Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Objawy - ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Objawy - ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulii Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jakie miałyście objawy przy ciąży pozamacicznej? Aktualnie jestem w 5t3d ciąży. W listopadzie 2018 poroniłam, miałam zabieg łyżeczkowania.

Niestety teraz od kilku dni boli mnie lewa strona podbrzusza - lewy jajnik. Jest to taki trochę palący ból, który trwa po kilka godzin dziennie. Czuję się tak jakbym w miejscu bólu "coś" miała.
    W dodatku prawa strona nie boli prawie w ogóle. Poza tym nie mam żadnego krwawienia czy też plamienia.

Wiem że najlepiej udać się do lekarza, ale wizyta u ginekologa dopiero w piątek, a ja już się stresuję :( Jutro idę zrobić betę. Czas dłuży mi się strasznie, nie wiem jak do piątku wytrzymam.

Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg

1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do piątku jest kupa czasu. Robiłaś w ogóle betę? Ja mam podejrzenie pozamacicznej (beta rosnie , maleje, po weekebdowym krwawieniu znów rośnie), nie mam żadnych boli, na USG nic nie widać, jestem 7t4d, a beta 203. Objawy mam nietypowe, więc mną się nie sugeruj, ale z ostrym bólem, to bieglabym do lekarza, nie czekała do piatku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:39

• Paulii Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś betę i progesteron.
    Beta 11.550,00
    Progesteron 19.55

Jutro do lekarza, niestety ciężko znaleźć kogoś z terminem wizyty na już. U mnie dzis ból mniejszy, ale czuje nadal jakby coś na lewy jajniku było. Martwię się, w 1 ciąży nie miałam takich boli. Plamien czy krwawienia nie ma, ale i tak z powodu wcześniejszej straty stres jest.

Daj znać jak u Ciebie sytuacja. Mam nadzieję że Twoja beta wystartuje w górę.

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, jedź na IP!Mnie coś kłuło, bolało i odwlekałam, poszłam do konowała na Nfz mówiąc, że krwawię, powiedział mi, że to okołoowulacyjne, a 2 dni później trafiłam do szpitala z krwotokiem wewnętrznym z powodu cp.W normalnej ciąży też miałam takie kłucie, ale ok co Ty masz się dręczyć.Jedz na Ip, powiedz, ze jesteś w ciąży i boli Cię brzuch.

fiorella82 lubi tę wiadomość

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulii wrote:
    Zrobiłam dziś betę i progesteron.
    Beta 11.550,00
    Progesteron 19.55

Jutro do lekarza, niestety ciężko znaleźć kogoś z terminem wizyty na już. U mnie dzis ból mniejszy, ale czuje nadal jakby coś na lewy jajniku było. Martwię się, w 1 ciąży nie miałam takich boli. Plamien czy krwawienia nie ma, ale i tak z powodu wcześniejszej straty stres jest.

Daj znać jak u Ciebie sytuacja. Mam nadzieję że Twoja beta wystartuje w górę.
    Ja dziś dostałam do wyboru: laparoskopia, czekanie, czy metotrexat. Wybrałam to trzecie. U mnie szans nie ma żadnych na zdrową ciążę, w tym momencie to walka o jajowod. I nadzieja że uda się następnym razem.
    Jeśli dalej Cię kłuje, jedź na izbę, beta ładna jeśli to zdrowa ciąża to super, jeśli jest w jajowodzie, to w każdym momencie może go rozsadzić. Na USG z taką beta wszystko w kilka minut się wyjasni. I daj znać też koniecznie co i jak!

• Paulii Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej nie miałam kiedy napisać. Byłam u ginekologa, na lewym jajniku zrobiła się torbiel około 3,5 cm. Jajnik powiększony i dlatego tak boli. Poza tym lekarz potwierdził ciążę. :) co najważniejsze serduszko już bije! Wg OM 6t, wg usg 5t5d. Różnica 1 dnia :) cieszę się bardzo, choć nadal z tylu głowy pozostają myśli o wcześniejszym poronieniu i strach o małego lokatora.

Fiorella, trzymam za Ciebie mocni kciuki! Mam nadzieję że jajowod cały A Ty dobrze się już czujesz :*

fiorella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulii wrote:
    Wczesniej nie miałam kiedy napisać. Byłam u ginekologa, na lewym jajniku zrobiła się torbiel około 3,5 cm. Jajnik powiększony i dlatego tak boli. Poza tym lekarz potwierdził ciążę. :) co najważniejsze serduszko już bije! Wg OM 6t, wg usg 5t5d. Różnica 1 dnia :) cieszę się bardzo, choć nadal z tylu głowy pozostają myśli o wcześniejszym poronieniu i strach o małego lokatora.

Fiorella, trzymam za Ciebie mocni kciuki! Mam nadzieję że jajowod cały A Ty dobrze się już czujesz :*
    Super wiadomość! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za spokojną, bezproblemową ciąze.!
    Ja czuję się ok, jestem do metotreksacie, czekam na efekty. No i na zielone światełko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 20:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ