Objawy - ciąża pozamaciczna
-
Witam, jakie miałyście objawy przy ciąży pozamacicznej? Aktualnie jestem w 5t3d ciąży. W listopadzie 2018 poroniłam, miałam zabieg łyżeczkowania.
Niestety teraz od kilku dni boli mnie lewa strona podbrzusza - lewy jajnik. Jest to taki trochę palący ból, który trwa po kilka godzin dziennie. Czuję się tak jakbym w miejscu bólu "coś" miała.
W dodatku prawa strona nie boli prawie w ogóle. Poza tym nie mam żadnego krwawienia czy też plamienia.
Wiem że najlepiej udać się do lekarza, ale wizyta u ginekologa dopiero w piątek, a ja już się stresuję Jutro idę zrobić betę. Czas dłuży mi się strasznie, nie wiem jak do piątku wytrzymam.Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
nick nieaktualnyDo piątku jest kupa czasu. Robiłaś w ogóle betę? Ja mam podejrzenie pozamacicznej (beta rosnie , maleje, po weekebdowym krwawieniu znów rośnie), nie mam żadnych boli, na USG nic nie widać, jestem 7t4d, a beta 203. Objawy mam nietypowe, więc mną się nie sugeruj, ale z ostrym bólem, to bieglabym do lekarza, nie czekała do piatku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:39
-
Zrobiłam dziś betę i progesteron.
Beta 11.550,00
Progesteron 19.55
Jutro do lekarza, niestety ciężko znaleźć kogoś z terminem wizyty na już. U mnie dzis ból mniejszy, ale czuje nadal jakby coś na lewy jajniku było. Martwię się, w 1 ciąży nie miałam takich boli. Plamien czy krwawienia nie ma, ale i tak z powodu wcześniejszej straty stres jest.
Daj znać jak u Ciebie sytuacja. Mam nadzieję że Twoja beta wystartuje w górę.
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
Pauli jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, jedź na IP!Mnie coś kłuło, bolało i odwlekałam, poszłam do konowała na Nfz mówiąc, że krwawię, powiedział mi, że to okołoowulacyjne, a 2 dni później trafiłam do szpitala z krwotokiem wewnętrznym z powodu cp.W normalnej ciąży też miałam takie kłucie, ale ok co Ty masz się dręczyć.Jedz na Ip, powiedz, ze jesteś w ciąży i boli Cię brzuch.
fiorella82 lubi tę wiadomość
2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
nick nieaktualnyPaulii wrote:Zrobiłam dziś betę i progesteron.
Beta 11.550,00
Progesteron 19.55
Jutro do lekarza, niestety ciężko znaleźć kogoś z terminem wizyty na już. U mnie dzis ból mniejszy, ale czuje nadal jakby coś na lewy jajniku było. Martwię się, w 1 ciąży nie miałam takich boli. Plamien czy krwawienia nie ma, ale i tak z powodu wcześniejszej straty stres jest.
Daj znać jak u Ciebie sytuacja. Mam nadzieję że Twoja beta wystartuje w górę.
Jeśli dalej Cię kłuje, jedź na izbę, beta ładna jeśli to zdrowa ciąża to super, jeśli jest w jajowodzie, to w każdym momencie może go rozsadzić. Na USG z taką beta wszystko w kilka minut się wyjasni. I daj znać też koniecznie co i jak! -
Wczesniej nie miałam kiedy napisać. Byłam u ginekologa, na lewym jajniku zrobiła się torbiel około 3,5 cm. Jajnik powiększony i dlatego tak boli. Poza tym lekarz potwierdził ciążę. co najważniejsze serduszko już bije! Wg OM 6t, wg usg 5t5d. Różnica 1 dnia cieszę się bardzo, choć nadal z tylu głowy pozostają myśli o wcześniejszym poronieniu i strach o małego lokatora.
Fiorella, trzymam za Ciebie mocni kciuki! Mam nadzieję że jajowod cały A Ty dobrze się już czujesz :*fiorella82 lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
nick nieaktualnyPaulii wrote:Wczesniej nie miałam kiedy napisać. Byłam u ginekologa, na lewym jajniku zrobiła się torbiel około 3,5 cm. Jajnik powiększony i dlatego tak boli. Poza tym lekarz potwierdził ciążę. co najważniejsze serduszko już bije! Wg OM 6t, wg usg 5t5d. Różnica 1 dnia cieszę się bardzo, choć nadal z tylu głowy pozostają myśli o wcześniejszym poronieniu i strach o małego lokatora.
Fiorella, trzymam za Ciebie mocni kciuki! Mam nadzieję że jajowod cały A Ty dobrze się już czujesz :*
Ja czuję się ok, jestem do metotreksacie, czekam na efekty. No i na zielone światełkoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 20:10
-