X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Hej dziewczyny,

Ostatnio również poroniłam i dużo czytałam o tej trombofilii ale jednego nie mogę doczytać - czy to, że krwawi się w pierwszych tygodniach ciąży oznacza jakoś albo naprowadza na trop trombofilii?
    Czy mogłabym któraś wytłumaczyć tak po „nie-medycznemu” jakie objawy podczas pierwszych tyg ciąży wykazuje trombofilia?
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 09:49

Emilka2 lubi tę wiadomość

• justyna_per Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    Raczej nie, trombofilia dotyczy za dużej krzepliwości krwi. Też zaczynam ten temat i czekam właśnie na wyniki z testdna. Z tego co czytałam na forum to krwawienia łączyły sie często ze zbyt niskim progesteronem. To też chce zbadać jak zobaczę dwie kreski. I chyba tyle po pierwszym poronieniu.

Objawy żadne, prędzej wywiad. Nie wiedziałam, że w mojej rodzinie były z tym problemy, ale jak zaczęłam drążyć to nagle się okazało, że była zakrzepica. 🤯

ol4 chcesz zbadać poziom progesteronu jak zajdziesz w kolejną ciążę? Ja jestem po 3 poronieniach, pierwsza ciąża bezproblemowa, mamy zdrowe dziecko. Teraz szukamy przyczyn strat, progesteronu nie badałam i zastanawiam się kiedy najlepiej to badanie zrobić. Lekarz nie zlecił mi tego po drugim poronieniu.

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny, jak Wam układa się życie?

Czekamy na drugie dziecko. Urodzi się po 2 latach od naszego pierworodnego. Piszę to, żeby dać nadzieję osobom, które trafią na ten wątek.

Trzymam za Was kciuki cały czas!

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ