Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Owulacja przy tabletkach anty
Odpowiedz

Owulacja przy tabletkach anty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Postanowiłam po swoim przejściu na jakiś czas przyjmować tabletki. Jestem w trakcie pierwszego opakowania. Po porodzie jestem 3miesiace i 2dni. Termin do gina mam odległy, wiec tabletki zaczęłam przyjmować sama- te co miałam zapisane juz kiedyś wcześniej. To co mnie zastanawia to to, ze mam normalne objawy owulacji (dopiero za 6 tabletek mam odstawiać na krwawienie), a z tego co wiem owulacji przy tabletkach być nie powinno. Czy mimo brania tabletek po takim okresie po porodzie (martwym) moze cos sie poprzestawiać hormonalnie i nie ma pewności zabezpieczenia?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tabletki rozpoczelas brać w 1 dniu miesiączki?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A tabletki rozpoczelas brać w 1 dniu miesiączki?

Tak

• Babulka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie powinnaś mieć owulacji teoretycznie. Ale tabletki też nie dają 100% gwarancji.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki nie dają 100% gwarancji, tym bardziej gdy występują jakieś czynniki mogące osłabić ich działanie (nie wiem czy takie u ciebie występują). Ja w moja druga ciąże zaszłam biorąc tabletki antykoncepcyjne. W między czasie byłam dwa razy chora i miałam antybiotyki. Nagle okazało się, ze jestem w ciąży.

Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ