X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze dni po pronieniu
Odpowiedz

Pierwsze dni po pronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się czułyście pierwszy tydzień po poronoeniu ? Tj. Tabletki + zabkeg

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się że pytasz o fizyczne samopoczucie ?
    Ja pierwsze kilka tygodni byłam bardzo słaba, ale to było u mnie związane z dużym krwotokiem jakiego doświadczyłam podczas poronienia. Byłam słaba, czułam że jak stałam na nogach to były jakby „nie moje”. Często musiałam odpoczywać, męczyłam się robiąc cokolwiek. Pamiętam że podczas gotowania obiadu musiałam siedzieć i robić sobie przerwy. Pobolewało mnie podbrzusze i ogolenie byłam taka jakby cała obolała. Miewałam dość często zawroty głowy, no i łapały mnie ataki paniki.

• Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję kochana za odpowiedź. 4 dzień po zabiegu a mi podbrzusze nie daje żyć..

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bardzo mocno Cię boli to może skontaktuj się z lekarzem ? A dali Ci takie „zalecenia” po zabiegu w szpitalu ? Co można a czego unikać ? I co może być niepokojące ? No gorączka ? Ważne żebyś nie miała gorączki. Mnie podbrzusze pobolewało ale to było najmniejszym problemem dla mnie. Bo było tak totalnie do zniesienia, nawet nie musiałam brać tabletek przeciwbólowych, ale jeśli bardzo mocno Cię boli to może warto skonsultować z kimś ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ