SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Opryszczka narządów płciowych w ciąży
Odpowiedz

Opryszczka narządów płciowych w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mary0371 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała nawrót opryszczki narządów płciowych w ciąży? Czy przyczyniło się to do poronienia? Ostatni nawrót miałam niecały miesiąc temu i stosowałam heviran. Mniej więcej według wyliczeń tego samego dnia przestało bić serce, moja ginekolog mówi, że nie miało to żadnego znaczenia bo najpewniej zarodek był za słaby i miałam krwiaka 14 mm. Macie doświadczenia w tym temacie? Jest nadzieja na kolejną zdrowa ciążę? Chyba znów mam nawrót a we wtorek miałam łyżeczkowanie... Chciałabym zajść w ciążę jak najszybciej

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • Bratek3738 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Czy któraś z was miała nawrót opryszczki narządów płciowych w ciąży? Czy przyczyniło się to do poronienia? Ostatni nawrót miałam niecały miesiąc temu i stosowałam heviran. Mniej więcej według wyliczeń tego samego dnia przestało bić serce, moja ginekolog mówi, że nie miało to żadnego znaczenia bo najpewniej zarodek był za słaby i miałam krwiaka 14 mm. Macie doświadczenia w tym temacie? Jest nadzieja na kolejną zdrowa ciążę? Chyba znów mam nawrót a we wtorek miałam łyżeczkowanie... Chciałabym zajść w ciążę jak najszybciej

Hej
    Ja ciąży miałam mała opryszczke lekarz przepisał mi acyklowir maść ale w ogóle nie miało to wpływu na ciąże. Dziecko urodziło się zdrowe. Myślę że u Cb inne czynniki miały wpływ na stratę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ