X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 09:49

Emilka2 lubi tę wiadomość

• justyna_per Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

ol4 chcesz zbadać poziom progesteronu jak zajdziesz w kolejną ciążę? Ja jestem po 3 poronieniach, pierwsza ciąża bezproblemowa, mamy zdrowe dziecko. Teraz szukamy przyczyn strat, progesteronu nie badałam i zastanawiam się kiedy najlepiej to badanie zrobić. Lekarz nie zlecił mi tego po drugim poronieniu.

‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ