Cześć, ja miałam pierwszą wizytę na początku maja. Dostaliśmy skierowania na badania. U mnie: trombofilia, zespół antyfosfolipidowy i kariotypy. U męża kariotypy i badanie nasienia z fragmentacją. Lekarka wspominała o hsg, ale miałam robione miesiąc wcześniej, więc nie było sensu. Wywiad był bardzo dokładny, polecam na wizytę iść razem z partnerem. Samo usg w moim przypadku było bardzo szybkie. Miewałam robione dokładniejsze usg niż w przypadku tej wizyty.
Mieliśmy umawiać się na wizytę z kompletem wyników, ale na szczęście coś mnie tknęło i miesiąc temu tam zadzwoniłam, mimo że nadal czekamy na kariotypy - najbliższy termin był na początek sierpnia (prawie dwa miesiące oczekiwania). Mimo, że czekamy jeszcze za wynikami kariotypów, umówiłam się na ten początek sierpnia. Zadzwoniłam przy okazji do laboratorium i dogadałam się z nimi, że będą gotowe te wyniki na wizytę (to i tak będzie już prawie 3 miesiące od badania). Zatem polecam od razu się umawiać na kolejną wizytę, bo gdybym miała czekać 3 miesiące za wynikami, a potem kolejne dwa na wizytę, to chyba bym się wściekła.
U nas póki co nic sensownego z tych badań nie wyszło, ale jest to zawsze jakaś oszczędność, bo badania są na NFZ, a pewnie i tak bym chciała je zrobić.
Lekarka wspomniała, że mogą też lecieć histeroskopie, ale u mnie uznała, że póki co nie ma takiej potrzeby. Wiem, że niektórzy mają zlecane też kiry.
Jestem ciekawa kolejnej wizyty i też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z tą poradnią.
👩🏼32 👨🏼34
Starania od 08.2025
09.2025 cb
12.2025 CP (laparoskopia)
03.2026 HSG ✅
MTHFR C1286A heterozygota
PAI-1 4G/4G (SERPINE1)
APS - wykluczony
Kariotypy ⏳
👩🏼32 👨🏼34
Starania od 08.2025
09.2025 cb