X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Mycoplasma pneumoniae
Odpowiedz

Mycoplasma pneumoniae

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że mycoplasma PNEUMONIAE może być powodem poronienia? Zrobiłam badanie z krwi na tą bakterię i wynik w klasie IgM wyszedł mi dodatni a poroniłam w grudniu.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często lekarze po poronieniach zalecają posiew z szyjki macicy w kierunku Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia trachomatis materiał z szyjki jest najbardziej wiarygodny. Warto powtórzyć te badania w takiej właśnie formie, koszt to około 150 zł za komplet w zależności od laboratorium. Mogło być to przyczyną poronienia, wyróżnia się przyczyny poronień po stronie immunologii, genetyki, anatomii macicy oraz właśnie na tle bakteryjnym...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wiem, że przyczyny mogą być różne. W moim labolatorium (mieszkam w małym mieście) niestety nie pobierają wymazu z szyjki bo bym wolała to zrobić niż krew. Chodzi mi czy ta odmiana mycoplasmy może powodować poronienie bo w internecie czytam, że powoduj choroby płuc a nie poronienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ