X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 09:49

Emilka2 lubi tę wiadomość

• justyna_per Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

ol4 chcesz zbadać poziom progesteronu jak zajdziesz w kolejną ciążę? Ja jestem po 3 poronieniach, pierwsza ciąża bezproblemowa, mamy zdrowe dziecko. Teraz szukamy przyczyn strat, progesteronu nie badałam i zastanawiam się kiedy najlepiej to badanie zrobić. Lekarz nie zlecił mi tego po drugim poronieniu.

‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ