobierają wymazu z szyjki bo bym wolała to zrobić niż krew. Chodzi mi czy ta odmiana mycoplasmy może powodować poronienie bo w internecie czytam, że powoduj choroby płuc a nie poronienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ