Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna
Odpowiedz

Poradnia Niepowodzeń Rozrodu - Polna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kokokoszka Nowa

Wysłany: 2 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    czy któraś z Was korzystała z Poradni Niepowodzeń Rozrodu na Polnej w Poznaniu? Chciałabym poznać Wasze doświadczenia. Jak wygląda pierwsza wizyta, jakie badania zlecają i czy udało się znaleźć przyczynę problemów? Czy czujecie, że diagnostyka i leczenie Wam pomogły? Czego mogę się spodziewać i czy warto się tam zgłosić? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię ❤️

• cytryna Nowa

Wysłany: 15 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie poczytam odpowiedzi. Mam swoją pierwszą wizytę za niecałe 3 tygodnie, więc jestem bardzo ciekawa czego mogę się spodziewać.

• Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja miałam pierwszą wizytę na początku maja. Dostaliśmy skierowania na badania. U mnie: trombofilia, zespół antyfosfolipidowy i kariotypy. U męża kariotypy i badanie nasienia z fragmentacją. Lekarka wspominała o hsg, ale miałam robione miesiąc wcześniej, więc nie było sensu. Wywiad był bardzo dokładny, polecam na wizytę iść razem z partnerem. Samo usg w moim przypadku było bardzo szybkie. Miewałam robione dokładniejsze usg niż w przypadku tej wizyty.
    Mieliśmy umawiać się na wizytę z kompletem wyników, ale na szczęście coś mnie tknęło i miesiąc temu tam zadzwoniłam, mimo że nadal czekamy na kariotypy - najbliższy termin był na początek sierpnia (prawie dwa miesiące oczekiwania). Mimo, że czekamy jeszcze za wynikami kariotypów, umówiłam się na ten początek sierpnia. Zadzwoniłam przy okazji do laboratorium i dogadałam się z nimi, że będą gotowe te wyniki na wizytę (to i tak będzie już prawie 3 miesiące od badania). Zatem polecam od razu się umawiać na kolejną wizytę, bo gdybym miała czekać 3 miesiące za wynikami, a potem kolejne dwa na wizytę, to chyba bym się wściekła.
    U nas póki co nic sensownego z tych badań nie wyszło, ale jest to zawsze jakaś oszczędność, bo badania są na NFZ, a pewnie i tak bym chciała je zrobić.
    Lekarka wspomniała, że mogą też lecieć histeroskopie, ale u mnie uznała, że póki co nie ma takiej potrzeby. Wiem, że niektórzy mają zlecane też kiry.
    Jestem ciekawa kolejnej wizyty i też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z tą poradnią.

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    12.2025 CP (laparoskopia)
    03.2026 HSG ✅

MTHFR C1286A heterozygota
    PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS - wykluczony
    Kariotypy ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ