X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsze dni po pronieniu
Odpowiedz

Pierwsze dni po pronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się czułyście pierwszy tydzień po poronoeniu ? Tj. Tabletki + zabkeg

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się że pytasz o fizyczne samopoczucie ?
    Ja pierwsze kilka tygodni byłam bardzo słaba, ale to było u mnie związane z dużym krwotokiem jakiego doświadczyłam podczas poronienia. Byłam słaba, czułam że jak stałam na nogach to były jakby „nie moje”. Często musiałam odpoczywać, męczyłam się robiąc cokolwiek. Pamiętam że podczas gotowania obiadu musiałam siedzieć i robić sobie przerwy. Pobolewało mnie podbrzusze i ogolenie byłam taka jakby cała obolała. Miewałam dość często zawroty głowy, no i łapały mnie ataki paniki.

• Ladybug7687 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję kochana za odpowiedź. 4 dzień po zabiegu a mi podbrzusze nie daje żyć..

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bardzo mocno Cię boli to może skontaktuj się z lekarzem ? A dali Ci takie „zalecenia” po zabiegu w szpitalu ? Co można a czego unikać ? I co może być niepokojące ? No gorączka ? Ważne żebyś nie miała gorączki. Mnie podbrzusze pobolewało ale to było najmniejszym problemem dla mnie. Bo było tak totalnie do zniesienia, nawet nie musiałam brać tabletek przeciwbólowych, ale jeśli bardzo mocno Cię boli to może warto skonsultować z kimś ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ