owulacja po wywołanej @
-
Witajcie mam nadzieje że mi pomożecie. Jestem po wywołanej luteiną pierwszej @ po łyżeczkowaniu. Luteine mam brać od 16 do 25 dc , na regulacje cyklu bo przed poronieniem miałam nie regularne cykle. Moje pytanie jest takie czy ,mogę jakoś wyliczyć kiedy mogła bym mieć owulacje ? Chcę starać się o ciąże ale jestem teraz zupełnie zielona kiedy mogla by być owu i czy branie luteiny od 16 dc mi jej nie zablokuje ? Jeśli któraś mi pomoże będę bardzo wdzięczna17 tc [*]
Oddała bym wiele za Ciebie Aniele !
13.03.2015-beta 20,1 -
Hmmm ja nie jestem ekspertem, luteiny nigdy nie brałam...
Ja też miałam wywoływany okres (duphastonem), bo miałam cykl bezowulacyjny, który trwałby bardzo długo i w następnym cyklu zaszłam w ciążę...
Z tego co słyszałam to dupka czy luteinę bierze się już po wystąpieniu owulacji, żeby jej nie zaburzać, dlatego zalecają od 16 dc. Ale jeżeli masz zamiar monitorować cykl to powinnaś wiedzieć kiedy była owulka i ja bym od wtedy brała. U mnie od 16dc byłoby źle, bo ja zawsze miałam cykle nieregularne, ale owulacje późne, bo po 20dc. -
Dzięki KkasienkaA ja niestety nie mam pojecia kiedy przed mialam owulacje z racji nie regularnych @ teraz sama nie wiem czy ryzykowac i brać od 16 czy poczekać chociaż do 20dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:01
17 tc [*]
Oddała bym wiele za Ciebie Aniele !
13.03.2015-beta 20,1 -
Z innego postu myślę, że będziesz mierzyła temperaturę? To może spróbuj jeszcze z śluzem, a skoro starcie się o Malucha to nie zaszkodzą testy owulacyjne (najlepiej kup w necie, bo najtańsze) i wtedy będziesz wiedziała kiedy przyjdzie upragniona owulacja, kiedy macie , a wtedy luteinę bierz nie tylko do 25 dnia, tylko aż Ci lekarz pozwoli przestać ją brać. No i nasze ovu też Ci pomoże się rozeznać jak będziesz wszystko ładnie zaznaczała
-