Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 09:49

Emilka2 lubi tę wiadomość

• justyna_per Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

ol4 chcesz zbadać poziom progesteronu jak zajdziesz w kolejną ciążę? Ja jestem po 3 poronieniach, pierwsza ciąża bezproblemowa, mamy zdrowe dziecko. Teraz szukamy przyczyn strat, progesteronu nie badałam i zastanawiam się kiedy najlepiej to badanie zrobić. Lekarz nie zlecił mi tego po drugim poronieniu.

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2025, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny, jak Wam układa się życie?

Czekamy na drugie dziecko. Urodzi się po 2 latach od naszego pierworodnego. Piszę to, żeby dać nadzieję osobom, które trafią na ten wątek.

Trzymam za Was kciuki cały czas!

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Oj dawno tu nie zaglądałam 😄 gratulacje dla Was 🥰
    u nas obecnie 27+1 tc także po wielu latach walki spodziewamy się córeczki 🩷

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷
    preg.png
  • ewelina_26 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dodam coś od siebie bo też jestem po dwóch poronieniach wczesnych. Badałam wszystkie hormony z lekarzem i nie było wiadomo co doprowadza do poronień bo wszystkie w normie, z głupoty z ankiety pacjent gov miałam robione wyniki krwi z przychodni i w tych wynikach miałam robiona lipoproteinę a żaden ginekolog na to nie kieruje. Okazało się że wysoka lipoproteina może powodować skrzepy podczas zagnieżdżania i powodują poronienia, również choruje na celiakię i też nieleczona może powodować skrzepy. Więc doradzam zrobić sobie też badania w tym kierunku bo rzadko jaki lekarz na to kieruje. Aktualnie jestem przy staraniach i lekarz przepisał mi codziennie acard, od pozytywnego testu zastrzyki przeciwzakrzepowe i duphaston. Może tym razem się uda. :)

‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ