Pierwsza miesiączka po poronieniu
-
Hej. Po poronieniu i łyżeczkowaniu wydaje mi się, że wreszcie dostałam miesiączki, chociaż poziom bety, który mega długo spada bo od stycznia, wynosi 7.
Miesiączka trwała 7dni, ale teraz jakby pozostało samo plamienie, głównie zauważalne przy podcieraniu.
Czy to normalne? Miałam robione USG przed miesiączką i niby macica dobrze oczyszczona. -
PIerwsze miesiączki po poronieniu zazwyczaj są inne niż przed ciążą, mogą być bardziej obfite lub bardziej skąpę, mogą być przedłużające się, często są plamienia. Ja miałam takie plamienia przed i po okresie przez trzy kolejne miesiączki, także to jest normalne. Co do bety - na Twoim miejscu skontrolowałabym jeszcze po tygodniu. Bo gdyby zaczęła rosnąc to byłoby to niepokojące.
New_Girl lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:PIerwsze miesiączki po poronieniu zazwyczaj są inne niż przed ciążą, mogą być bardziej obfite lub bardziej skąpę, mogą być przedłużające się, często są plamienia. Ja miałam takie plamienia przed i po okresie przez trzy kolejne miesiączki, także to jest normalne. Co do bety - na Twoim miejscu skontrolowałabym jeszcze po tygodniu. Bo gdyby zaczęła rosnąc to byłoby to niepokojące.
Betę kontroluję od samego początku, na całe szczęście spada chociaż bardzo bym chciała żeby już spadała do zera -
New Girl, ja miałam podobnie z beta, po kolejnym okresie miałam już negatywną, także spokojnie, wyzeruje się, jest już blisko. Grunt że spada 🙂
Ja miesiączkę po poronieniu miałam właściwie normalną, a też coś musiało się oczyścić. Raz rzeczywiście miałam spory skrzep, poza tym miesiączka raczej ani mi się nie wydłużyła ani nie skrocila. Ale dziewczyny różnie mają,z tego co zauważyłam u innych zazwyczaj druga, trzecia miesiączka jest w normie 🙂New_Girl lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie o tą kontrolę bety po zabiegu. To już moje czwarte poronienie, do tej pory nikt mi nie zlecał kontroli, tym razem po raz, pierwszy. 26 dni po zabiegu wyszło mi 6,26, jeszcze nie miałam miesiączki
Co mi daje ta informacja?
Myślałam, że stresy mam za sobą 😔**************
21dpt ❤️
15dpt 3395
11dpt 798
7pt beta 98
29.07.24 FET 🌟✊
VII.24 IVIG 💉
ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0
XI. 2023 - III stymulacja
13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀
31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
1❄️4BB➡️zdrowa
Styczeń 2023 - II stymulacja
Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔
4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
2022 - aneuploidia
2020 - aneuploidia
2019 - nie zbadane
2018 aneuploidia
Kariotypy ✅, wiek 39
Hashimoto, IO już uregulowana
USG 3D ✅
AMH styczeń 2023 -3.06 -
Też się zastanawiam czy powinna kontrolować te betę i właściwie po co , jestem dopiero tydzień po zabiegu,straciłam ciążę w 12tyg. Wizytę u mojego ginekologa mam dopiero za 12tygONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Betę trzeba kontrolować, zeby wykluczyć zaśniad lub ewentualne pozostałości w macicy lub poza nią. Powinna generalnie spadać, tempo może być różne. Te końcowe wartości najdłużej spadają.
Dina lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O mamo 😵💫,a ja myślałam,że jak przeżyłam szpital to już będzie dobrze
Dina lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Zula36 wrote:Anka a masz już wynik hp? W moim przypadku w wycinku było sporo trofoblastu stąd kontrola bety po 2 miesiącach aby wykluczyć zasniad częściowy. Jeśli wynik będzie u Ciebie ok to nie musisz się martwić. Tak jak dziewczyny piszą niskie wartości wolno spadają i wszystko zależy od normy w labie. W moim zera nie ma w zakresie.
Nie mam jeszcze wyników, jestem tydzień po zabiegu a w szpitalu powiedzieli żeby dzwonić za 2-3tyg,mam nadzieję że będe już miała wynik na wizytę u ginekologa,może dowiem się czegoś więcej. Mam tylko nadzieję że cykl mi się bardzo nie rozjeździe.Przed ciąża miałam dość długie, nieregularne, jak zaczęłam się starać o dziecko lekarz zalecił mi ovulomed max i sporo mi to pomogło.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Hej. Jestem ponad 4 tygodnie po zabiegu. 05.05 dostałam brązowych plamień i 06.05 jednorazowo poleciała mi krew i do dnia dzisiejszego mam lekkie brązowe plamienia. Jedynie co to w środku jest ciemno brązowy śluz. Czy któraś z was miała podobna sytuacje? Wspomnę ze 2 tyg po zabiegu byłam na kontroli i było wszystko okej
-
Raczej dzis jak krwawienie♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔