X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pomocy
Odpowiedz

Pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SzcześliwaMamaa17.05.2016 Nowa

Wysłany: 19 maja 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dopiero zarejestrowałam się na forum . Potrzebuję pomocy , bo jestem w kropce liczę na wasze porady . Zostałam młoda 20 letnia szczęśliwą mamą w tym momęcie już rocznej córki o która się staraliśmy z partnerem prawie 4 miesiące aż końcu udało się i to w dzień naszej rocznicy jest to dla nas najlepszy z możliwych prezentów . Lenka urodziła się w 7 miesiacu ciąży . W styczniu ponownie zaszłam w ciążę , bardzo chcielibyśmy z partnerem by niunia miała rodzeństwo w zbliżonym wieku , ale niestety doszło u mnie do poronienia 23 lutego , przyczyny niestety nie znamy . Ciężko było mi pogodzić się z tą stratą , dlatego podjęłam staranie o następne maleństwo , którego również oboje bardzo pragniemy , dlatego może staramy się zbyt szybko , ale wracajac do tematu : Od 15 do 22 kwietnia miałam miesiaczke a od 26 kwietnia do 02 Maja mialam juz dni plodne , kozystalismy wiec z okazji , może i zbyt wcześnie rozpoczęliśmy starania ale nie tutaj jest mój problem . 30 kwietnia zaczął mnie boleć brzuch i dostałam plemienia z krwią , nie było tego dużo , ale trwało do 4 kwietnia i tutaj pojawia się moje pytanie czy jest możliwość bym ponownie zaszła w ciążę ? 15 maja powinnam dostac miesiaczke , a jeszcze jej nie mam , pobolewa mnie czasem brzuch i plecy jak przed miesiaczka , boje sie zrobic testu bo nie chce sie rozczarowac , zastanawiam sie czy czekać jeszcze parę dni , czy zrobić test i iść do ginekologa . Któraś z was miała podobnie ? Proszę o porady za które z góry dziękuję i trzymam kciuki we wszystkie starajace się przyszłe mamy ;)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test... to naprawdę tylko kilka złotych... po co się zadręczać?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(

Wysłany: 19 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test ... I niestety wyszedł negatywny

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda :( następnym razem się uda.
    Takie plamienia w trakcie cyklu wydaje mi się, że powinny być zgłoszone ginekologowi - mogą wskazywać na problemy hormonalne.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(

Wysłany: 19 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero na 7 czerwca ..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ