X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie PCOS a poronienie
Odpowiedz

PCOS a poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dwa tygodnie temu myśląc że jestem w 12 tygodniu ciazy na usg dowiedziałam się że serduszko przestało bic w 8 tygodniu. Później zabieg, ogromna trauma-same wiecie..
    Pytanie kieruje do dziewczyn z Pcos które też to spotkało. Czy myślicie że Pcos mogło być przyczyną poronienia? Mieszkam w uk i oni uważają że nie, bez żadnych badań.
    Czy ktoś kto mieszka w uk orientuje się gdzie można się zwrócić i jakie badania zrobić żeby zapobiec kolejnemu poronieniu?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ciezko jednoznacznie stwierdzić, co mogło mieć wpływ na poronienie. Z tego co lekarz mi mówił, to samo pcos ma mały wpływ A raczej schorzenia dodatkowe przy pcos

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ