X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Podejrzany pecherzyk i negatywna beta
Odpowiedz

Podejrzany pecherzyk i negatywna beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalaland Nowa

Wysłany: 18 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie i myślę, że ktoś mi tu pomoże bo widzę, że wiedzę dziewczyny macie szeroką. Z powodu jednodniowego krwawienia w 23 dniu cyklu poszłam do ginekologa w 32 dniu (cykle mam zazwyczaj 32-34 dniowe). Po usg dopochwowym lekarka stwierdziła, że coś widzi, powiedziała, że może to być pęcherzyk ale i coś innego, miało to jedynie 2 mm. Ja byłam bardzo zdziwiona bo używam prezerwatyw i miałam stosunek w tym miesiącu jedynie raz, wewnętrznie nie czułam, że jestem w ciąży, a poza tym wiem, że usg nie wykrywa pęcherzyka tak małego. Tego samego dnia poszłam na bete i wyszła 0. Następnego dnia w nocy dostałam bardzo bolesnej miesiączki, nie była ona obfita (ale krwawienie było) jednakże miałam silne skurcze, ból podbrzusza i kręgosłupa. Skończyła się ona po trzech dniach i ponownie poszłam na bete, która wyniosła znowu 0. Druga beta wykonywana była w 21 dni od stosunku (z prezerwatywa) i w 36 dni od ostatniej miesiączki jeśli założyć, ze te ostatnie krwawienie miesiączka nie było a jedynie jakimś krwawieniem (choć ja sądzę, że była to miesiączka tylko że krótsza niż zazwyczaj). Dodam też, że do 32 dnia cyklu miałam bardzo bolesne i nabrzmiałe piersi jednakże w 33 dniu ból przeszedł. Czy mogę całkowicie wykluczyć ciążę? Czy było to poronienie, czy może tej ciąży w ogóle nie było?
    Męczy mnie trochę zgaga jednakże test z krwi jak i z moczu nie wykazuje ciąży. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 18:32

• Lalaland Nowa

Wysłany: 19 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nie odpowie :( ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście traktowalabym to jak okres a nie poronienie

• Lalaland Nowa

Wysłany: 19 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ