Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Dostałam zwolnienie, doktor powiedział, że nie ma co kozakować. Leżeć.
No i bardzo dobrze.
A mi pobrali betę jeszcze raz.
Czekam na wyniki bo mają być w miarę od razu.
Docent mnie widział już że jestem i czekam powiedział odrazu innym pacjentkom że jak tylko będę miała wynik wchodzę bez kolejki po pacjentce która wyjdzie z gabinetu bo to wyjątkowa sytuacja. Nogi mi się trzęsą z strachu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 16:10
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Właśnie aż jej zazdroszczę kurde. Takiego to ze świecą szukać który rzuci dla Ciebie wszystko i się Tobą zaopiekuje...
To czekamy na wyniki, kciuki nadal trzymam ✊🏻✊🏻❤️❤️
Cslza bardzo dobrze, odpoczywaj ❤️❤️cslza, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Prosiłam partnera o test ciążowy, a najlepiej dwa czułość 10... Bo to trochę wcześnie do testowania więc lepiej czulszy.
No puść faceta do apteki 😂 tłumaczenie najlepsze no ja jej mówiłem ale ona nie wiedziała o co mi chodzi i dała mi to.
Okey. Jakieś opinie o tych testach bo mam pierwszy raz ten w ręce. Narazie nie robie bo dużo piłam i widzę że sikam wodą więc i tak by nic nie wyszło. Doczekam już do rana 🙈
dafney lubi tę wiadomość
-
Matko co tu się dzieje! Pół dnia nie zaglądałam, a Wy tyle stron napisałyście.
Patisonek daj koniecznie znać po wizycie. Zazdroszczę tak zaangażowanego lekarza. Przy nim możesz czuć się bezpiecznie. Oby to nic takiego...
Cslza moja ciąża też była na początku bliźniacza, tylko ja na pierwszej wyzycie byłam później, bo dopiero 7 tyg plus coś tam. Lekarz znalazł drugi, pusty pęcherzyk i krwiaka. Jedno i drugie wchłonęło się samo.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Prosiłam partnera o test ciążowy, a najlepiej dwa czułość 10... Bo to trochę wcześnie do testowania więc lepiej czulszy.
No puść faceta do apteki 😂 tłumaczenie najlepsze no ja jej mówiłem ale ona nie wiedziała o co mi chodzi i dała mi to.
Okey. Jakieś opinie o tych testach bo mam pierwszy raz ten w ręce. Narazie nie robie bo dużo piłam i widzę że sikam wodą więc i tak by nic nie wyszło. Doczekam już do rana 🙈
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek 25 wrote:No i bardzo dobrze.
A mi pobrali betę jeszcze raz.
Czekam na wyniki bo mają być w miarę od razu.
Docent mnie widział już że jestem i czekam powiedział odrazu innym pacjentkom że jak tylko będę miała wynik wchodzę bez kolejki po pacjentce która wyjdzie z gabinetu bo to wyjątkowa sytuacja. Nogi mi się trzęsą z strachu.
Ja czuję, że dziś jest dzień dobrych wieści, trzymam kciuki 😘Babulka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
dafney wrote:Matko co tu się dzieje! Pół dnia nie zaglądałam, a Wy tyle stron napisałyście.
Patisonek daj koniecznie znać po wizycie. Zazdroszczę tak zaangażowanego lekarza. Przy nim możesz czuć się bezpiecznie. Oby to nic takiego...
Cslza moja ciąża też była na początku bliźniacza, tylko ja na pierwszej wyzycie byłam później, bo dopiero 7 tyg plus coś tam. Lekarz znalazł drugi, pusty pęcherzyk i krwiaka. Jedno i drugie wchłonęło się samo.
A plamiłaś albo cis się działo? W necie mało informacji jest... po cichutku mam nadzieję, że pojawi się drugi zarodek (dziś jest 5+4tc), ale najważniejsze żeby było wszystko ok z malenstwami/maleństwem.
I tak siedzę i się kiszę co powiedzieć szefowej 🤔 nie chcę jeszcze mówić o ciąży, zwolnienie mam elektroniczne od ginekologa...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka wrote:Na tym tescie wyszły mi ⏸ z córką 😍
No cóż pożyjemy zobaczymy, ja jednak mam dziś dopiero 25dc więc nawet jutro się mogę spodziewać negatywu. Czyli nie tak źle kupił 😅 -
Cslza no jak masz od ginekologa to ciężko będzie uniknąć tego bo w sumie tam chyba jest kod dlaczego l4. 🤔
Wiec I tak się dowie, a może lepiej jednak jak od Ciebie a nie z L4. -
RudzielecMonia wrote:No cóż pożyjemy zobaczymy, ja jednak mam dziś dopiero 25dc więc nawet jutro się mogę spodziewać negatywu. Czyli nie tak źle kupił 😅
Ej, mi pozytyw wyszedł w 24dc przyznaj, że Cię kusi, może jutro mały siczek o poranku?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Kusi kusi 😂😂 rano napewno zrobię 🙈🙈
Babulka, cslza, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:A plamiłaś albo cis się działo? W necie mało informacji jest... po cichutku mam nadzieję, że pojawi się drugi zarodek (dziś jest 5+4tc), ale najważniejsze żeby było wszystko ok z malenstwami/maleństwem.
I tak siedzę i się kiszę co powiedzieć szefowej 🤔 nie chcę jeszcze mówić o ciąży, zwolnienie mam elektroniczne od ginekologa...
Nie plamiłam, ale miałam dosyć silne bóle brzucha.
Nie wiem jak duża jest firma, w której pracujesz, ale jeśli szefowa ma dostęp do zwolnień, to zobaczy chociażby kod ciążowy.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Sory dziewczyny nie zdążyłam odpisać a już mnie docent wołał do gabinetu.
Beta wyszła 70,11 mlU/ml więc nawet wyższa niż powinna.
Dostałam jeszcze luteinę podjęzykową . Plamię bo ta moja torbiel się wchłania i dopóki się nie wydali będę plamić. Endometrium ciążowe. Kontynuacja zwolnienia on w ogóle nie chciał słuchać że ja do pracy wracam.
Muszę leżeć nie ma dyskusji w ogóle.
W czwartek powtórka bety. Wizyta za 2 tyg.
Boże kamień z serca... Jeszcze na odchodne mówi do mnie że on osiwieje przez te moje akcje a ja spokojnie pofarbujemy jak będzie trzeba po znajomości 🤣🤣cslza, Blondyna.B, Ani0nka, Akataa, RudzielecMonia, Nati94, Pomarańcza, Susannah, Megi_85 lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Mi ginekolog przy wystawianiu zwolnienia z powodu poronienia powiedział, że pracodawca nie widzi przyczyny zwolnienia. I w sumie u mnie w pracy nikt nie wie dlaczego, szefowa też nic nie wspominała, widziała tylko że od ginekologa.
-
Cslza na razie to się nie zajmuj szefową itd. Nie masz obowiązku jej mówić a na pewno nie na tym etapie. Jak zobaczy to zobaczy. 🙂
cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek 25 wrote:Sory dziewczyny nie zdążyłam odpisać a już mnie docent wołał do gabinetu.
Beta wyszła 70,11 mlU/ml więc nawet wyższa niż powinna.
Dostałam jeszcze luteinę podjęzykową . Plamię bo ta moja torbiel się wchłania i dopóki się nie wydali będę plamić. Endometrium ciążowe. Kontynuacja zwolnienia on w ogóle nie chciał słuchać że ja do pracy wracam.
Muszę leżeć nie ma dyskusji w ogóle.
W czwartek powtórka bety. Wizyta za 2 tyg.
Boże kamień z serca... Jeszcze na odchodne mówi do mnie że on osiwieje przez te moje akcje a ja spokojnie pofarbujemy jak będzie trzeba po znajomości 🤣🤣
No widzisz jeszcze farbowanko załatwi 😆Patisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:A plamiłaś albo cis się działo? W necie mało informacji jest... po cichutku mam nadzieję, że pojawi się drugi zarodek (dziś jest 5+4tc), ale najważniejsze żeby było wszystko ok z malenstwami/maleństwem.
I tak siedzę i się kiszę co powiedzieć szefowej 🤔 nie chcę jeszcze mówić o ciąży, zwolnienie mam elektroniczne od ginekologa...
Też mam ten problem co powiedzieć szefowi bo dzwonił w zeszłym tygodniu czy wracam do pracy bo jednej dziewczyny nie będzie a ja że tak wracam, ale jednak nie wracam. Wkorzy sięStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Magdanka wrote:Mi ginekolog przy wystawianiu zwolnienia z powodu poronienia powiedział, że pracodawca nie widzi przyczyny zwolnienia. I w sumie u mnie w pracy nikt nie wie dlaczego, szefowa też nic nie wspominała, widziała tylko że od ginekologa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dafney wrote:Nie plamiłam, ale miałam dosyć silne bóle brzucha.
Nie wiem jak duża jest firma, w której pracujesz, ale jeśli szefowa ma dostęp do zwolnień, to zobaczy chociażby kod ciążowy.
Mnie brzuch wcale nie boli, po prostu brązowy śluz mam 2-3x dziennie i tyle. Zgaduję, że jak się ma wchłaniać to będzie się to dziać bez względu na to czy biorę Duphaston czy nie...
12 września umówiłam się do lekarza prywatnie, także teraz w każdym tygodniu mam wizytę 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6