X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze dni po pronieniu
Odpowiedz

Pierwsze dni po pronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się czułyście pierwszy tydzień po poronoeniu ? Tj. Tabletki + zabkeg

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się że pytasz o fizyczne samopoczucie ?
    Ja pierwsze kilka tygodni byłam bardzo słaba, ale to było u mnie związane z dużym krwotokiem jakiego doświadczyłam podczas poronienia. Byłam słaba, czułam że jak stałam na nogach to były jakby „nie moje”. Często musiałam odpoczywać, męczyłam się robiąc cokolwiek. Pamiętam że podczas gotowania obiadu musiałam siedzieć i robić sobie przerwy. Pobolewało mnie podbrzusze i ogolenie byłam taka jakby cała obolała. Miewałam dość często zawroty głowy, no i łapały mnie ataki paniki.

• Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję kochana za odpowiedź. 4 dzień po zabiegu a mi podbrzusze nie daje żyć..

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bardzo mocno Cię boli to może skontaktuj się z lekarzem ? A dali Ci takie „zalecenia” po zabiegu w szpitalu ? Co można a czego unikać ? I co może być niepokojące ? No gorączka ? Ważne żebyś nie miała gorączki. Mnie podbrzusze pobolewało ale to było najmniejszym problemem dla mnie. Bo było tak totalnie do zniesienia, nawet nie musiałam brać tabletek przeciwbólowych, ale jeśli bardzo mocno Cię boli to może warto skonsultować z kimś ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ