Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ochnik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem jedyną dziewczyną z tego wątku, której do tej pory nie udało się zajść w ciążę po poronieniu 2021...? Ja już chyba nie mogę się określić staraczka... Bo już chyba pogodziłam się z losem, że mamą po raz drugi nie będę. Ale jak ktoś tu jesCze się stara, to przytulam Was mocno!! Patisonek?

🧍‍♀️36l. 🧍‍♂️34l.

👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨‍👩‍👧

⏸️01.10 2021
    💔26.10.2021 poronienie w 8tc

od tego czasu ponowne starania...
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 6 października, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik wrote:
    Czy ja jestem jedyną dziewczyną z tego wątku, której do tej pory nie udało się zajść w ciążę po poronieniu 2021...? Ja już chyba nie mogę się określić staraczka... Bo już chyba pogodziłam się z losem, że mamą po raz drugi nie będę. Ale jak ktoś tu jesCze się stara, to przytulam Was mocno!! Patisonek?

Nie jesteś sama, ja też walczę... jeszcze jakieś 1.5 tyg do testu I jeśli się nie uda to już odpuszczamy bo nawet po leczeniu immuno nie mogę zajść. Jestem w starając się ogólnie. Starania o tęczowego malucha. Jest tam też Jednorożec która też nadal walczy i w starania z pomocą medyczna inseminacja 2024

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 20:36

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fundacja, w której działam prowadzi ankietę o potrzebach rodziców po stracie.
    Jeśli ktoś chciałby wypełnić to z góry dziękuję

https://docs.google.com/forms/d/1ZpBOPXSt7DXsBZJZcFO0drileuOla2g3C8Aoqd9TVv8/viewform?fbclid=IwY2xjawGMNE1leHRuA2FlbQIxMQABHY1yYUY_rRAUCscxvCtkhi8P2SV1PfefCn1bCtLZo6tGKEVqcbaNBGYMnA_aem_VPD0DxhwqEyKKYOF0ziKnw&edit_requested=true

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ