X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie okres po poronieniu, bóle jajników
Odpowiedz

okres po poronieniu, bóle jajników

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Czereśnia Autorytet
    Postów: 530 1052

    Wysłany: 9 września 2021, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Ja krwawilam z 8-9 dni a potem jeszcze z tydzień miałam plamienie. Też się tak zdarzało że podczas tego plamienie jeszcze jakiś mały skrzep wyleciał.
    U mnie dziś pierwszy dzień zupełnie bez bólu i tylko lekkie plamienie. Może widać koniec.
    Estrella a jakie miałaś zalecenia po samoistnym poronieniu dotyczące współżycia i innych ? Jakieś zakazy ?

    Córcia 9 lat naturals
    Walka o rodzeństwo od 2016 roku
    Morfologia 0%->1%->2%
    Ilość plemników -> poniżej miliona
    Fragmentacja w normie.
    In vitro start sierpień 2020
    Długi protokół
    Uzyskano:
    ❄️4.2.2❄️3.2.2❄️4.2.2 ( z 6 doby)
    I transfer - 15 kwietnia 😭💔
    II transfer - 15 lipca
    5 dpt - beta 14,3,7 dpt - beta 74,1 9dpt -beta 169,13 dpt - beta 620
    35 dpt - brak 💔
    30. 08.2021 poronienie 🖤
    „Żal jest ostatnim aktem miłości, jaki możemy dać tym, których kochaliśmy. Tam, gdzie jest głęboki żal, była wielka miłość.”
    14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
    15.06. 2022 beta - 22
    17.06. 2022 beta - 78,2
    21.06. 2022 beta - 408 prog. 28
    23.06. 2022 beta - 868
    6t4d - mamy ❤️
    5126e4d58e.png
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1739 1764

    Wysłany: 9 września 2021, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    U mnie dziś pierwszy dzień zupełnie bez bólu i tylko lekkie plamienie. Może widać koniec.
    Estrella a jakie miałaś zalecenia po samoistnym poronieniu dotyczące współżycia i innych ? Jakieś zakazy ?

    Mi lekarka powiedziala ze ban na seks do pierwszej miesiączki. Dzisiaj byłam na kontroli i w końcu możemy. Lekarz powiedział że jak coś to możemy próbować naturalnie bo 2 ivf dopiero w listopadzie.

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
    25.06 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
  • Czereśnia Autorytet
    Postów: 530 1052

    Wysłany: 10 września 2021, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Mi lekarka powiedziala ze ban na seks do pierwszej miesiączki. Dzisiaj byłam na kontroli i w końcu możemy. Lekarz powiedział że jak coś to możemy próbować naturalnie bo 2 ivf dopiero w listopadzie.
    Z czego wynika ten zakaz ? Tłumaczyli dlaczego ?

    Córcia 9 lat naturals
    Walka o rodzeństwo od 2016 roku
    Morfologia 0%->1%->2%
    Ilość plemników -> poniżej miliona
    Fragmentacja w normie.
    In vitro start sierpień 2020
    Długi protokół
    Uzyskano:
    ❄️4.2.2❄️3.2.2❄️4.2.2 ( z 6 doby)
    I transfer - 15 kwietnia 😭💔
    II transfer - 15 lipca
    5 dpt - beta 14,3,7 dpt - beta 74,1 9dpt -beta 169,13 dpt - beta 620
    35 dpt - brak 💔
    30. 08.2021 poronienie 🖤
    „Żal jest ostatnim aktem miłości, jaki możemy dać tym, których kochaliśmy. Tam, gdzie jest głęboki żal, była wielka miłość.”
    14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
    15.06. 2022 beta - 22
    17.06. 2022 beta - 78,2
    21.06. 2022 beta - 408 prog. 28
    23.06. 2022 beta - 868
    6t4d - mamy ❤️
    5126e4d58e.png
  • Kejtusia Autorytet
    Postów: 2003 1883

    Wysłany: 11 września 2021, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    Z czego wynika ten zakaz ? Tłumaczyli dlaczego ?
    Tak dla porównania - mój ginekolog, w momencie kiedy na macicy już było czysto, kiedy spytałam czy możemy już współżyć że sobą, powiedział że jak najbardziej.
    Jakby co lekarz to inna opinia i podejście do tematu.
    Na logikę, skoro w tamtym momencie już miałam pęcherzyk na jajniku i oczekiwałam na okres to w czym seks miałby zaszkodzić?

    2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021: IVF ICSI(z nasieniem dawcy) = 7❄
    I transfer - 8tc. + krwiak 💔

    2022:
    12.04 - FET 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak..
    7w+1d - CRL 1,5 cm
    9w+3d - CRL 2,6 cm FHR 177/min.💕
    12w+3d - CRL 6 cm, 73 gramy FHR 154/min.💕
    👶Prenatalne: usg 8 cm💕
    👶15w+5d - 183 gramy miłości 💕
    👶Połówkowe: wszystko dobrze, 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko 🙏🏼

    Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    ______________________
    Cierpliwy do czasu
    dozna przykrości, ale później
    zakwitnie dla niego radość.
    - Syr 1,23 -

    8skqp2.png[/url]
  • Czereśnia Autorytet
    Postów: 530 1052

    Wysłany: 11 września 2021, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Tak dla porównania - mój ginekolog, w momencie kiedy na macicy już było czysto, kiedy spytałam czy możemy już współżyć że sobą, powiedział że jak najbardziej.
    Jakby co lekarz to inna opinia i podejście do tematu.
    Na logikę, skoro w tamtym momencie już miałam pęcherzyk na jajniku i oczekiwałam na okres to w czym seks miałby zaszkodzić?
    Właśnie zastanawiam się skąd te zakazy. Nawet ewentualne skurcze mogłyby pomóc jeszcze bardziej się oczyścić. Może to chodzi o potencjalna możliwość ciąży ? Czytałam tez, ze nie powinno się stosować tamponów, przyznam, ze nie znoszę podpasek i o ile faktycznie na początku ich używałam tak później już tylko tampony i chyba jest ok. Od jakiś 30 godzin nie plamie, 12 dzień. Czyżby koniec ?

    Córcia 9 lat naturals
    Walka o rodzeństwo od 2016 roku
    Morfologia 0%->1%->2%
    Ilość plemników -> poniżej miliona
    Fragmentacja w normie.
    In vitro start sierpień 2020
    Długi protokół
    Uzyskano:
    ❄️4.2.2❄️3.2.2❄️4.2.2 ( z 6 doby)
    I transfer - 15 kwietnia 😭💔
    II transfer - 15 lipca
    5 dpt - beta 14,3,7 dpt - beta 74,1 9dpt -beta 169,13 dpt - beta 620
    35 dpt - brak 💔
    30. 08.2021 poronienie 🖤
    „Żal jest ostatnim aktem miłości, jaki możemy dać tym, których kochaliśmy. Tam, gdzie jest głęboki żal, była wielka miłość.”
    14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
    15.06. 2022 beta - 22
    17.06. 2022 beta - 78,2
    21.06. 2022 beta - 408 prog. 28
    23.06. 2022 beta - 868
    6t4d - mamy ❤️
    5126e4d58e.png
  • Kejtusia Autorytet
    Postów: 2003 1883

    Wysłany: 12 września 2021, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    Właśnie zastanawiam się skąd te zakazy. Nawet ewentualne skurcze mogłyby pomóc jeszcze bardziej się oczyścić. Może to chodzi o potencjalna możliwość ciąży ? Czytałam tez, ze nie powinno się stosować tamponów, przyznam, ze nie znoszę podpasek i o ile faktycznie na początku ich używałam tak później już tylko tampony i chyba jest ok. Od jakiś 30 godzin nie plamie, 12 dzień. Czyżby koniec ?
    Tak, ja nie stosuje aktualnie tamponów przy pierwszej Miesiączce po poronieniu, choć zawsze tamponów używałam.
    Tylko USG potwierdzi czy faktycznie się już oczyściłas.

    2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021: IVF ICSI(z nasieniem dawcy) = 7❄
    I transfer - 8tc. + krwiak 💔

    2022:
    12.04 - FET 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak..
    7w+1d - CRL 1,5 cm
    9w+3d - CRL 2,6 cm FHR 177/min.💕
    12w+3d - CRL 6 cm, 73 gramy FHR 154/min.💕
    👶Prenatalne: usg 8 cm💕
    👶15w+5d - 183 gramy miłości 💕
    👶Połówkowe: wszystko dobrze, 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko 🙏🏼

    Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    ______________________
    Cierpliwy do czasu
    dozna przykrości, ale później
    zakwitnie dla niego radość.
    - Syr 1,23 -

    8skqp2.png[/url]
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1739 1764

    Wysłany: 13 września 2021, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia wrote:
    Z czego wynika ten zakaz ? Tłumaczyli dlaczego ?

    Nie tłumaczyła. Nawet dopytywałam czy nawet z zabezpieczeniem nie można to powiedziała że nie... a takie ładne 2 pęcherzyki się zmarnowały chociaż ostatnio na forum widziałam że niektóre dziewczyny zachodziły w ciążę zaraz po poronieniu.

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
    25.06 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
  • Karciak Ekspertka
    Postów: 176 168

    Wysłany: 24 listopada 2021, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja po poronieniu po całkowitym oczyszczeniu się a miałam poronienie nie wspomagane mam na mysli to że bez tabletek czy zabiegu, dostałam okres po równych 30 dniach potem dwa cykle z tego co pamiętam były po 36 dni, 28,29,30, 27 dni.
    Krwawienie u mnie zawsze trwa 3 dni a potem juz tylko plamienie i tak do 8 dni się ciągnie.
    Jajnik boli mnie tylko jeden niezależnie od dnia cyklu, po tej stronie czułam moje maluchy czyli po prawej, nie wiem czy tak zawsze jest ale może miało z tym jakiś związek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:29

  • Milena Ekspertka
    Postów: 159 495

    Wysłany: 28 listopada 2021, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Hej. Jak długo trwał u Was 1 okres po poronieniu i czy bolały Was jajniki ? Ja swój dostałam po 27 dniach, czyli normalnie, ale trwa on już ponad tydzień , gdzie zawsze trwał 2 dni+3 dni plamień, do tego bolą mnie jajniki. Poronienie miałam farmakologiczne, bez łyżeczkowania... może dlatego organizm dłużej się oczyszcza?

    Hej🙂poroniłam miesiąc temu, farmakologia bez zabiegu. W macicy zostały jakieś skrzepy, ale zostawiliśmy to tak do miesiączki właśnie, żeby się to samo oczyściło. I tak w sumie przez ten miesiąc macica sie oczyszczała praktycznie cały czas (brudzenie itd.)z przerwa może tygodniowa 🙄od dwóch dni mam okres( 34 dc) i zobaczymy jak będzie🥰boli standardowo podbrzusze i kręgosłup😕

    Korzystając z okazji…czy Wam tez tak włosy garściami wypadają? Wiem, ze hormony, anemia po poronieniu itd. ale macie jakieś pomysly czy doświadczenia jak to zahamować?

    Pozdrawiam❤️

  • Aneta2506 Autorytet
    Postów: 3083 5120

    Wysłany: 28 listopada 2021, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    ja po poronieniu pierwszy okres lajcik... Trzy dni ciemnego grawienia/plamienia lekki ból brzucha.
    Teraz mam drugi i jest masakra. Krwotoki okropne i ból , ale podobno to normalne...

    Co do włosów mi już wcześniej wypadały bo mam niedoczynność, a teraz wypadają jeszcze bardziej... Chyba zostanę łysa :(
    Podepne się do pytania czy ktoś ma jakiś cudowny preparat. ;)

    14 lat 👫 4 lata 👰🤵
    👩 - 29
    ... cykl starań - już nie liczę.
    Niedoczynność + Hashimoto ⏩ TSH, ft4, ft3, anty tpo - pod ciągłą kontrola ⏩ euthyrox 5x137, 2x150
    Badania 3dc ⏩ estradiol 40, testosteron 32,14, prolaktyna 39,64 ( do powtórki + makroprolaktyna),
    LH 3,15/ FSH 10,24 = 0,3 ❌🤯
    AMH - 1,11 🥲
    Progesteron 7dpo - 13,17✅ Insulina✅ Glukoza✅ HOMA 1,9✅ Cytologia✅WitaminaD 41✅ WitaminaB12✅
    Żelazo✅ Ferrytyna❌ Krótka faza lutealna❌

    Stymulacja - start (letrozole) ... 🙏
    29.09. - pęcherzyk 11 mm, endo 7 mm
    03.10. - pęcherzyk 16 mm, endo 9,5 mm
    07.10. - ❔
    ( wykryte mięśniaki 6 i 8 mm 😐 )

    Suple: PueriaUno, Dekristol, olej z wiesiołka, B12, koenzymq10
    żel Conceive Plus

    🧔 - 31
    Badanie nasienia ✅

    Suple: FertilMan, magnez, witaminaD

    10.2021 (10 tc) 👼 [*]
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą, one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat... " 🖤
  • Nati94 Autorytet
    Postów: 2000 3430

    Wysłany: 28 listopada 2021, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena wrote:
    Hej🙂poroniłam miesiąc temu, farmakologia bez zabiegu. W macicy zostały jakieś skrzepy, ale zostawiliśmy to tak do miesiączki właśnie, żeby się to samo oczyściło. I tak w sumie przez ten miesiąc macica sie oczyszczała praktycznie cały czas (brudzenie itd.)z przerwa może tygodniowa 🙄od dwóch dni mam okres( 34 dc) i zobaczymy jak będzie🥰boli standardowo podbrzusze i kręgosłup😕

    Korzystając z okazji…czy Wam tez tak włosy garściami wypadają? Wiem, ze hormony, anemia po poronieniu itd. ale macie jakieś pomysly czy doświadczenia jak to zahamować?

    Pozdrawiam❤️
    Hej mogę zapytać, jak długie miałaś cykle przed poronieniem? U mnie też farmakologia bez łyżeczkowania, poronienie 6/8, wciąż Brudzę i został mały skrzep, który ma wyjść z miesiączką i tak myślę, kiedy może zawitać wiem, że każdy jest inny ale nie zaszkodzi poczytać 🙂). Dziś 24 dpp

    0Y6np2.png
    16.04- II 👣
    09.05- mamy ♥️
    15.06- SYNUŚ 💙 5.5 cm💙nt 1.5
    24.06- 7.5 cm, NT 2.7
    28.06- prawidłowe przepływy💙🍀
    4.07- niskie ryzyka 💙
    6.09-662 g Stasia 🥰
    córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020

    💔11.2021 synek
  • Milena Ekspertka
    Postów: 159 495

    Wysłany: 29 listopada 2021, 00:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Hej mogę zapytać, jak długie miałaś cykle przed poronieniem? U mnie też farmakologia bez łyżeczkowania, poronienie 6/8, wciąż Brudzę i został mały skrzep, który ma wyjść z miesiączką i tak myślę, kiedy może zawitać wiem, że każdy jest inny ale nie zaszkodzi poczytać 🙂). Dziś 24 dpp

    Hej:)średnio mój cykl trwał 28 dni.

  • AnnaZK Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 stycznia, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja pierwszy okres po poronieniu miałam normalny. Za to drugi był bardziej intensywny i dłuższy. Wiadomo różne bóle i dziwne dolegliwości mogą towarzyszyć...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ