SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Mycoplasma pneumoniae
Odpowiedz

Mycoplasma pneumoniae

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że mycoplasma PNEUMONIAE może być powodem poronienia? Zrobiłam badanie z krwi na tą bakterię i wynik w klasie IgM wyszedł mi dodatni a poroniłam w grudniu.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często lekarze po poronieniach zalecają posiew z szyjki macicy w kierunku Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia trachomatis materiał z szyjki jest najbardziej wiarygodny. Warto powtórzyć te badania w takiej właśnie formie, koszt to około 150 zł za komplet w zależności od laboratorium. Mogło być to przyczyną poronienia, wyróżnia się przyczyny poronień po stronie immunologii, genetyki, anatomii macicy oraz właśnie na tle bakteryjnym...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wiem, że przyczyny mogą być różne. W moim labolatorium (mieszkam w małym mieście) niestety nie pobierają wymazu z szyjki bo bym wolała to zrobić niż krew. Chodzi mi czy ta odmiana mycoplasmy może powodować poronienie bo w internecie czytam, że powoduj choroby płuc a nie poronienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ