X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie OSPA WIETRZNA-szczepiania, przeciwciała
Odpowiedz

OSPA WIETRZNA-szczepiania, przeciwciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaasiaK Znajoma

Wysłany: 4 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ciąże straciłam w 9 tyg(łyżeczkowanie 10.12.15r) a w lutym zachorowałam na półpaścu-tak stwierdził lek. rodzinny..Ja jednak wykonałam przeciwciała na ospę i zarówno IGG i IGM ujemne, czyli nie chorowałam na ospę.
    I teraz pytanie do Was? Sprawdzałyście przeciwciała przed ciążą? Jesteście pewne że chorowałyście? Czy może ginekolog zalecił Wam szczepienia?
    Nie chcę znów przekładać ciąży o kolejne pół roku, bo nie wiadomo jak to się skończy a czas leci...

12.2015 9 tc
    05.2016 5 tc cb

Hashimoto, ANA1 1:160, MTHFR C677 t heterozygota
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co niewiem, ale chyba raczej większość kobiet (jak i mężczyzn,wiadomo) ma to przechorowane..,tą chorobę trudno po prostu nie zauważyć..jeśli nie chorowałaś,to może warto zrobić szczepienia..szczególnie jak masz jakiś kontakt z dziećmi..

a widzisz,ja dowiedziałam się ostatnio że przechodziłam cytomegalię,niestety to nie chroni mnie przed wtórnym zakażeniem (nie tak jak przy ospie),wirus może się reaktywować w każdym momencie i może prowadzić do poronień..choroba niewyleczalna,szkoda że badania na nią nie są obowiązkowe..

ostatnio ginekolog mi powiedział że bardzo duża liczba poronień spowodowana jest również przez wirusy

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzałam koszt nie duży, a chociaż glowa spokojna że zrobiłam wszystko co mogłam

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ