Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna
Odpowiedz

Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kokokoszka Nowa

Wysłany: 2 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    czy któraś z Was korzystała z Poradni Niepowodzeń Rozrodu na Polnej w Poznaniu? Chciałabym poznać Wasze doświadczenia. Jak wygląda pierwsza wizyta, jakie badania zlecają i czy udało się znaleźć przyczynę problemów? Czy czujecie, że diagnostyka i leczenie Wam pomogły? Czego mogę się spodziewać i czy warto się tam zgłosić? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię ❤️

• cytryna Nowa

Wysłany: 15 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie poczytam odpowiedzi. Mam swoją pierwszą wizytę za niecałe 3 tygodnie, więc jestem bardzo ciekawa czego mogę się spodziewać.

• Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja miałam pierwszą wizytę na początku maja. Dostaliśmy skierowania na badania. U mnie: trombofilia, zespół antyfosfolipidowy i kariotypy. U męża kariotypy i badanie nasienia z fragmentacją. Lekarka wspominała o hsg, ale miałam robione miesiąc wcześniej, więc nie było sensu. Wywiad był bardzo dokładny, polecam na wizytę iść razem z partnerem. Samo usg w moim przypadku było bardzo szybkie. Miewałam robione dokładniejsze usg niż w przypadku tej wizyty.
    Mieliśmy umawiać się na wizytę z kompletem wyników, ale na szczęście coś mnie tknęło i miesiąc temu tam zadzwoniłam, mimo że nadal czekamy na kariotypy - najbliższy termin był na początek sierpnia (prawie dwa miesiące oczekiwania). Mimo, że czekamy jeszcze za wynikami kariotypów, umówiłam się na ten początek sierpnia. Zadzwoniłam przy okazji do laboratorium i dogadałam się z nimi, że będą gotowe te wyniki na wizytę (to i tak będzie już prawie 3 miesiące od badania). Zatem polecam od razu się umawiać na kolejną wizytę, bo gdybym miała czekać 3 miesiące za wynikami, a potem kolejne dwa na wizytę, to chyba bym się wściekła.
    U nas póki co nic sensownego z tych badań nie wyszło, ale jest to zawsze jakaś oszczędność, bo badania są na NFZ, a pewnie i tak bym chciała je zrobić.
    Lekarka wspomniała, że mogą też lecieć histeroskopie, ale u mnie uznała, że póki co nie ma takiej potrzeby. Wiem, że niektórzy mają zlecane też kiry.
    Jestem ciekawa kolejnej wizyty i też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z tą poradnią.

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    12.2025 CP (laparoskopia)
    03.2026 HSG ✅

MTHFR C1286A heterozygota
    PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS - wykluczony
    Kariotypy ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ