Forum Poronienie Oczekiwania na dwa paski
Odpowiedz

Oczekiwania na dwa paski

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KredkaB Debiutantka
    Postów: 13 2

    Wysłany: 20 listopada 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa
    Pisze z prośba o pomoc, bo powoli odchodzę od zmysłów. 26.07 dowiedziałam się od gine ze mojemu maluszkowi serce przestało bić w 9tc. 1.08 miałam łyżeczkowanie, 16.08 gine stwierdził Że starania możemy z mężem jak tylko przestane krwawić, wiec tak tez uczyniliśmy. Przytulanko jest regularne co dwa dni, jednak wciąż @ nadchodzi. Teraz jestetem totalnie załamana bo odebrałam wyniki tsh- 4,2. Testy owu wciąż negatywne, odrobine jaśniejszy pasek testowy. Do tego od utraty ciąży nadal nie miałam śluzu płodnego. Powoli odchodzę od zmysłów, nie wiem co mogłabym zrobić, jaki kolejny krok podjąć w staraniach o dzidzie. Jest szansa ze mam same cykle bezowulacyjne?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś przede wszystkim odwiedzić lekarza endokrynologa. TSH do starań o ciążę powinno być zdecydowanie niższe

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6755 9030

    Wysłany: 20 listopada 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję udać się od Lekarza i poprosić o monitorowanie cyklu. Będziesz chociaż wiedziała czy pęcherzyki prawidłowo dojrzewają i pękają

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • KredkaB Debiutantka
    Postów: 13 2

    Wysłany: 20 listopada 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy jest jakas zaleznosc miedzy cyklami bez owu a slabymi wynikami tarczycy? nie daje mi to ciagle spokoju i nie wiem co jest przyczyna braku wszelkich objawow jajkowania
    z TSH ide do kliniki, moze to cos da.

    dzieki Monia, jutro zapisuje sie do Gine :)
    czy takie badanie to norma w przypadku staran o dzidzie, czy trzeba sie o to prosic?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6755 9030

    Wysłany: 21 listopada 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB wrote:
    a czy jest jakas zaleznosc miedzy cyklami bez owu a slabymi wynikami tarczycy? nie daje mi to ciagle spokoju i nie wiem co jest przyczyna braku wszelkich objawow jajkowania
    z TSH ide do kliniki, moze to cos da.

    dzieki Monia, jutro zapisuje sie do Gine :)
    czy takie badanie to norma w przypadku staran o dzidzie, czy trzeba sie o to prosic?
    Zwykle nie na z tym problemu. Powiedz, że podejrzewasz u siebie cykle bezowulacyjne i prosisz o USG. W zależności od tegoż na jakim etapie będą pęcherzyki możesz mieć 2-4 wizyt. Najlepiej umów się około 6-8 dc na pierwszą wizytę.

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • KredkaB Debiutantka
    Postów: 13 2

    Wysłany: 23 listopada 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w Niemczech straszny problem- lekarza tlumacze, ze zalezy mi na ciazy i potrzebuje zrobic wyniki pod kątem progesteonu i TSH to mnie odsylaja z kwitkiem :( nawet jak mowie ze chce za nie zaplacic to kaza mi przyjsc na koniec roku. czas jechac prywatnie do PL!

    i nowosc! wczoraj na tescie owu paski byly prawie identyczne, dzis ciemniejszy ten testowy! w 21 dniu cyklu, praktycznie 5 dni od dnia w ktorym powinnam miec owulacje
    ciesze sie jak glupia, moze za dwa tygodnie pochwale sie dwoma paseczkami na tescie ciazowym

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6755 9030

    Wysłany: 24 listopada 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mocno trzymam kciuki za dwie kreski!!! ✊✊✊
    Ja za tydzień testuję jeśli małpiszon się nie pojawi :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Bella01 Autorytet
    Postów: 780 435

    Wysłany: 24 listopada 2018, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB, przede wszystkim zbij tsh. Ono może skutecznie blokować zajście w ciążę.
    Jednakże nie jest to niemożliwe, aczkolwiek nawet dla ciąży jest lepiej mieć tsh ok 1,5

    Z mojego doświadczenia wynik 2,8 był już za wysoki. W cyklu, gdzie tsh wyniosło 1,4 niedoczekalam się okresu.

    Niemniej jednak życzę powodzenia już w tym cyklu.

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • KredkaB Debiutantka
    Postów: 13 2

    Wysłany: 25 listopada 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. Staram sie byc dobrej mysli, od czterech dni co jakic czas kuje mnie prawy jajknik. Juz dawno nie cieszylam sie na bol ;)!


    Bella01 TSH oczywiscie ciagle kontroluje, po ostatnim badaniu dostalam wieksza dawke lethroxu. kolejne pobranie krwi zlecono mi na 27.12, chyba ze cos zakielkuje to wtedy oczywiscie mam sie zglaszac od razu.
    z tym tsh tez mialam niezly problem, poniewaz lekarki mowily caly czas, ze jest prawidlowe. bedac w ciazy, ktora stracilam mialam poziom TSH 3,9. Wciaz slyszalam, ze to jest prawidlowy poziom. Slepo wierzylam w slowa lekarzy i dopiero ostatnio trafilam zaczelam powątpiewać w ich slowa, w koncu poczytalam o tym jakie powinno być TSH. Zalamalam sie totalnie jak doszlam do informacji mowiacych o tym, ze maksymalny poziom przy staraniu sie powinien byc 2,5. Oczywiscie na kolejnej wizycie lekarskiej wygarnelam to mojej lekarce... przepisala mi wyzsza dawke co prawda, ale teraz jestem na etapie szukania nowego, dobrego lekarza...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, jeśli miałaś tsh w ciąży podwyższone to nie znaczy, że przed ciążą też było takie. Mi przed ciaza wyszło 2,4 a przy wypisie ze szpitala po poronieniu ponad 5... w ciąży naprawdę rośnie ale wtedy dopiero faktycznie ponad normę to coś złego. Najwidoczniej u Ciebie po ciąży może teraz sobie spadać plus lek na obniżenie i bedzie w porządku. Na twoim miejscu zbadala bym prolaktynę czy nie jest zbyt wysoka, to jest pierwszy powod braku owulacji, najlepiej zbadać ja na początku cyklu plus 7dpo progesteron czy owulacja była. Daj sobie czas, organizm musi się znów nastawić, najważniejsze, ze jesteście płodni, a naprawdę poronienia zdarzają sie bardzo często, także głowa do góry. Nie długo będziemy mamami, przechodzę przez to co Ty więc bardzo rozumiem i wspieram!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.