Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna
Odpowiedz

Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kokokoszka Nowa

Wysłany: 2 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    czy któraś z Was korzystała z Poradni Niepowodzeń Rozrodu na Polnej w Poznaniu? Chciałabym poznać Wasze doświadczenia. Jak wygląda pierwsza wizyta, jakie badania zlecają i czy udało się znaleźć przyczynę problemów? Czy czujecie, że diagnostyka i leczenie Wam pomogły? Czego mogę się spodziewać i czy warto się tam zgłosić? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię ❤️

• cytryna Nowa

Wysłany: 15 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie poczytam odpowiedzi. Mam swoją pierwszą wizytę za niecałe 3 tygodnie, więc jestem bardzo ciekawa czego mogę się spodziewać.

• Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja miałam pierwszą wizytę na początku maja. Dostaliśmy skierowania na badania. U mnie: trombofilia, zespół antyfosfolipidowy i kariotypy. U męża kariotypy i badanie nasienia z fragmentacją. Lekarka wspominała o hsg, ale miałam robione miesiąc wcześniej, więc nie było sensu. Wywiad był bardzo dokładny, polecam na wizytę iść razem z partnerem. Samo usg w moim przypadku było bardzo szybkie. Miewałam robione dokładniejsze usg niż w przypadku tej wizyty.
    Mieliśmy umawiać się na wizytę z kompletem wyników, ale na szczęście coś mnie tknęło i miesiąc temu tam zadzwoniłam, mimo że nadal czekamy na kariotypy - najbliższy termin był na początek sierpnia (prawie dwa miesiące oczekiwania). Mimo, że czekamy jeszcze za wynikami kariotypów, umówiłam się na ten początek sierpnia. Zadzwoniłam przy okazji do laboratorium i dogadałam się z nimi, że będą gotowe te wyniki na wizytę (to i tak będzie już prawie 3 miesiące od badania). Zatem polecam od razu się umawiać na kolejną wizytę, bo gdybym miała czekać 3 miesiące za wynikami, a potem kolejne dwa na wizytę, to chyba bym się wściekła.
    U nas póki co nic sensownego z tych badań nie wyszło, ale jest to zawsze jakaś oszczędność, bo badania są na NFZ, a pewnie i tak bym chciała je zrobić.
    Lekarka wspomniała, że mogą też lecieć histeroskopie, ale u mnie uznała, że póki co nie ma takiej potrzeby. Wiem, że niektórzy mają zlecane też kiry.
    Jestem ciekawa kolejnej wizyty i też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z tą poradnią.

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    12.2025 CP (laparoskopia)
    03.2026 HSG ✅

MTHFR C1286A heterozygota
    PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS - wykluczony
    Kariotypy ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ